Tehokas Ilves kaatoi Jukurit – Langhamerille kauden kolmas nollapeli

Eemeli Suomen 1–0-maali jäi lopulta ottelun voittomaaliksi.
Mikkelin Jukurit ja Tampereen Ilves kohtasivat Mikkelissä. Tasapainoisen ottelun pelannut Ilves voitti kamppailun lopulta selvästi 0–5.

Kolmen ottelun voittoputkessa illan kohtaamiseen saapunut Jukurit kärsi runsaista loukkaantumisista ja vasta 16-vuotias Topias Hynninen debytoi Liigajäillä. Ilveksen esitys oli kuitenkin liian vahva repaleiselle kotijoukkueelle ja tehokkaan viimeisen erän ansiosta pisteet matkasivat Tampereelle lukemin 0–5.

Ottelun avauserä ei tarjonnut suoranaisia pelillisiä hienouksia. Ilves oli erässä aavistuksen niskan päällä, mutta kotijoukkue sai loppua kohden paremmin pelin rytmistä kiinni. Ensimmäiset minuutit olivat rauhallisia, eikä vaarallisia maalipaikkojakaan syntynyt.

Viiden minuutin pelin jälkeen Jukureiden Johan Harju törmäsi Ilves-maalivahti Marek Langhamerin kanssa. Langhamer pelasi kiekkoa maalinsa takana ja Harju osui häneen hieman avustettuna.

Harju sai tilanteesta kahden minuutin rangaistuksen. Ilves saattoi huokaista helpotuksesta, kun Langhamer pystyi hetken keräilyn jälkeen jatkamaan peliä.

Ilveksen ylivoimapeli ei liiemmin vakuuttanut, joskin Joona Ikonen pääsi kilauttelemaan maalirautoja. Vain hetken kuluttua vierailijat pääsivät uudelleen ylivoimalle, mutta muutamaa hyvää yritystä lähemmäs maalia ei avauserässä päästy ja tauolle mentiin maalittomassa tasatilanteessa.

Vauhdikkaampaa jääkiekkoa

Ilves avasi ottelun maalihanat heti toisen erän alkajaisiksi. Vierailijat saivat kiekon haltuunsa omalla alueellaan, josta suoraviivaisen hyökkäyksen päätteeksi Eemeli Suomi sivalsi Jukureiden maalilla torjuneen Frans Tuohimaan tarjoaman irtokiekon maaliin.

Kumpikin joukkue oli pirteämmällä tuulella ja vauhti oli toisessa erässä kovempi kuin edellisessä. Avauspelissä oli edelleen kummallakin hieman haasteita, mutta Ilves piti kiekkokontrollin itsellään.

Sarjan paras ylivoimajoukkue Jukurit pääsi yrittämään ylivoimalla tasoitusta erän puolenvälin tienoilla. Kiekko liikkui hyvin ja Ilves-maalikin oli jo puoliksi tyhjä, mutta Niko Huuhtanen joutui toteamaan Langhamerin tällä kertaa paremmakseen.

Kotijoukkue sai jälleen paremmin juonesta kiinni, mitä pidemmälle erä eteni. Jukureilla oli joitakin erinomaisia hyökkäyksiä, mutta maaliin asti kiekko ei vielä mennyt.

Yllättävän paljon pitkiä kiekkoja sisältäneen erän lopussa Ilves pääsi vielä kertaalleen maalintekosektorille, mutta Tuohimaa pysäytti Ikosen ohjauksen näyttävästi. Erätauolle lähdettiin tasaisesta 0–1-tilanteesta.

Ilves ratkaisee pelin

Viimeisen erän alkuminuutit olivat vielä tasaiset, mutta varsin nopeasti vierasjoukkue meni menojaan. Viiden minuutin kohdalla Ilves sai kiekon keskialueella ja Jani Nyman päätti laukoa kahdella yhtä vastaan hyökkäyksestä itse. Terävä laukaus painui yläkulmaan ja Ilves siirtyi 0–2-johtoon.

Vain pari minuuttia edellisestä ja Ilves karkasi kolmen maalin johtoon. Jukurit kiekotteli huolimattomasti omalla alueellaan ja Ilveksen kokoonpanoon palannut Henrik Haapala sai pelattua kiekon maalinedustalle, josta Aku Räty laittoi kiekon ylähyllylle.

Jukureillakin oli omat mahdollisuutensa nousta peliin mukaan. 0–2-maalin jälkeen Juhamatti Aaltonen pääsi kokeilemaan maalintekoa, mutta tolppa pelasti vierailijat takaiskulta. Muutoin Jukureiden kiri jäikin hieman vaisuksi, eikä tiivisti puolustaneella Ilveksellä ollut juurikaan ongelmia.

Pian Ilves menikin jo vakuuttavaan 0–4 johtoasemaan, kun vahvan pelin pelannut Ikonen sai kiekon keskialueella ja luisteli maalintekoon. Ensimmäisellä yrityksellä ei vielä tullut valmista, mutta Ikonen laittoi oman paluukiekkonsa ohi Tuohimaan. Ikonen on tupsukorvien paras maalintekijä tällä kaudella.

Tämän jälkeen peli eteni melko rauhallisesti ja kotijoukkue vaikutti lamaantuneelta. Vielä kaksikymmentä sekuntia ennen päätössumeria aikaisemmin rangaistuslaukauksesta epäonnistunut Balázs Sebők hassutteli taululle loppulukemat 0–5.

Ilves katkaisi Jukureiden kolmen ottelun voittoputken ja otti samalla Mikkelistä täydet pisteet. Edellisen kerran Ilves oli saalistanut täydet pisteet Mikkelistä vuoden 2019 joulukuussa.