Marko Kauppiselle tappiollinen startti Jukureiden päävalmentajana - KalPa tyly vieras Savon derbyssä

Matti Järvinen iski kaksi maalia Jukureiden verkkoon.
Kuva © Saimi Airaksinen
KalPa oli perjantaina tyly vieras Jukureiden vieraana. Savon derby päättyi Mikkelissä lukemiin 2-5. Ottelu oli Marko Kauppiselle ensimmäinen Jukureiden päävalmentajana.
Lähtökohdat

Jukurit lähti perjantai-illan kamppailuun seitsemän ottelun tappioputkessa. Alkuviikosta seura antoi potkut Pekka Kangasalustalle päävalmentajan paikalta. Tilalle noussut Marko Kauppinen debytoi KalPaa vastaan joukkueen päävalmentajana. Kotijoukkueen maalilla aloitti Sami Rajaniemi.

Maalivahtipelaaminen

Rajaniemi joutui antautumaan maalillaan peräti viidesti. Viidestä päästetystä maalista huolimatta mies otti myös paljon hyviä torjuntoja läpi ottelun. Tappiosta miestä ei voi syyttää, vaikka pari maalia selän taakse lipsahtikin hieman helposti.

Puolustuspelaaminen

Kotijoukkueen puolustus oli jo ensimmäisistä hetkistä lähtien vaikeuksissa nopeiden ja taitavien KalPa-hyökkääjien kanssa. Oman maalin edustan puolustaminen oli heikkoa, ja se joutui puolustamaan pitkiä aikoja omalla puolustusalueellaan. Vieraat pääsivät tekemään aivan liian helppoja maaleja.

Hyökkäyspelaaminen

Kotijoukkueen hyökkäyspelaaminen käynnistyi oikeastaan vasta toisessa erässä. Ensimmäisen erän se oli täysin vastaantulijana ottelussa. Hyvien maalipaikkojen luominen oli vaikeaa läpi ottelun. Vadim Pereskokov ja Mika Partanen vastasivat kotijoukkueen maaleista kolmannessa erässä.

Erikoistilanteet

Illan ainoan alivoiman Jukurit selvitti helposti. Kahdella ylivoimayrityksellä syntyi yksi maali. Maalin iski Partanen.

Lähtökohdat

KalPa lähti perjantain kamppailuun neljän ottelun tappioputkessa. Keskiviikkona joukkue hävisi kotona KooKoolle 0-4, ja peliesitys oli surkea. Kilpipaidat olivat vieneet kauden aiemmat kaksi kamppailua Mikkelissä tehden peräti kymmenen maalia. Vieraiden maalilla aloitti Samu Perhonen.

Perhonen oli pitkään kiinni kauden ensimmäisessä nollapelissään, mutta kotijoukkue pilasi sen reilu viisi minuuttia ennen päätössummeria. Torjuntoja miehelle kertyi ottelussa ainoastaan 15. Perhonen pääsi perjantai-iltana melko helpolla, sillä Jukureiden hyvät maalipaikat olivat vähissä.

Vieraiden puolustus pelasi hyvän ja tasapainoisen ottelun. Kotijoukkue ei päässyt pyörittämään peliä juurikaan hyökkäysalueella. KalPa puolusti oman maalin edustansa erittäin hyvin.

Vieraiden hyökkäyspelaaminen oli energistä ja tehokasta heti alusta lähtien. Se pystyi kontrolloimaan peliä lähes täysin, ja hallitsemaan kiekkoa pitkiä pätkiä kotijoukkueen kenttäpäädyssä. Matti Järvinen iski kilpaidoille kaksi maalia. Kim Nousiainen, Tommi Jokinen ja Juuso Könönen osuivat kertaalleen.

KalPa pääsi pelaamaan ottelussa vain reilut kaksi minuuttia ylivoimaa. Ylivoimaosumia vierasjoukkueen toimesta ei nähty. Kotijoukkue pääsi iskemään kertaalleen ylivoimalla ottelun lopussa, kun KalPa puolusti löysästi omalla alueellaan.