Sitkeä JYP nousi jälleen kolmannessa erässä aina voittoon asti

LIIGA / Raportti
Samuel Valkeejärvi tuuletti tasoitusmaalia.
Kuva © Oskari Mäkisarka / https://www.facebook.com/makisarkaphoto
JYP jatkoi vahvoja otteitaan voittamalla Jukurit toisen kerran tällä kaudella. Tällä kertaa voittonumerot kirjattiin vierasjoukkueelle 3−2.

JYP saapui Mikkelin keskiviikko-iltaan Jukureiden vieraaksi. JYP on ollut tuloksellisesti todella hyvässä lyönnissä, sillä se tuli otteluun neljän ottelun voittoputkessa. Jukureiden suunta on ollut päinvastainen viime peleissä. Jukurit on nimittäin hävinnyt kolme edellistä otteluaan.

Illan juhlakalu oli Anssi Löfman, jolle illan kamppailu oli uran 600. liigaottelu. Löfman on edustanut Jukureiden lisäksi kasvattajaseuraansa SaiPaa ja illan vastustajaa JYP:iä. SaiPassa pelejä kertyi kymmenellä eri kaudella, JYP:ssä hyökkääjä pelasi neljä kautta ja Jukureissa kokeneella pelaajalla on käynnissä toinen kausi.

Ottelun avauserä ei ollut maalijuhlaa, mutta tapahtumia riitti. Aivan ottelun alussa katseltiin videoita, kun Jukureiden mahdollista maalia katseltiin tovi. Tarkistuksen jälkeen todettiin, ettei kiekko ollut ylittänyt maaliviivaa, joten ottelun avausmaali jäi vielä syntymättä.

Braden Christofferilla oli mainio tilaisuus siirtää vieraat johtoon läpiajostaan, mutta Waltteri Ignatjew pysäytti tämän yrityksen. Heti perään Jukureiden Petrus Palmu pääsi puolestaan karkumatkalle, mutta toisessa päädyssä Markus Ruusu ei ollut yllätettävissä.

Anttoni Honka puolestaan aiheutti Jyväskylässä asti sydämentykytyksiä, kun hänen harhasyöttönsä oli kostautua maalin muodossa. Joachim Rohdin ei kuitenkaan vielä tuosta paikasta iskenyt illan avausmaalia. Ruotsalaishyökkääjä onnistui kuitenkin erän lopussa viemään Jukurit 1−0 johtoon. Komean vastahyökkäyksen päätteeksi Rohdin pääsi tuikkaamaan tyhjiin kauden kolmannen maalinsa. Maaliin merkattiin syötöt Axel Rindellille ja Teemu Pulkkiselle. Jukureiden kolmosketju oli muutenkin pirteä ottelun avauserässä.

Anssi Löfmanille juhlaotteluun kauden ensimmäinen osuma

JYP sai toiseen erään hyvän lähdön, kun Jerry Turkulainen kolautti ylärimaa aivan erän alussa. Hetkeä myöhemmin JYP:lle avautui erinomainen mahdollisuus tasoittaa ottelu, kun se pääsi pelaamaan noin minuutin verran kahden miehen ylivoimalla. Pulkkinen lähti ensin istumaan illan toista rangaistustaan, ja häntä seurasi hetkeä myöhemmin perässä aitioon tšekkipuolustaja Libor Zábranský. Jukureiden alivoima otti kuitenkin ison sulan hattuunsa, kun se selvitti erikoistilanteen.

JYP:llä oli omat paikkansa tasoittaa peli, mutta Jukurit iski erän ensimmäisestä paikastaan maalin. Asialla oli kukapa muu, kuin illan juhlakalu. Löfman iski kauden ensimmäisen osuman, jolla Jukurit siirtyi 2−0 johtoon. Maaliin saivat syötöt Jani Tuppurainen ja ensimmäistä otteluaan Liigassa pelannut tanskalaispuolustaja Joakim Larsen, joka saapui lainalle IK Oskarshamnista.

Mielenkiintoisin tilasto ottelun toisesta erästä oli se, että JYP:n maalilla Ruusu joutui torjumaan ainoastaan yhden kerran. Tämän lisäksi yksi laukaus meni Ruusun vartioimaan maaliin.

JYP tuli takaa ja ohi kolmannessa erässä

Kolmanessa erässä JYP pisti tuulemaan maalien muodossa, ja kaatoi samalla jääkylmää vettä urakalla Jukureiden niskaan. Ensiksi ylivoimalla Adam Brodecki iski jyväskyläläiset maalin päähän kauden kuudennella osumallaan. Palmun rangaistusta ehti kulua ainoastaan kahdeksan sekuntia. Erää ehdittiin pelata kuutisen minuuttia, kun Samuel Valkeejärvi onnistui tasoittamaan ottelun jo 2−2:een ja lisää oli luvassa vain hetkeä myöhemmin. Patrik Siikanen vei jyväskyläläiset jo ottelussa 3−2 johtoon, joten näin reilussa kuudessa minuutissa vieraat olivat tulleet takaa rinnalle ja ohi.

Erän aikana nähtiin tilanne, joka kummastutti ottelun katsojia. Ruusun maila osui Tuppuraista kasvojen seudulle, mutta tilanteesta ei tuomittu lopulta lainkaan rangaistusta. Ennen kauden alkua tuli uusia sääntötulkintoja- ja uudistuksia ja näihin kuului myös uudistus koskien korkeaa mailaa. Jatkossa ei nimittäin tuomita rangaistusta korkeasta mailasta, jos maila osuu vastustajan päähän kontrolloidun saaton tai purun seurauksena.

JYP näytti jälleen tänään sitkeytensä illan ottelussa, kun se onnistui päätöserässä nousemaan kahden maalin takaa-ajoasemasta aina 3−2 voittoon asti. Näin jyväskyläläiset onnistuivat kasvattamaan voittoputkensa viiteen otteluun. Jukureille tappio oli puolestaan nyt neljäs perättäinen.

 

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo