Pelicans katkaisi tappiokierteensä – Larmin nollapeli säilyi onnistuneella haastolla

LIIGA / Raportti
Larmi takasi Pelicansille voiton.
Pelicans katkaisi viiden ottelun tappioputkensa hienolla esityksellä Mikkelin Jukurien vieraana. Suuri sankari 3−0-voitossa oli maalivahti Emil Larmi, jolle kirjattiin 40 torjuntaa.

Emil Larmin torjunnat kertyivät tasaiseen tahtiin, sillä ensimmäisessä erässä torjuntoja tuli 13, toisessa 14 ja kolmannessa jälleen 13. Larmi pelasi sen verran tyylikkäästi, että hänen ei kuitenkaan tarvinnut venyä usein haamupelastuksiin vaan vahva peruspelaaminen riitti. Larmin 40 torjuntaa sivusi kauden parasta torjuntamäärää nollapelin pelanneilla maalivahdeilla. Tapparan Christian Heljanko torjui saman määrän kiekkoja kirvesrintojen kaataessa Sportin marraskuussa.

Pelicans oli voittanut viimeksi SaiPaa vastaan joulukuun lopulla. Se voitto irtosi voittomaalikilpailussa, ja edellisen kerran joukue oli napannut kolme pistettä JYPin vieraana 8. joulukuuta. Silloinkin voittolukemat olivat samat kuin nyt.

Aatu Rädyn otettua hyökkäyspään rangaistuksen neljän minuutin jälkeen Pelicans pääsi ylivoimalle. Lahtelaisten ylivoima ei kuitenkaan toiminut, ja avausmaali jäi odottamaan itseään. Pelicans oli vaikeuksissa Jukurien karvauksen alla, ja se johti joihinkin virheisiin. Larmi piti kuitenkin pintansa.

Pelicans sai hieman otetta erän loppuminuuteilla, ja se tuottikin tulosta, kun Veli-Matti Tiuraniemi haparoi kiekon kanssa, Leevi Tukiainen pääsi riistämään ja lopulta Henri Nikkanen vei vieraat johtoon kasvattajaseuraansa vastaan.

Toisessa erässä Larmi purki kiekon huonosti, ja Niklas Peltomäki laukoi saatuaan kiekon siniviivalla. Otto Mäkinen ohjasi vedon maaliin. Mäkisen katsottiin kuitenkin osuneen Larmiin sen verran, että Pelicans-valmentaja Tommi Niemelän haaston myötä Jukurien tasoitusosuma hylättiin.

Jukurit sai perään kaksikin ylivoimaa, mutta kotijoukkue ei onnistunut maalinteossa. Vastaavasti Pelicans lisäsi johtoa kahteen maaliin erän lopulla siirretyn rangaistuksen aikana. Maalintekijänä oli Iikka Kangasniemi, joka iski lyöntilaukauksen maskin takaa.

Kolmannessa erässä Jukureilla oli vaikeuksia saada kunnollista otetta, eikä Pelicansilla ollut suurta hätää. Jukurit otti maalivahdin pois kolmisen minuuttia ennen loppua, mutta vierasjoukkue sai purettua tilanteen usein.

Lopulta ottelun viimeisen niitin iski omalta alueelta Aleksi Laakso, jolle tyhjiin tehty osuma oli kauden ensimmäinen. Puolustaja oli viimeksi osunut tolppien väliin viime vuoden maaliskuussa.

» Lähetä palautetta toimitukselle