Kärppien ylivoima sai kaivattuja onnistumisia Mikkelissä – Jukureiden energinen alku oli laiha lohtu

Leevi Meriläinen torjui kauden neljännen nollapelinsä.
Kuva © Jarno Hietanen
Kärpät kaatoi Jukurit Mikkelin keskiviikkoillassa luvuin 4–0. Oululaiset karkasivat toisessa erässä johtoon ja maalivahti Leevi Meriläinen huolehti loput.

Mikkelin illassa kotijoukkueen vahva ottelun alku oli laiha lohtu. Kärpät haki rutiinisuorituksella selvän 4–0 voiton. Ottelun hahmona oli Kärppien maalivahti Leevi Meriläinen, joka torjui kauden neljännen nollapelinsä.

Jukurit aloitti kotiyleisönsä edessä vahvasti saaden muutamia pidempiä hyökkäyksiä Kärppien maalille. Nämä hyökkäykset johtivat parhaimmillaan puolustajien viivalaukauksiin ja varsinaiset huippupaikat jäivät uupumaan. Pelin kulku tasoittui erän edetessä ja sellaisena se myös pysyi aina tauolle asti.

Erän puoleen väliin sijoittui vaarallisen näköinen tilanne, kun Kärppien puolustaja David Runbladin laukaus osui oman joukkueen maskissa ollutta Carl Jakobssonia päähän. Tilanteesta selvittiin onneksi vain irvistelyllä ja Jakobsson pääsi otteluun nopeasti takaisin.

Maalittomassa avauserässä Jukurit tiedotti konkari Jarkko Immosen vuoden jatkosopimuksesta. Tämän mukaan "Rantasalmen sulttaani" jatkaa Mikkelissä ainakin vielä ensi kaudella.

Jukurit jäi kyydistä

Vierasjoukkue karkasi toisen erän aikana kahden maalin johtoon ollen muutenkin erän hallitsevampi osapuoli. Kärpät viimeisteli maalinsa irtokiekkotilanteista.

Jukureiden ottelun ensimmäinen mahdollisuus ylivoimalla jätti toivomisen varaa, sillä Kärpät saivat sen aikana kaksi maalintekopaikkaa puolittaisista läpiajoista, joista tosin kummastakaan ei tullut Frans Tuohimaalle torjuntamerkintöjä pöytäkirjaan.

Toisen erän lopulla Kärpät antoi Jukureille mahdollisuuden tulla otteluun mukaan, mutta maalivahti Meriläinen piti oululaisia pystyssä. Hän ryösti ensin Pekka Jormakan sivalluksen maalinedustalta räpyläänsä ja oli kiekon tiellä myös hetkeä myöhemmin Liam Kirkin laukoessa hyvältä maalintekopaikalta.

Kun päätöserää oltiin pelattu viiden minuutin verran, Jormakka riisti kiekon ja ollessaan kohdakkain Meriläisen kanssa Tommi Kivistön maila osui Jukureiden hyökkääjää kasvoihin rangaistuslaukauksen arvoisesti. Kärppä-vahti torjui jälleen Jormakan yrityksen.

Hetkeä myöhemmin oululaiset onnistuivat tekemään ottelun toisen ylivoimamaalinsa, joka toi ilmoille jo ratkaisun tuntua. Asialla oli hyökkääjä Joonas Kemppainen. Hän pääsi heti seuraavassa vaihdossaan läpiajoon, mutta ei onnistunut kasvattamaan Kärppien johtoa entisestään.

7 minuuttia jäljellä, maalivahti pois

Jukurit lähti hakemaan 0–3 tappioasemassa kavennusta hyvissä ajoin. Joukkue otti maalivahdin pois 7 minuuttia ennen ottelun loppua ja saikin parin minuutin ajan pyöritystä aikaiseksi, kunnes Julius Junttila löi ottelun pakettiin.

– Hieno voitto meiltä, saatiin ylivoima avattua ja puolustettiin hyvin, Ottelun hahmo Leevi Meriläinen kertoi C Moren ottelun jälkeisessä haastattelussa.

Meriläinen on saanut kaudella hyvin vastuuta Joel Blomqvistin ollessa loukkaantuneena ja torjui nyt Jukureita vastaan kauden neljännen nollapelinsä.

– Olen ollut vain koko ajan valmiina ja kun käsky käy niin tolppien väliin. En osannut odottaa kauden alussa mitä tuleman pitää, mutta tässä vaan mennään päivä kerrallaan, sitä perusjargonia, 20-vuotias maalivahti hymähtää.

Joukkueet pelaavat seuraavan kerran lauantaina. Jukureiden bussi suuntaa kohti Lappeenrantaa, kun taas Kärpät haastaa kotonaan HIFK:n. Molemmat ottelut alkavat klo 17.