Mikkelissä aluksi dramaattinen maalivahdin vaihto ja lopuksi dramaattinen viimeinen minuutti

LIIGA / Raportti
Mika Partanen ratkaisi voiton Jukureille.
Kuva © Oskari Mäkisarka
Jukureiden ja HPK:n välisessä ottelussa oli draamaa alussa ja draamaa lopussa. HPK menetti kolmannessa erässä ensin pelin hallinnan ja lopulta varmalta näyttäneen kolmen pisteen voiton.
Lähtökohdat 

Jukurit oli ennen tapaninpäivän kamppailua voittanut jääkiekko-ottelun yli kuukausi sitten. Kahdessa edellisessä ottelussaan Jukurit oli sentään päässyt pisteille. Kauden aiemmat HPK-ottelut olivat päättyneet hämeenlinnalaisten voittoon.

Maalivahtipelaaminen 

Kotijoukkueen maalilla torjunut Sami Rajaniemi oli Jukureiden tärkein ja paras yksittäinen pelaaja ottelussa. Vaikka HPK:n yritykset olivatkin paikoin kesyjä, mahtui varmasti esiintyneen Rajaniemen iltaan muutama huipputorjunta.

Puolustuspelaaminen 

Jukurit oli ajoittain purjeessa HPK:n taitavien hyökkääjien kanssa. Erityisesti kaksinkamppailupelaaminen jätti toivomisen varaa. Mikkeliläiset olivat kuitenkin riittävän sitkeitä maalivahti Rajaniemen avustuksella.

Hyökkäyspelaaminen 

Kotijoukkue pelasi kaksi erää kuin vieraissa. Sitkumista puolustusalueella ja harvakseltaan pistoja vastustajan päätyyn.

Kolmannessa erässä HPK:n tasoitusmaalin jälkeen Jukurit alkoi taas hyökätä. Pitkään kestänyt hallitsemattomalta vaikuttanut koohotusvaihe tuntui palvelevan kotijoukkuetta paremmin. 

Vaikka HPK näytti jo ratkaisseen ottelun Niclas Almarin viimeisen minuutin ylivoimamaalilla, onnistui Jukurit vielä kampeamaan tasoihin. Kokeneen Arto Laatikaisen söpsö purkukiekossa avasi huippupaikan Mika Partaselle, eikä tämä erehtynyt.

Erikoistilanteet 

Avauserässä yskinkertainen kuvio toimi. Kiekko maalille ja irtokiekko sisään. Sen jälkeen ylivoimalla yritettiin hieman maltillisemmin, mutta myös laihemmin tuloksin. Alivoimalla Jukureilla oli vaikeuksia pelata syöttö- ja vetolinjoja pois.

Lähtökohdat 

HPK jäi joulutauolle kolmen ottelun tappioputkessa. Edellisestä viidestä ottelustaan hämeenlinnalaiset olivat saalistaneet ainoastaan kolme pistettä. Maalipaikkojen tuhlailu ja heikko ylivoima ovat piinanneet HPK:ta. Edellisessä ottelussaan SaiPaa vastaan HPK hallitsi kenttätapahtumia, mutta jäi tylysti nollille.

Maalivahtipelaaminen 

HPK:n maalilla aloittanut Emil Larmi joutui jättämään leikin kesken jo ottelun alkuvaiheessa. Maalivahti loukkaantui Jukureiden 1-0-maalin yhteydessä ja tilalle vaihdettiin Antti Karjalainen.

Karjalainen ei tuntunut aluksi joutuvan kovaan testiin, mutta selvitti harvat Jukureiden paikat varsin eleettömästi. Kolmannessa erässä mentiin päästä päähän ja Karjalainenkin joutui kohtaamaan muun muassa läpiajon, jonka maalivahti selvitti.

Puolustuspelaaminen 

Koko viisikon puolustus toimi ja HPK sai Jukureiden harvat hyökkäykset tyrehtymään heti alkuunsa. Silti ajoittainen kurittomuus varsin paineettomissa tilanteissa avasi Jukureille paikkoja ylivoiman muodossa.

Kolmannessa erässä HPK-pakeille tapahtui kiekon kanssa isoja virheitä. Miro Karjalaisen epäonnistuneen purun sukunimikaima maalilla vielä selvitti, mutta Laatikaisen lerppu Partasen lapaan oli jo liikaa.

Hyökkäyspelaaminen 

HPK esitti näyttävää kulmapeliä ja hyvää yhteistyötä. Se pääsi myös laadukkaille maalipaikoille, mutta kerta toisensa jälkeen yksilöt olivat kipsissä. Joko viimeistely-yritykset olivat heikkoja tai vetopaikasta haettiin vielä sitä "varmaa maalia" kaverille ja syöttö epäonnistui.

Erikoistilanteet 

Ylivoimalla kiekko liikkui, mutta vaarallisimmat laukaukset jäivät piippuun. Yksilötasolla Petteri Nikkilän viivapelaamisessa korostuivat yhtäältä rohkeat oivallukset kiekon kanssa, toisaalta helpot menetykset siniviivalla. 

Kolmannen erän alun ylivoimamaali syntyi suorasta hyökkäyksestä komean kiekottelun päätteeksi. Esityön Teemu Turusen osumaan tekivät Eetu Tuulola ja erinomaisesti läpi ottelun kaksinkamppailuissa vääntänyt Philippe Cornet.

Erikoista 

Janne Tavi päätti ottelun avausmaalillaan pitkän kuivan kauden. Harjoitusotteluissakin maaleitta esiintyneelle Taville osuma oli kauden ensimmäinen. Edellisen kerran Tavi oli osunut maaliskuussa pudotuspeleissä KalPan paidassa.

Saman tilanteen yhteydessä HPK-vahti Emil Larmi joutui jättämään ottelun kesken.

Ottelun ratkaisu 

Ottelu venyi lopulta voittomaalikilpailuun, jossa Mika Partasen kaksi näyttävää harhautusta toivat kaksi maalia ja kaksi sarjapistettä Jukureille.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo