Jukurit kesytti HPK:n vahvan alun ja jyräsi voittoon – Illan tehomiehelle Jesper Piitulaiselle neljän tehopisteen ilta

LIIGA / Raportti
Jukureiden alkukausi on ollut hyvä. Mikkeliläisillä oli aihetta hymyyn myös illan ottelun jälkeen kotijoukkueen taistellessa itselleen jälleen yhden kolmen pisteen voiton.
Kuva © Oskari Mäkisarka / https://facebook.com/makisarkaphoto
Mikkelin Jukurit kellisti HPK:n ensimmäisen erän vyörytyksen ja taisteli itselleen 4–3-kotivoiton. Jukurien Jesper Piitulaiselta nähtiin tehokas ilta.
Lähtökohdat 

Hämeenlinnan Pallokerholla ja Mikkelin Jukureilla on ensimmäisen viiden ottelun osalta yhtä paljon voittoja sekä tappioita. Jukurit on kuitenkin yhden pisteen edellä viime kauden mestaria.
Mikkeliläiset ovat voittaneet kaksi edellistä otteluaan. Kolme pistettä napsahtivat pitkäaikaisilta kiistakumppaneilta Kouvolan KooKoolta sekä Vaasan Sportilta. Edellisessä ottelussa viime lauantaina Jukurit voitti Sportin 4−1.

Maalivahtipelaaminen 

Jukureiden maalilla ottelussa aloitti Juhana Aho, joka joutui nöyrtymään ottelussa yhteensä kolme kertaa. Laukauksia mikkeliläisten veräjänvartijalle ei kertynyt paljoa, mutta tiukimmassa paikassa ottelun lopussa Aho oli mies paikallaan ottaen tärkeitä torjuntoja HPK:n hakiessa tasoitusosumaa pelatessaan ilman maalivahtia. 

Puolustuspelaaminen 

Hyökkääminen oli Jukureiden paras puolustus ottelussa. Omalla puolustusalueellaan illan isännät pelasivat uhrautuvaa kiekkoa ja onnistui pitämään HPK:n poissa puolustusalueen keskisektorilta. 

Hyökkäyspelaaminen 

Hyökkäyspelaaminen oli kotijoukkueella HPK:ta vastaan kovassa iskussa. Jukureilta nähtiin monia pitkiä pyörityksiä ja mikkeliläisten hyökkääjät saivatkin juonittua usein reittejä HPK:n puolusalueen keskustaan ja sitä kautta luotua vaarallisia maalintekopaikkoja. 

Jukurit pystyi luomaan selkeästi HPK:ta enemmän maalintekopaikkoja hyökkäysalueen keskisektorista, jossa monella joukkueella on ollut hämeenlinnalaisia vastaan hankaluuksia. Jukureiden hyökkäyspeli olikin illan ottelussa vaarallista, joka siivitti kotijoukkueen lopulta voittoon runsasmaalisessa ottelussa. 

Jukureiden vaarallisin pelaaja ottelussa oli Jesper Piitulainen, joka saalisti ottelussa yhteensä neljä tehopistettä tehoin 2+2. 

Erikoistilanteet 

Erikoistilanne pelaaminen oli isäntien murheena ottelussa. Jukurit pääsi pyörittämään ylivoimaa useampaan otteeseen ja onnistui lopulta tekemään myös yhden ylivoimaosuman. 

Jukurit onnistui välttämään boksia tehokkaasti, eikä päästänyt vierasjoukkuetta pyörittämään ylivoimaa kuin kolmeen otteeseen. HPK:n Filip Krivosik onnistui rokottamaan Jukureiden alivoimaa kertaalleen näiden alivoimien aikana. 

Lähtökohdat 

HPK:n alkukausi on ollut pelillisesti kelvollinen, vaikka se on tuottanut vain kaksi voittoa. Hämeenlinnalaisten yksilöiden pitää päästä mukaan eteenpäin puolustamisen ja sinnikkään pitkien hyökkäysten rytmiin.

Kerhon pelaajiston merkittävimmät muutokset illan otteluun ovat Arto Laatikaisen pelikielto sekä Niclas Luceniuksen tervehtyminen kokoonpanoon. Mikko Lahtelan ja loukkaantuneena olevan Joona Monton koeajat johtivat sopimuksiin. Lahtela on ollut neloskenttään oiva lisäys liikkuvana karvaajana, joka kykenee pelaamaan tarvittaessa myös laidassa.

Maalivahtipelaaminen 

HPK:n maalivahtipeli on herättänyt paljon keskustelua. Viime kauden huippuvahdin Emil Larmin haalareita ei ole helppoa täyttää ja ykkösvahdin viitasta hämeenlinnalaisnipussa taisteleekin kaksi vahtia – Antti Karjalainen sekä Joona Voutilainen. Kerhon maalivahtipeli hakee lopullisia askeliaan, mutta Joona Voutilaisesta koulutetaan ja hiotaan edelleen ykkösvahtia, joka aloitti myös illan ottelussa Jukureita vastaan. 

Joona Voutilainen oli ottelussa selvästi virkaveljeään työllistetympi. HPK-vahdilta nähtiin illan pelissä perusvarmaa pelaamista, mutta ottelun voittoon tarvittavia torjuntoja Voutilaiselta ei tänään nähty. 

Puolustuspelaaminen 

HPK:n puolustuspelaaminen on ollut alkukaudesta monien asettamiin ennakkoasetelmiin nähden hyvää. Tänään nähty pelaaminen omalla puolustusalueella ei ollut kuitenkaan yhtä vahvaa kuin Kerholta on totuttu näkemään. Kiekkovarma puolustus ei onnistunut pitämään Jukureita poissa vaarallisimmalta maalintekosektorilta ja verkko heiluikin hämeenlinnalaisten päässä vierasjoukkueen kannalta liian monta kertaa. 

Hyökkäyspelaaminen 

Kerhon hyökkäyspelaaminen oli ottelutilanteisiin nähden kohtalaisen tehokasta. Kiekonhallinta illan ottelussa kääntyi kotijoukkueen puolelle, joka hankaloitti Kerhon hyökkäyspelaamista merkittävästi. Tästä huolimatta HPK onnistui heiluttamaan kotijoukkueen verkkoa kolmeen otteeseen. Mikkeliläiset veivät ottelun laukaukset omiin nimiinsä, mikä kielii omalta osaltaan HPK:n tahmeasta hyökkäyspelaamisesta illan ottelussa. 

Ottelun ratkaisu 

Jukureiden tehokas toinen erä käänsi ottelun lopulta illan isännille. Jukurit iski alle kymmeneen minuuttiin kolme maalia toisen erän alkupuolella. 

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo