Voittomaalikilpailu toi Ilvekselle kaksi pistettä − Jukurit ylsi liigajäillä toistamiseen kuuden ottelun pisteputkeen

LIIGA / Raportti
Miro Nalli iski kauden avausmaalinsa.
Ensin vei Jukurit, sitten vei Ilves. Lopulta jääkiekkoa nähtiin koko rahan edessä ja voittomaalikilpailu toi ratkaisun tiukkaan otteluun. Kotijoukkue ylsi liki historialliseen saavutukseen.

Pekka Jormakka iski Jukurit tasoihin kolmannessa erässä, kun Ilves oli ensin imenyt kiinni mikkeliläisten kahden maalin johdon ja mennyt ohi. Kokenut hyökkääjä palasi pitkän loukkaantumisen jälkeen kaukaloon juuri tupsukorvia vastaan.

Ottelun venyttyä jatkoajalle ratkesi se, että Jukurit sivusi seurahistoriansa pisimmän pistpeutken Liigassa. Mikkeliläiset olivat yltäneet kuuteen peräkkäiseen pisteelliseen otteluun kerran aikaisemminkin − syksyllä 2019. Eemeli Suomi ja Les Lancaster olivat voittomaalikilpailun ainoat onnistujat, joten kaksi pistettä matkasivat Tampereelle.

Paikkoja molemmissa päissä

Jukurit aloitti ottelun terävästi ja sai luotua painetta Ilveksen puolustusalueelle. Kotijoukkue sai otteidensa ansiosta myös illan ensimmäisen ylivoiman, kun Balázs Sebők rikkoi jäähyn arvoisesti. Ilves-vahti Vadim Žerenko otti muutaman torjunnan rauhallisesti kiinni, mutta lopulta Patrik Puistola pääsi iskemään avausmaalin melko vapaasta paikasta.

Rikkonaisessa avauserässä Ilveksen tuore lainapuolustaja Juuso Pulli pääsi kertaalleen nokikkain Jukurien torjuja Oskari Salmisen kanssa, mutta viimeistely jäi hyvän nousun jälkeen tuhnuksi. Miro Nallilla oli Joni Ikosen aloitusvoittojen jälkeen kolme paikkaa peräjälkeen, mutta Salminen kesti.

Ensimmäisen erän lopussa alkanut hyvä Ilves-jakso ulottui myös toiseen erään. Aatu Rädyn huipputilannetta lukuunottamatta tupsukorvat pysyivät vankasti kiinni kiekkokontrollissa. Kontrollia tai ei, seuraavan maalin iski jälleen kotijoukkue. Räty sai kiekon b-pisteelle ja täräytti kudin ohi Žerenkon.

Ilves nousi vahvasti

Ilves aloitti kirinsä toisessa erässä, kun Leijonia EHT:lla edustanut Jarkko Parikka iski kauden kuudennen osumansa. Jukurit sai myös kiekon nopeasti Ilveksen kavennuksen jälkeen maaliin, mutta Jani Tuppuraisen osuma hylättiin videotarkistuksen jälkeen. Maalitehtailu jatkui aiemmin hanakasti laukoneen Nallin tasoitusosumalla.

Toinen erä sisälsi paljon miekkailua ja vääntöä, eikä selkeitä maalipaikkoja nähty. Vielä ennen erätaukoa Sebők siirsi irtokiekosta tupsukorvat ensimmäistä kertaa tuloksellisesti edelle ottelussa.

Myös kolmas erä alkoi vahvasti vieraiden komennossa, kun Ilves pääsi iskemään terävästi vastahyökkäyksiin. Salmisen torjunnat kuitenkin pitivät Jukurit kiinni pelissä. Joachim Rohdinilla ja Jarkko Immosella oli hyvät vetopaikat erän alussa, mutta vasta Jormakka onnistui tasoituksessa useita minuutteja myöhemmin.

Kun Jukurien ylivoima eivätkä muutamat loppuhetkien maalipaikat tuoneet ratkaisua, haettiin selvyys paremmuudesta jatkoajalta. Ilves sai ylivoiman, jonka aikana Joni Ikonen kiskaisi jukurimaalin ylärimaan. Kamppailu ratkesi lopulta vasta voittomaalikilpailussa, kun..Suomi ja Lancaster osuivat vieraille ja Jukurien laukoja pysähtyivät Žerenkoon.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo