KalPa tyly vieras kauden toisessa Savon derbyssä Mikkelissä

LIIGA / Raportti
KalPa pääsi tuulettamaan toista voittoaan Jukureista tällä kaudella.
Kuva © Jari Mäki-Kuutti
Jukurit ja KalPa kamppailivat Mikkelin perjantai-illassa toisen Savon derbyn tällä kaudella. Savon herruus pysyi Kuopiossa maalein 1−4.

Joukkueet kohtasivat Savon derbyn ensimmäisessä osaottelussa kauden aloituksessa. Tuolloin KalPa oli tiukasti parempi maalein 2−1. Jukurit pelasi keskiviikkona kotona Tapparaa vastaan ja taisteli ottelusta kauden toisen kolmen pisteen voittonsa. KalPa palasi karanteenin jälkeen tositoimiin tiistaina, kun vastassa oli TPS. Kuopiolaiset voittivat ottelun 5−3. KalPalla on ollut kauteen väkevä alku, sillä joukkue on voittanut alkukauden kuudesta pelistään viisi.

Ottelu alkoi vauhdikkaasti ja KalPa avasi maalihanat heti ottelun alussa ajassa 1.46, kun Aapeli Räsänen ohjasi Tuomas Vartiaisen syöttämän kiekon ohi Jukurien maalivahti Sami Rajaniemen. KalPa rokotti toistamiseen kolme minuuttia avausmaalin jälkeen, kun puolustaja Mikael Seppälän lähettämä kiekko upposi Rajaniemen selän taakse helpon näköisesti.

Jukureilla oli myös omat paikkansa. Mikkeliläisten paras paikka tuli ylivoimahyökkäyksen päätteeksi, kun Teemu Pulkkinen pääsi laukomaan poikittaissyötöstä, mutta KalPan maalilla pelannut Samu Perhonen sai patjansa laukauksen eteen. Lopulta Jukurit ei Anssi Löfmanin ylivoimalla laukomaa tolppaa lähemmäksi maalia avauserässä päässyt.

KalPa pelasi toisen erän alussa ylivoimaa, mutta ei saanut tulosta aikaiseksi. Ylivoiman jälkeen KalPan Benjamin Korhoselle avautui kaksi loistopaikkaa yllättää Rajaniemi, mutta siinä nuori hyökkääjä ei onnistunut.

Kuopiolaiset pääsivät kahden miehen ylivoimalle erän puolivälissä, kun ensiksi Axel Rindell otti tyhmän hyökkäyspään rangaistuksen ja vain hetki tämän jälkeen Julius Vähätalo sai rangaistuksen purettuaan kiekon katsomoon. KalPa onnistui kahden miehen ylivoimalla, kun Miikka Pitkänen löysi syötöllään keskeltä Eetu Luostarisen, joka laukoi kiekon varmasti maaliin.

Jukurit oli KalPan ylivoimien ja kolmannen maalin jälkeen alakynnessä, josta KalPa pääsi toistamiseen heiluttamaan verkkoa toisessa erässä. Jukurien huolimattoman pelaamisen jälkeen KalPa-pakki Jesse Grahamin tarkka laukaus viuhui Jukurien maaliin.

Jukurit sai toisen erän loppuun paikat kavennusmaalin tekoon, mutta mikkeliläiset eivät saaneet kiekkoa Jämsän Kiekko-Susien kasvatin Samu Perhosen taakse.

Päätöserä alkoi Jukurien ylivoimalla. Ylivoima oli vaikeaa eikä mikkeliläisjoukkue saanut edes kunnollisia yrityksiä kohti KalPan maalia. Erän alkuun tasakentällisin Jukurien Henri Nikkanen pääsi nokikkain Perhosen kanssa, mutta KalPa-vahti piti maalinsa puhtaana.

Jukurit sai ylivoimalla kavennuksen aikaiseksi KalPan Severi Immosen jäähyn aikana. Teemu Pulkkinen rikkoi laukauksellaan Perhosen nollan maajoukkuekutsun saaneen Axel Rindellin syötöstä.

Jukureille ottelu oli viimeinen ennen edessä olevaa maajoukkuetaukoa. KalPa jatkaa otteluitaan vielä lauantaina kotonaan Ilvestä vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo