Oma pää vuoti, hyökkäyspäässä räiskyi − Ilves hurjasteli kolmanteen peräkkäiseen voittoon

LIIGA / Raportti
Ilves voitti runsasmaalisen ottelun.
Kuva © Oskari Mäkisarka / https://facebook.com/makisarkaphoto
Ilves lähti jatkamaan orastavaa voittoputkeaan Mikkeliin, kun taas kotijoukkue Jukurit pyrki katkaisemaan kolmen ottelun mittaiseksi venyneen tappiokierteensä.
Lähtökohdat 

Jukurit on hävinnyt kolme edellistä otteluaan, ja voitto olisi joukkueelle ehdottoman tärkeä. Alempi pudotuspeliviiva ei saa karata hyppysistä tässä vaiheessa kautta.

Maalivahtipelaaminen 

Sami Rajaniemi ei voinut päästämilleen osumilleen oikeastaan mitään, joten tappiosta on häntä turha syyttää. Ainoastaan Mike Halmon osumassa kotijoukkueen veskari hieman haparoi.

Puolustuspelaaminen 

Nuori Mikko Kokkonen oli elementissään, mutta muutoin Jukurien peräpää ei osoittanut mitään tavallisuudesta poikkeavaa − ei negatiivisessa eikä liioin positiivisessakaan valossa, muutoin kuin oman maalin tunnollisena vartiointina.

Hyökkäyspelaaminen 

Jukurit oli aivan alkuminuuteilla hieman vastaantulijana, mutta Mika Partasen tasoitusosuman myötä joukkue pääsi peliin tasaväkisesti mukaan. Markku Flinckin rannekuti vei mikkeliläiset johtoon.

Erikoistilanteet 

Jukurit ei saanut ylivoimallaan aluksi merkittäviä suorituksia aikaiseksi, ja Roope Laavaisen ottama kaksiminuuttinen kostautui Ilveksen tasoitusosumana.

Ottelun edetessä kuvioit hioutuivat hieman etevämmiksi, mutta tulosta mikkeliläisryhmä ei saanut aikaiseksi.

Lähtökohdat 

Ilves seilaa tällä hetkellä huomattavasti positiivisempien tuulien alla kuin tovi sitten. Voittoja on vyöllä kaksi perättäistä, vaikka turbulenssi pelaajarintamalla käy kovana.

Puolustuspäästä Matt Generous ja Olli Vainio ovat sivussa, mutta Oskari Laaksonen palaa pelikiellon jälkeen kokoonpanoon.

Maalivahtipelaaminen 

Ilves-maalilla vastuussa jatkanut Antti Lehtonen ei ollut ottelun alkaessa tehtäviensä tasalla. Erityisesti Jukurien toinen maali meni Lehtosen huonon sijoittumisen piikkiin.

Alavire jatkui koko ottelun ajan, ja Antti Jaatisen 3−2-johtomaali sujahti sutjakasti Lehtosen jalkojen välistä sisään.

Puolustuspelaaminen 

Laaksosen mukaantulo teki paljon Ilveksen viisikkona hyökkäämiselle, mutta Generousin ja Vainion poissaolot näkyivät oman pään puolustamisessa.

Hyökkäyspelaaminen 

Vierailijat avasivat ottelun maalihanat nopeasti, kun Jerry Ahtola sivalsi kiekon Jukurit-maaliin. Ottelun edetessä tahti tasaantui, mutta Ilves onnistui luomaan tilanteita mahdollistamaan pisteistä kamppailun.

Kapteeni Eemeli Suomi nousi yhdessä Arttu Ruotsalaisen kanssa suureen rooliin toisessa erässä, kun oma pää vuoti.

Erikoistilanteet 

Ylivoimassa oli jo häivähdyksiä siitä, mitä tamperelaisjoukkueen otteissa nähtiin alkukaudella. Suomen tasoitusosuma oli osoitus aisteilla pelaamisesta.

Erikoista 

Ilves-hyökkääjä Jerry Ahtola iski kaksi maalia Jukurien verkkoon. Osumat olivat kokeneelle laiturille kauden toinen ja kolmas. Ensimmäisestä kihauksestakaan ei ole kuin tovi aikaa.

Ottelun ratkaisu 

Ilves pääsi Halmon osumalla johtoon kolmannen erän alussa, eikä asemastaan enää luopunut. Lehtonen sai maalinsa tukittua, ja Jukurien pyristely ei tuonut lisämaaleja.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo