Ilves päätti vuotensa voitokkaasti − Päkkilä ja Haapala onnistuivat läpiajoista

LIIGA / Raportti
Eetu Päkkilä onnistui maalinteossa toisessa erässä.
Kuva © Oskari Mäkisarka / https://facebook.com/makisarkaphoto
Ilves päätti vuoden 2022 voittoon, kun Jukurit kaatui Mikkelissä maalein 5−2. Kaikki maalit menivät eri pelaajien nimiin, ja maalivahti Jakub Málek pelasi mainion ottelun.

Jukurit ei ollut erityisen vahva kolmannen erän alussa, mutta Miro Ruokosen kampituksesta saama rangaistus johti mikkeliläisten kovaan paineeseen. Patrik Puistola laukoi tolppaan ja Juhamatti Aaltonen sivuverkkoon, mutta maaliin asti kiekko ei mennyt.

Myös Les Lancaster otti kolmannessa erässä rangaistuksen, ja Jukurit pyöritti vahvasti. Kavennusta ei kuitenkaan syntynyt siinäkään vaiheessa. Daniel Mäkiaho ehti yrittää vanhanaikaistakin, ennen kuin Niklas Peltomäki onnistui maalinteossa. Henrik Haapala kuittasi kuitenkin seuraavassa vaihdossa läpiajosta, ja jännitys karisi saman tien.

Ilves on voittanut kaikki kolme otteluaan Jukureita vastaan tällä kaudella, ja mikkeliläisille on irronnut näistä yksi piste.

Peli eteni ottelun alussa päästä päähän, ennen kuin Ilveksen ykkösketju sai pitemmän pyörityksen. Petri Kontiola esitti pelisilmäänsä, mutta peli pysyi maalittomana. Jukurien paras paikka pelin alussa aukesi nuorelle Konsta Heleniukselle, mutta tämä ei onnistunut ohittamaan Marek Langhamerin sairastumisen myötä torjuntavastuun saanutta Jakub Málekia.

Nopeasti mainoskatkon ja voitetun aloituksen jälkeen Jukurit siirtyi johtoon. Joni Jurmo haki pitkään laukaisupaikkaa ja lopulta löysi sellaisen laukoen kiekon Ilves-maaliin. Jurmo paransi samalla viime kaudella syntynyttä yhden kauden maaliennätystään.

Ilves tuli tasoihin noin kuusi minuuttia ennen erän päätöstä, kun suorasta hyökkäyksestä Ruokonen jätti kiekon Otto Latvalalle, joka laukoi, ja Ruokonen onnistui voittamaan Niclas Lundgrenin irtokiekkoon.

Vierasjoukkue pääsi erän lopulla pyörittämään ylivoimaa, ja vaikka Ilves juonikin hienoja maalipaikkoja, maaliin saakka kiekko ei mennyt. Toinen ylivoima sen sijaan onnistui, kun Kontiola oli jäänyt yksin maalin edustalle.

Toisen erän alkuun Ilves lisäsi johtoaan, kun Eetu Päkkilä karkasi läpiajoon ja viimeisteli tyylikäästi tupsukorvien kolmannen maalin.

− Ei ole tullut treenattua näitä, ratkaisu tuli aika lailla hatusta, Päkkilä totesi C Moren haastattelussa.

Jukurit sai sen jälkeen joitakin paikkoja, mutta muun muassa Puistola ja Lundgren laukoivat maalin yli.

− Hyvällä prosentilla pistimme paikoista sisään, Päkkilä kertoi ottelun ratkaisusta.

Ilves lisäsi johtoaan, kun Leo Lööf laukoi neljä sekuntia b-pistealoituksen jälkeen kiekon maaliin. Aivan erän lopulla Ilves-vahti Málek sai rangaistuksen suljettuaan jo kerran peliin päästämänsä kiekon.

Jukureilla oli isoja vaikeuksia lähteä kiriin, ja kunnon pyöritys saatiin vasta Ruokosen kampituksesta ottaman rangaistuksen aikana. Peltomäen kavennusosuma vaikutti tulevan liian myöhään, eikä Jukurien iloa kauaa kestänytkään, kun Haapala viimeisteli loppulukemat 2−5.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo