Savolaisten juhlaa Mikkelissä – Jukurit tyrmäsi Lukon ensimmäisessä erässä

Markus Oden iski kaksi maalia ensimmäisessä erässä.
Jukurit karkasi ensimmäisessä erässä jo kolmen maalin johtoon, eikä Lukko noussut enää taistelemaan voitosta. Kotijoukkueen maalivahti Markus Ruusu pelasi kauden ensimmäisen kokonaisen ottelunsa.

Sarjakärkenä liitävä Rauman Lukko koki sokkihoitoa Mikkelissä heti ensimmäisessä erässä, kun savolaisisännät ottivat ottelun tahtipuikon haltuun. Markus Oden onnistui kahdesti ja Patrik Puistola kerran, minkä jälkeen kotijoukkueen etumatka oli liian iso pala raumalaisvieraille.

Ensimmäisen erän aikana Jukureiden kannattajille ilon hetkiä tuottivat maalien lisäksi Niclas Lundgrenin ja Oskars Batnan jatkosopimukset, jotka julkaistiin Ikioma-areenan mediakuutiolla.

Lukko ei ollut toipunut toiseen erään tultaessa isäntien tylystä ensimmäisestä erästä. Niklas Peltomäki vei kotijoukkueen jo 4–0-johtoon ylivoimalla, jonka jälkeen raumalaiset alkoivat saada myös otetta pelistä. Vieraat pääsivät lopulta kahden maalin päähän Josh Kestnerin ja Tarmo Reunasen maaleilla.

Lukon kiri jäi vajaaksi

Jukurit puolusti kolmannen erän viisaasti, eikä Lukko päässyt juuri maalintekopaikoille. Isäntien Jesper Piitulaisella oli mahdollisuus naulata peli erän puolivälissä, mutta Lukon maalivahti Artjom Zagidulin venyi hienosti kiekon tielle. Lopullisen ratkaisun ottelulle laukoi Pekka Jormakka, joka siirsi kotijoukkueen taas kolmen maalin johtoon.

Pientä jännitystä ottelun loppuun saatiin vielä, kun Henri Ikonen kavensi kuusi minuuttia ennen loppua tilanteeksi 5–3. Puoli minuuttia kavennuksen jälkeen Lukko pääsi vielä ylivoimalle, mutta lisämaaleja ei ottelussa enää nähty.

Jukureiden maalia vartioinut Markus Ruusu esitti varmoja otteita mikkeliläispuolustuksen takana ja kirjautti ottelussa 30 torjuntaa. Hän nollasi kolmannessa erässä Anrei Hakulisen läpiajon ja sai Ikioma-areenan yli 3000-päiseltä yleisöltä raikuvat suosionosoitukset.

Molemmat joukkueet siirtyvät huomiseksi noin sata kilometriä etelään. Lukko kohtaa Lappeenrannan Kisapuistossa SaiPan, ja Jukurit puolestaan pelaa Kouvolassa KooKoota vastaan.