Kovia vierasottelussa kokenut HPK vei pisteet Jukureilta – Daniel Lebedeff torjui yli 40 kertaa

Lebedeff oli mies maalillaan torjuessaan 42 laukausta ottelussa.
HPK:n Michael Joly laukoi voittomaalin alivoimalla vihelletyllä rangaistuslaukauksella, mutta vierasjoukkueen 3–1-voitossa oli myös synkkiä piirteitä. Hyökkääjät Aleksi Mustonen ja Jere Jokinen joutuivat jättämään ottelun kesken.

Kauden kaksi aiempaa Jukurien ja HPKn välistä kohtaamista ovat olleet viihdyttäviä otteluita, ja voitot ovat tällä hetkellä keskinäisistä tasan. Kauden kolmas ja runkosarjan toiseksi viimeinen kohtaaminen päättyi Mikkelissä vieraille lukemin 3–1. Molempien joukkueiden kärsiessä kärkipelaajien poissaoloista illan sankariksi nousi vieraiden Daniel Lebedeff 42 torjunnalla.

Arttu Pelli avasi ottelun maalihanat

Avauserä alkoi HPKn painostuksella, kun Jukureilla oli vaikeuksia käynnistää koneitaan. Ottelun avausmaalin laukoi vieraiden Arttu Pelli, joka rannelaukaus sujahti helpohkosti ohi Frans Tuohimaan. HPK menetti otettaan osumansa jälkeen ja rupesi sähellyksen myötä antamaan paikkoja myös vaisusti aloittaneelle Jukureille, joka sisuuntui takaiskusta.

Erän loppupuoliskolla parhaimmat maalipaikat oli isännillä ja varsinkin Michal Kovařčíkin johtamalla kakkosketjulla, joten Lebedeff sai huhkia maalillaan. Isäntien kannattajat saivat erän toisella mainoskatkolla iloita, sillä hyökkääjien Hannes Häkkilän ja Daniel Mäkiahon sopimusoptiot käytettiin.

Erän aikana vieraat olivat vahvoja aloitusympyrässä, koska joukkue voitti 21 aloituksesta 14 kappaletta. Minuutti ennen erätaukoa Niko Huuhtanen yritti ohittaa Lebedeffin ilmaveivillä, mutta Petteri Nikkilä oli hyvin hereillä ja häiritsi tarpeeksi mailallaan.

HPK sai lisää murheita ensimmäisellä erätauolla

Joukkueiden saapuessa erätauolta HPK-kannattajille tuli lisää murheita, sillä ykkössentteri Aleksi Mustonen joutui jättämään pelin kesken loukkaannuttuaan. Toisessa erässä Jukurit oli HPK:ta hyökkäävämpi, mutta montaa mairittelevaa maalipaikkaa kumpikaan joukkue ei taikonut.

Matti Järvinen avasi Steve Mosesille täydellisen maalipaikan, mutta kiekko pyörähti kriittisellä hetkellä lavassa, ja Tuohimaalla ei ollut vaikeuksia torjua epäonnistunutta laukausta.

Nikkilä kurmootti painiottein Patrik Puistolaa saaden ottelun ensimmäisen kaksiminuuttisen, jota Jukurit ei saanut hyödynnettyä. Markus Nenonen pääsi alivoimalla läpiajoon, joka tyrehtyi Liam Kirkin kampitukseen. Tuomaristo vihelsi vieraille rangaistuslaukauksen, josta Michael Joly tykitti vieraat kahden maalin johtoon.

Erän aikana Puistola sai käteensä tärskyn, mutta jääpussilla tehohyökkääjä saatiin kuntoon. Puistola oli pyörittämässä isäntien illan toista ylivoimaa, joka oli ensimmäisen tavoin tehotonta. Viimeisillä minuuteilla Nenonen taklasi peräkkäin kahta Jukurien pelaajaa, josta tuomaristo vihelsi kahdet kaksiminuuttiset.

Jere Jokisen loukkaantuminen toi harmaita pilviä vieraiden voiton ylle

Kolmas kaksikymppinen oli tasaista puolustustaistelua, jossa kumpikin haki maalisarakkeensa positiivisia merkkejä. Tässä erässä Lucas Nordsäter kärsi Jukurien illan ensimmäisen rangaistuksen kyynärpäätaklauksesta, josta vieraat eivät tehneet maalia. Erän aikana Oskars Batnan päähän kohdistuneen taklauksen voimasta Jere Jokinen oli täysin pois tolaltaan, eikä pystynyt jatkamaan ottelua.

Batnalle vihellettiin tilanteesta ulosajo, ja kotiyleisö ei arvostanut tuomiota. Viiden minuutin erikoistilanteen aikana HPK ei esittänyt mairittelvia otteita, mutta sai jo heti jatkaa ylivoimaa kahden seuraavan minuutin ajan Jukurien pelatessa liian monella pelaajalla. Tälläkin ylivoimalla Tuohimaa selvisi vaivatta vieraiden muutamista yrityksistä.

Isännillä vahva maalin metsästys tuotti tulosta, kun Jesper Piitulainen kavensi ottelun. Reilu minuutti ennen varsinaisen peliajan loppua Jukureiden päävalmentaja Olli Jokinen otti Tuohimaan pois maalilta, mutta Häkkilän puolustamisesta huolimatta Nenosen tarkka nosto lipui verkkoon.