Jukurien maalin tappiot saivat jatkoa – JYP vei tiukan taistelun Mikkelissä

Jani Tuppurainen oli illan hahmo kahdella maalillaan.
Jukurit ja JYP iskivät yhteen Mikkelin lauantai-illassa. Ottelu päättyi lopulta monien vaiheiden jälkeen jyväskyläläisten voittoon maalein 3-4.

Molemmat joukkueet avasivat omat kautensa jo perjantaina. Jukurit käväisi Kuopiossa KalPan vieraana ja JYP pelasi kotonaan Helsingin IFK:ta vastaan. Molemmat kärsivät avausotteluissaan tappiot, joten lauantai-iltaan luisteli kaksi ärsytettyä joukkuetta.
Tämä lauantai-illan mittelö oli samalla myös Jukureiden 50-vuotisjuhlakauden avausottelu kotipelien osalta. Peliä oli seuraamassa lehtereillä vain 1103 katsojaa.

Jukurit vahvana erikoistilanteissa

JYP istui illan aikana kuusi kertaa jäähyaitiossa. Jukurit pelasi vahvaa ylivoimaa tekemällä kaikki kolme maaliaan, nimenomaan ylivoimalla. Kaksi minuuttia ennen avauserän loppua Henri Nikkanen ohjasi kiekon maaliin ohi JYP-vahti Veini Vehviläisen.

Toisessa erässä Jukurit onnistui ylivoimalla kahdesti. Asialla olivat puolustaja Jakub Galvas tarkalla laukauksellaan siniviivalta sekä ensimmäisen liigamaalinsa tehnyt Jaakko Haarti. Kaikki kolme ylivoimamaalia veivät Jukurit myös johtoon, mutta ne eivät riittäneet voittoon. Jukurit selvitti kunnialla myös kaksi alivoimaansa.

Tasakentällisin pelattaessa Jukurit ei ole tehnyt nyt kahteen peliin yhtään maalia.

JYP rokotti Jukureiden omista virheistä

Jukureiden illan kohtaloksi muodostui jälleen kiekonmenetykset omalla puolustusalueella. Jyväskyläläisten hahmona toimi tänään kaksi maalia tehnyt Jani Tuppurainen, jonka ensimmäinen maali syntyi Jukureiden kapteeni Jesper Piitulaisen kiekonmenetyksestä.
Maalivahti Sami Rajaniemi sai pelastella Jukurit-puolustuksen virheitä kerta toisensa jälkeen.

Toisen erän lopussa JYP rankaisi Jukureita alivoimalla, kun Jakub Galvas kadotti kiekkokontrollin. Tästä Jerry Turkulainen kiitti ja löi 2-2 -lukemat taululle.
Tuppurainen maalasi toisen kerran, kun kolmatta erää oli pelattu ainoastaan 25 sekuntia. Voittomaali syntyi upeasta Anttoni Hongan passista Severi Lahtiselle, joka taituroi rystyltä kiekon ohi Rajaniemen.