Tulikuuma Jukurit nujersi KooKoo-peikkonsa Mikkelin lauantaisaunassa

LIIGA / Raportti
Jukurit juhli voittoa lauantain kierroksella.
Kuva © Oskari Mäkisarka / https://www.facebook.com/makisarkaphoto
Mikkeliläiset onnistuivat katkaisemaan pitkän putkensa, sillä Jukurit ei ollut pystynyt voittamaan KooKoota sitten syyskuun 2019. Ottelusta ei vauhtia tai viihdettä puuttunut.

Joukkueiden kauden kolmannessa kohtaamisessa teema oli selvä. Jukureiden viiden ottelun voittoputkesta huolimatta mikkeliläisten komeaa kautta on synkentänyt yksi joukkue, eli illan vastustaja Kouvolan KooKoo. Viikinkiheimolaisten edellisestä voitosta kouvolalaisista oli kulunut jo kaksi ja puoli vuotta. Lisäksi KooKoo oli ollut mikkeliläisille ainoa joukkue, jota he eivät olleet pystyneet tällä kaudella voittamaan.

Ottelun avauserä tarjoili viihdyttävää jääkiekkoa. Vauhtia oli kuin suurajoissa konsanaan. Vauhtia oli välillä jopa enemmän kuin järkeä. Pelin suunta poukkoili mukavasti, ja tilanteita riitti. Ensimmäinen erä oli tasainen ja maaliton. Tilastojen valossa Jukurit oli hienokseltaan etevämpi joukkue jäällä.

Jukurit meni jo menojaan, mutta KooKoo kirii

Vauhtia riitti ja ralli jatkui toisella kaksikymppisellä. Erän ensimmäinen puolikas toisaalta oli yksipuolinen show. Ottelun avausmaali näki päivänvalon 11 sekunnin kohdalla, kun KooKoo-puolustus lahjoitti kiekon Patrik Puistolalle, joka syötti kiekon Jarkko Immosen lapaan, ja Immonen lapioi kiekon reppuun.

Vain hetkeä myöhemmin Šimon Stránský vei Jukurit jo 2−0-johtoon. Vielä ennen erän puoliväliä mikkeliläiset iskivät jo kolmannen osuman, kun Aatu Räty iski kiekon reppuun.

Näytti jo hetken siltä, että Jukurit menee tässä rallissa menojaan toisella erikoiskokeella, kunnes KooKoon huonosti toiminut ylivoima onnistui erän puolivälissä iskemään maalin, kun Ville Meskanen tykitti kiekon verkkoon ohi ensimmäistä otteluaan Jukureiden maalilla torjuvan Karolus Kaarlehdon.

Vielä erän viime sekunneilla KooKoon Heikki Liedes karkasi alivoimalla läpiajoon, ja Jukurit joutui rikkomaan. Liedekselle tuomittiin tästä rangaistuslaukaus, eikä hyökkääjä jättänyt tilaisuutta käyttämättä, vaan upotti kiekon reppuun ja eroa oli täten enää yksi maali.

Toiselle erätauolle lähdettin Jukureiden 3−2-johdossa. Erässä kunnostautuivat pisteiden teossa Patrik Puistola ja Aatu Räty, jotka kirjasivat kaksi pistettä mieheen.

Toisen erän erikoisin tilanne sattui, kun Joose Antosen maila jäi Kirill Maksimovin kainaloon, ja molemmille tuomittiin tästä rangaistus. Antosen jäähy tuli koukkaamisesta ja Maksimovin sukeltamisesta.

KooKoo ei saanut kirivaihdetta silmään

KooKoon takaa-ajo koki kovan kolauksen kolmannen erän alkupuolella, kun Kirill Maksimov ujutti kiekon läpiajosta verkkoon.

Kouvolalaiset hakivat kavennusmaaleja vielä ottelun loppupuolella ilman maalivahtia siinä kuitenkaan onnistumatta. Sen sijaan Joachim Rohdin iski viimeisen naulan arkkuun ampumalla kiekon tyhjään maaliin. Täten Jukurit onnistui nujertamaan KooKoo-peikkonsa numeroin 5−2.

Ottelussa jaettiin useita rangaistuksia samaan aikaan molemmille joukkueille, eikä täten nähty kauheasti ylivoimatilaisuuksia. Esimerkiksi kolmannessa erässä Sam Löfquistin ja Petrus Palmun tunteet kuumenivat, ja molemmat komennettiin jäähyaitioon, jossa sanasota pelaajien välillä jatkui.

− Kolmas peli tähän viikkoon ja 9 pistettä, täytyy olla tyytyväinen, Jesper Piitulainen totesi C Moren haastattelussa ottelun jälkeen.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo