Halmo hölmöili, Jukurit kiitti − tuhoisa ylivoima toi mikkeliläisille kolme pistettä

LIIGA / Raportti
Jukurit kiitti kahdesti, kun Halmo hölmöili itsensä suihkun puolelle.
Kuva © Oskari Mäkisarka / https://facebook.com/makisarkaphoto
Molemmat joukkueet palasivat joulutauolta voitokkaasti, kun Jukurit nappasi voittomaalikilpailun jälkeen kaksi pistettä HPK:lta. Ilves ryövästi samalla kaavalla pisteitä paikallisvastustaja Tapparalta Tapaninpäivän kierroksella.
Lähtökohdat 

Vaikka mikkeliläiset ovatkin sarjataulukossa toiseksi viimeisinä, ovat he saalistaneet pisteitä kolmesta edellisestä ottelustaan.

Sami Rajaniemi esiintyi edukseen HPK-ottelussa ja sai jatkaa tolppien välissä myös Ilvestä vastaan.

Maalivahtipelaaminen 

Rajaniemellä oli pitkin iltaa hyvin vaihtelevia työtehtäviä ja työllisyysasteita. Maaleille varmaotteinen veskari ei voinut mitään.

Puolustuspelaaminen 

Kotijoukkueen puolustuspeli toimi pääasiassamainiosti, mutta esimerkiksi Ilveksen toisessa maalissa maalinedustalla huseerannut Teemu Rautiainen sai melko rauhassa luoda osumaa edesauttanutta hämminkiä.

Hyökkäyspelaaminen 

Jukurit oli ottelun alussa hieman Ilveksen tahdin orja, mutta joukkue sai pelistä kiinni Valtteri Hotakaisen tasoitusosuman myötä.

Mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä paremmin mikkeliläisten hyökkäyspeli vyöryi kohti vastustajan maalia.

Erikoistilanteet 

Jukurit sai tuhannen taalan paikan tulla tasoihin, kun joukkue sai pelata viisi minuuttia ylivoimaa. Turo Asplund ei jättänyt tilaisuutta käyttämättä − peli 2−2, ja vielä hetkeä myöhemmin 3−2. asialla Markku Flinck.

Alivoimalle kotijoukkue joutui ensimmäistä kertaa vasta kolmanessa erässä.

Lähtökohdat 

Ilves nappasi henkisesti tärkeän voiton paikallisvastustaja Tapparasta edellisessä ottelussa. Joukkue on muutenkin tällä hetkellä vaihtelun vuoksi positiivisessa kurssissa.

Jarkko Parikka ja Juhani Tamminen palasivat kokoonpanoon. Sen sijaan Panu Mieho oli jäänyt pois.

Maalivahtipelaaminen 

Lehtonen sai selvästi itseluottamusta Tappara-voitosta, vaikka tekikin karmean henkilökohtaisen virheen, joka oli maksaa Ilvekselle enemmänkin pisteitä.

Tupsukorvien maalivahtipeli oli Mikkelissä kaikin puolin sellaista, mitä Liiga-tasolla pitää ollakin. Joukkuepeli ei ollut perjantaina sillä tasolla, että Ilves olisi voinut taistella voitosta.

Puolustuspelaaminen 

Parikan paluu toi vierasjoukkueen takalinjoille paljon tasaisuutta. Toisaalta, kun Jukurit sai ottelun edetessä otteen pelistä, muuttui Ilveksen puolustuspelaaminen hetki hetkeltä vaikeammaksi.

Hyökkäyspelaaminen 

Ilves sai vietyä kotiotteluistaan tutun liikkeen myös vieraskaukaloon. Avauserässä Arttu Ruotsalainen kiskaisi joukkueen johtoon.

Myös puolustaja Parikka osallistui hyökkäyspeliin ja maalintekoon − pitkien tutkimusten jälkeen videotarkistus osoitti, ettei kyseessä ollut potkumaali, eikä maalinedustalla häärännyt Rautiainen osunut pelivälineeseen lainkaan.

Pitkän vaikean jakson päätti kolmannessa erässä askiin palannut Tamminen, joka toi Ilveksen maalin päähän.

Erikoistilanteet 

Ilves-hyökkääjä Mike Halmo hölmöili itsensä suihkuun toisessa erässä, kun hän taklasi Janne Tavia päähän. 5+20-minuuttinen. Tupsukorvat jäähyilivät hyvin paljon siihen nähden, että pysyivät pelissä mukana.

Liigan huonointa ylivoimaa tilastollisesti pelaava Ilves sai kolmannessa erässä ainoat ylivoimamahdollisuutensa.

Ensimmäisen niistä joukkue onnistui käyttämään, mutta lukuisista tilaisuuksista huolimatta tupsukorvien kiri jäi ylivoiman tehottomuuden takia vajaaksi.

Erikoista 

Jukurit iski toisessa erässä kolme maalia alle viidessä minuutissa − kaikki ylivoimalla.

Ottelun ratkaisu 

Halmo viisiminuuttisen aikana Jukurit iski kaksi osumaa, ja hetki sen jälkeen Nikolas Matinpalon kakkosen aikana Mika Partanen vei isännät ratkaisevasti kahden maalin johtoon.

Ilves sai kolmannen erän päätöshetkillä kirivaihteen silmään, mutta yritys jäi tamperelaisten kannalta yhden maalin vajaaksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo