Alexander Ruutun kauden avaus toi kaksi maalia - KalPa vei Savon derbyn

LIIGA / Raportti
Ruuttu palasi tehokkaana sairauslomaltaan.
Kuva © Oskari Mäkisarka / https://facebook.com/makisarkaphoto
Alkukauden loukkaantuneena ollut Alexander Ruuttu palasi tehokkaasti kehiin perjantain ottelussa Mikkelissä. Ruutun ja muiden KalPa-pelaajien onnistumiset hyökkäyspäässä takasivat kuopiolaisille 6−3-voiton.
Lähtökohdat 

Vaikean alkukauden jälkeen Jukurit on alkanut ottamaan kotivoittoja kovaa tahtia. Viimeiset ottelut olivat tuoneet vuorotahtiin voittoja ja tappioita. Keskiviikkona joukkue hävisi Tapparan vieraana.

Maalivahtipelaaminen 

Juhana Aho ei ollut maalin suulla parhaimmillaan, ja toisessa erässä hänet vaihdettiin pois maalilta kahden 13 sekunnin välein syntyneen takaiskun jälkeen. Sami Rajaniemi esiintyi huomattavasti paremmin, mutta hänkin joutui lopulta antautumaan kahdesti.

Puolustuspelaaminen 

Vielä ensimmäisessä erässä puolustus toimi siinä mielessä, että KalPa ei päässyt aivan maalin eteen. Toisessa erässä nähtiin lukuisia kaksinkamppailutappioita, ja ne johtivat KalPan lisäosumiin. Ongelmia oli sekä luistelunopeuden että fyysisyyden kanssa.

Hyökkäyspelaaminen 

Jukurit ei päässyt helposti KalPan maalin eteen, ja joukkueen tekemistä maaleista Mika Partasen ja Teemu Henritiuksen osumat syntyivätkin varsin kaukaa lähteneillä laukauksilla.

Erikoistilanteet 

Ylivoimaa joukkue ei tarvinnut kovinkaan pitkään, sillä Partanen onnistui 16 sekunnin jälkeen kiekon liikkuessa käytännössä kokonaan kentän toisella sivustalla sen aikana. Se olikin joukkueen ainoa ylivoima, minkä lisäksi Jukurit teki yhden maalin siirretyn rangaistuksen aikana, mutta siinä tilanteessa Rajaniemi ehti hädin tuskin lähteä pois maaliltaan.

Lähtökohdat 

Kolmen peräkkäisen voiton jälkeen KalPa hävisi perjantaina JYPille. Joukkue sai tärkeän vahvistuksen, kun Alexander Ruuttu pelasi kauden ensimmäisen Liiga-ottelunsa.

Maalivahtipelaaminen 

Denis Godla ei joutunut erityisen koville. Kertaalleen hän joutui venymään todelliseen huippupelastukseen, mutta samalla miehen perisynti, ylipelaaminen, kostautui Jukurien kolmannessa maalissa.

Puolustuspelaaminen 

Puolustus piti Jukurit hyvin pois maalin edustalta, eikä suuria virheitä tullut ajoittaista turhan tilan antamista lukuun ottamatta.

Hyökkäyspelaaminen 

KalPa piti hyvin kovaa vauhtia ja onnistui voittamaan kaksinkamppailuita varsinkin toisessa ja kolmannessa erässä. Hyökkäyspään juonikkuus jakautui tasaisesti eri pelaajien kesken. Paluun kokoonpanoon tehnyt Ruuttu onnistui heti kahdesti maalinteossa.

Erikoistilanteet 

KalPan ylivoima ei pelillisesti ollut erittäin vakuuttavaa, mutta yksi onnistuminen kirjattiin kuitenkin Ruutun ensimmäisessä erässä tekemän maalin myötä.

Erikoista 

Ottelu oli joukkueiden Liiga-ajan keskinäisten kohtaamisten runsasmaalisin ottelu.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo