Jukurit onnistui nollaamaan heikon Lukon − Joachim Rohdinilla kahden maalin ilta

Hyökkääjä Joachim Rohdin vietti kahden maalin iltaa.
Jukurit ja Lukko kohtasivat pitkäksi venähtäneen tauon jälkeen Mikkelissä. Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa taipunut mikkeliläisjoukkue sai revanssin ja onnistui nollaamaan Lukon maalein 4−0.

Molemmat joukkueet palasivat tositoimiin pitkän tauon jälkeen. Joukkueiden edellinen kohtaaminen noin kuukauden takaa Raumalla päättyi Lukon eduksi 6-3. Tämä oli myös Jukurien viimeisin ottelu ennen illan kamppailua. Lukko pelasi vielä joulukuun ensimmäisenä päivänä HIFK:ta vastaan, jonka raumalaiset voittivat puhtaasti maalein 4-0.

Heti ottelun alussa Jukurit pääsi yrittämään maalintekoa ylivoimalla, kun Lukon Jonne Tammela otti kahden minuutin pelaamisen jälkeen hyökkäyspään jäähyn kampituksesta. Mikkeliläisten ylivoimassa näkyi pitkä pelaamattomuus eikä joukkue saanut kuin yhden laukauksen kohti maalia. Osansa oli myös Lukon hyvällä alivoimapelaamisella, joka on samalla koko Liigan parasta tällä hetkellä.

Avauserän puolivälissä Lukko sai erän parhaan paikan, kun Santeri Salmelan syöttö napsahti suoraan Linus Nymanin lapaan, mutta hyökkääjä ei onnistunut naulaamaan kiekkoa hyvästä sektorista ohi Jukuri-vahti Sami Rajaniemen.

Toinen erä eteni pääosin Jukurien hallinnassa. Ottelun avausmaali syntyi mikkeliläisten toimesta kahden pelatun minuutin jälkeen, kun puolustaja Samuli Piipposen upea pitkä syöttö tavoitti Lukon puolustukselta unohtuneen Simon Stranskyn, joka iski läpiajosta kauden ensimmäisen maalinsa.

Jukurit pääsi ylivoimalle hetki avausmaalin jälkeen. Ylivoimalla Joachim Rohdinilla oli paikka viedä Jukurit jo 2-0 -johtoon, mutta Lukon puolustus sai häirittyä ruotsalaishyökkääjää sen verran, ettei hän maalinteossa onnistunut. Jäähyn jälkeen Jukurit pelasi energistä peliä, ja Lukko oli ajoittain pulassa mikkeliläisten paineen alla.

Toisen erän puolessa välissä nähtiin pelin erikoisin tilanne. Lukon maalivahti Oskari Setänen torjui Kristian Afanasjevin läpiajon, jonka jälkeen raumalaisten puolustaja Lukas Klok ei saanut kädellä kiekkoa kiinni ja oli vähällä lyödä kiekon omaan maaliin. Kiekko pyöri maaliviivalla, mutta maalia tästä ei videotarkistuksen jälkeenkään tuomittu.

Lukko pääsi peliin kiinni toisen erän lopussa ja sai luotua Jukurien maalille muutamia paikkoja, mutta Rajaniemi selvitti nämä ja piti maalin puhtaana.

Päätöserässä maalihanat aukesivat kunnolla. Jukurit pystyi yllättämään raumalaisten vahvan alivoiman, kun Kristian Afanasjev laukoi kiekon maaliin kovalla ja tarkalla laukauksella. Syötöt tähän maaliin antoivat Jakub Galvas sekä kahden tehospisteen iltaa viettänyt Simon Stransky. Vain puoli minuuttia edellisestä Jukurit lisäsi johtoaan, kun Joachim Rohdin onnistui maalin teossa.

Lukolla oli mahdollisuus päästä vielä peliin mukaan ylivoimalla, kun tänään kokoonpanoon palannut Jaakko Haarti komennettiin jäähyaitioon. Lukko ei kuitenkaan maalin teossa onnistunut, vaan koko illan varmasti torjunut Rajaniemi piti raumalaiset maaleitta.

Jukurit kaunisteli loppulukemat vielä pelin lopussa ylivoimalla, kun Rohdin nosti kiekon tyylikkäästi rystyllä maalin kattoon.