Jukureille ensimmäinen kotivoitto tiukan taiston jälkeen

LIIGA / Raportti
Valtteri Hotakainen teki Jukureiden toisen maalin.
Kuva © Oskari Mäkisarka / Facebook.com/makisarkaphoto
Kaksi tiukkaa tappiota viikon aiemmissa otteluissa kärsineet Jukurit ja KooKoo väänsivät tasaisesti pisteistä. Päätöserässä lopulta Jukurit käänsi tiukan kamppailun edukseen ja nappasi kauden ensimmäisen kotivoittonsa 5-2-lukemin.
Lähtökohdat 

Jukurit pelasi edellisen kerran torstaina, jolloin se hävisi HIFK:lle 4-3-lukemin. Joukkue oli jo kahden maalin johtoasemassa, mutta päätöserässä menetti sen. Kotikaukalossaan mikkeliläisryhmä ei vielä ole ottanut ensimmäistäkään voittoa.

Maalivahtipelaaminen 

Juhana Aho Jukureiden maalilla torjui hyvän ottelun ja hoiti omalle maalille tulleet tilanteet varmasti.

Puolustuspelaaminen 

Puolustuspäässä Jukurit pelasi pääosin vahvasti, mutta sortui ajoittain kiekon kanssa huolimattomuusvirheisiin, joiden seurauksena peli jäi pyörimään omaan päähän. Joukkue pääsi kuitenkin paineen alta myös usein hyvin kiekon kanssa pois ja se näkyi aiempia pelejä parempana hyökkäyspelinä.

Hyökkäyspelaaminen 

Jukureiden hyökkäyspeli oli melko monipuolista, sillä tilanteita syntyi niin pidempien pyöritysten päätteeksi kuin nopeista vastahyökkäyksistäkin. Tekopaikoissa olisi kuitenkin kaivattu vielä hieman lisää terävyyttä. Jukureiden nelosketju Joonas Kalliola-Valtteri Hotakainen-Nestori Lähde sai varsinkin useampia pitkiä pyörityksiä aikaan hyökkäysalueella.

Erikoistilanteet 

Ylivoimalla oli havaittavissa huolimattomuutta syötöissä, minkä seurauksena pakkopelin aikaan saamisessa kesti melko kauan, eikä erikoistilanteet hirveän vaarallisia tilanteita tuottaneet.

Ensimmäisellä alivoimakerralla KooKoo rokotti melko nopeasti mikkeliläisryhmää, mutta jälkimmäisellä kerralla ottelun loppupuolella kuvio oli selvästi luettu ja Strömwallin laukaus peitettiin.

Lähtökohdat 

KooKoo taipui perjantaina voittomaalikisassa HPK:lle, joten sille pelipäivät ovat peräkkäiset. Pääosin pirteästi kautensa aloittanut joukkue lähti Jukurit-kamppailuun hieman vajaamiehisenä, sillä se sai kasaan ainoastaan kolme täyttä ketjua.

Maalivahtipelaaminen 

Juha Järvenpää kouvolalaisveräjällä hoiti hommansa myös hyvin, eikä kouvolalaisvahdin illasta suurempia moitteen aiheita löydy.

Puolustuspelaaminen 

Avauserässä Jukurit pääsi kohtalaisen vapaasti ja läheltä iskemään molemmat osumansa, mutta pääosin kouvolalaisryhmä puolusti tiiviisti ja peitti paljon laukauksia.

Hyökkäyspelaaminen 

KooKoonkin hyökkäyspeli oli vauhdikasta. Se sai aktiivisella paineistuksellaan karvattua kiekkoja hyökkäyspäässä ja sitä kautta luotua pidempiä painejaksoja Jukureiden päätyyn. Tilanteita syntyi myös suorista hyökkäyksistä, jollaisen päätteeksi Anrei Hakulinen nosti joukkueen tasoihin toisessa erässä. Kouvolalaisryhmä laukoi melko hanakasti ja pyrki suoraviivaisesti kohti maalia.

Erikoistilanteet 

Kouvolalaisryhmän ylivoima oli yksinkertaista ja tehokasta. Pirteän ottelun pelannut kultakypärä Malte Strömwall pommitti komeasti joukkueen tasoituksen avauserässä nopean syöttökuvion päätteeksi. 

Alivoimansa kouvolalaisjoukkue selvitti myös mallikkaasti ilman takaiskuja.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo