Jukurit oli Ilvestä etevämpi kovavauhtisessa kärkikamppailussa − tupsukorvien pitkä pisteputki poikki

LIIGA / Raportti
Petrus Palmu oli tiistaina pelipäällä.
Kuva © Oskari Mäkisarka / https://www.facebook.com/makisarkaphoto
Liigan kärkikamppailussa toisistaan mittaa ottivat Jukurit ja Ilves. Mikkelissä nähtiin syy siihen, miksi tämä kaksikko komeilee sarjataulukon piikkipaikoilla. Vauhti ja pelinopeus sekä rohkeus kummankin joukkueen tekemisessä olivat huipputasolla. Kotijoukkue pystyi nipistämään tuloksellisesti edelle.

Ilves joutui lähtemään tiistai-illan kamppailuun ilman päävalmentajaansa Jouko Myrrää, joka oli sairastunut koronavirukseen. Vetovastuussa tupsukorvilla oli apuvalmentaja Marko Ojanen. Ottelu oli Jukurit-hyökkääjä Jarkko Immoselle uran 600. liigaottelu.

Kaukalossa mentiin päästä päähän molempien joukkueiden pelityylille uskollisesti sekä vauhdikkaasti ja paikkoja avautui molempien maalien läheisyydessä. Lopulta Jukurit oli ratkaisuhetkillä vastustajaansa vahvempi ja vei pisteet kärkikamppailusta maalein 3−1.

Vauhdikas kärkikamppailu

Marek Langhamer oli mies paikallaan, kun Jukurit vyörytti vahvasti kotikaukalossaan kohti Ilves-maalia. Ottelun ensimmäinen ylivoima ei tuonut kotijoukkueelle kaksisia maalipaikkoja, mutta muutoin avausrän aikana Jukureilla oli vastustajaansa paremmat paikat siirtyä johtoon.

Tamperelaisvieraat onnistuivat kuitenkin rikkomaan kuparisen ensimmäisenä. Kapteeni Eemeli Suomi käynnisti vastahyökkäyksen ja pelasi kiekon pystyyn Nick Baptistelle, joka tinttasi pikkumustan ohi hieman huonosti sijoittuneen Oskari Salmisen. Maali oli kanadalaiselle kauden 16.

Vielä ennen ensimmäistä erätaukoa Pekka Jormakka löysi takatolpalta Petrus Palmun, joka jatkoi hurjaa maali- ja pistevirettään tasoitusosuman myötä. Ilveksen Balázs Sebők ei saa puhtaita papereita maalin johtaneista tapahtumista.

Jukurit jyskytti voittoon

Toisen erän loppu oli kotijoukkueelta vahva ja paineistus tuotti myös maalin. Nuori puolustaja Joni Jurmo onnistui ohittamaan Langhamerin, mikä takasi Jukureille hyvät lähtökohdat päätöserään. Erätauon jälkeinen aika ei kuitenkaan tuonut mikkeliläisille helppoa elämää, sillä tupsukorvat saivat välittömästi kolmannen erän alkuun muutaman huippupaikan ja myös isäntien ensimmäinen rangaistus laitettiin täytäntöön.

Jukurit pysyi pelin päällä muun muassa siitä syystä, että joukkue hallitsi aloitusympyrää lähes suvereenisti toisesta erästä lähtien. Ilves joutui taistelemaan kiekon riistojen kautta itselleen, jotta hyökkääminen oli mahdollista.

Mikkeliläiset rynnistivät ratkaisevan tuntuiseen kahden maalin johtoon Aatu Rädyn osumalla, jonka arkkitehtinä oli hyvän ottelun pelannut konkarihyökkääjä Jormakka. Ilves sai vielä ylivoimatilaisuuden, mutta se jäi kaksiminuuttisen aikana ilman laukaustakaan.

Ilves sai viimeisten minuuttien aikana pienen pyörityksen aikaan Salmisen maalin tuntumassa, mutta kotijoukkueen johto ei ollut todellisen uhan alla. Jukurit puolusti puolustusalueen keskustaa tiiviisti ja sai kellon kulumaan loppuun. Ilveksen 14:n ottelun pisteputki katkesi Mikkelin tiistai-illassa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo