Jukurit katkaisi tappioputkensa kampeamalla voittoon kahden maalin takaa − ruotsalaiskaksikko Rohdin ja Netterberg tehokkaina

LIIGA / Raportti
Joachim Rohdin oli pelipäällä iskemällä kaksi maalia HPK:n verkkoon.
Kuva © Oskari Mäkisarka / https://www.facebook.com/makisarkaphoto
Jukurit ja HPK kohtasivat toisen kerran tällä kaudella lauantaina Mikkelissä. Jukurit jatkoi HPK:n synkkää taivalta nousemalla kahden maalin takaa rinnalle ja lopulta ohi jatkoajan jälkeen maalein 4−3.

Joukkueet kohtasivat edellisen kerran marraskuun lopussa Mikkelissä, jolloin Jukurit oli parempi maalein 5−2. Molempien joukkueiden esitykset ovat viime aikoina olleet heikkoja. Jukurit on hävinnyt viimeiset viisi otteluaan eikä se ole onnistunut tekemän näissä kuin viisi maalia. HPK sen sijaan on tuskaillut koko kauden ajan ja pitää sarjan häntäpaikkaa. Viimeiseen kymmeneen peliin hämeenlinnalaisille on kertynyt vain yksi voitto.

Ottelu alkoi jäähyjen merkeissä, kun heti minuutin pelin jälkeen HPK:lla oli liikaa pelaajia jäällä. Jukureilla ei kauan avausmaalin tekemiseen mennyt, sillä Joachim Rohdin ohjasi Pontus Netterbergin lähettämän laukauksen maaliin 19 sekunnin pyörittämisen jälkeen.

Hetki Jukurien maalista HPK pääsi yrittämään maalia ylivoimalla, kun Heikki Huttunen otti turhan jäähyn hyökkäyspäässä. Hämeenlinnalaiset onnistuivat käyttämään tilaisuutensa hyväksi, kun Harri Kainulainen luikerteli maalin eteen ja iski kiekon ohi maalivahti Sami Rajaniemen.

Jukurien jäähyily jatkui minuutti HPK:n maalin jälkeen. Illan toisella ylivoimalla HPK rokotti jo toistamiseen mikkeliläisjoukkuetta Jere Innalan maalilla, johon oivallisen syötön tarjosi maalin takaa Valtteri Puustinen.

Maalin jälkeen Jukurien nopea kuitti oli kuitenkin lähellä. Axel Rindellin viivalta lähettämästä kiekosta maalin edustalla ollut Simon Stransky sai hyvän paikan irtokiekosta, mutta HPK:n maalilla pelannut Eetu Laurikainen koppasi kiekon upeasti hanskaansa.

Ylivoimien jälkeen hallinta pysyi HPK:lla. Erän lopussa Jukurit sai kuitenkin pelistä kiinni ja onnistui rakentamaan vahvoja pitkiä hyökkäyksiä.

HPK pääsi jo neljännen kerran ylivoimalle toisen erän viidennellä minuutilla. Kiekko ei kuitenkaan Arto Laatikaisen laukomaa tolppaa lähemmäksi maalia mennyt kovasta pyörityksestä huolimatta.

Hetki ylivoiman jälkeen hämeenlinnalaiset siirtyivät kahden maalin johtoon, kun Harri Kainulaisen napakka laukaus ohitti maskin takana voimattomana olleen Rajaniemen. Jukurit kuitenkin kavensi alle minuutti Kainulaisen illan toisen osuman jälkeen, kun Pontus Netterberg ohjasi Aleksandr Jakovenkon laukauksen maaliin.

Maalien jälkeen ottelu jatkui vauhdikkaana ja molemmat saivat tontteja maalintekoon. Parhaimmat paikat avautuivat Jukurien Netterbergille ja Ville Leskiselle sekä HPK:n Markus Nenoselle, mutta lisämaaleja ei näistä paikoista kuitenkaan syntynyt.

Mikkeliläiset kuitenkin onnistuivat myös illan toisella ylivoimallaan toisen erän lopussa, kun ruotsalaiskaksikko Rohdin ja Netterberg juonivat Jukureille tasoitusosuman. Ensimmäisen maalin tavoin asialla oli Joachim Rohdin, joka pääsi vapaasti laukomaan kiekon maaliin HPK:n alivoimanelikon keskeltä.

Kolmannessa erässä peli eteni tasaisissa merkeissä. Molemmilla joukkueilla oli myös mahdollisuudet siirtyä johtoon. Erän yhden parhaista paikoista rakensi itselleen näkyvässä roolissa ollut Rohdin ajamalla vahvasti maalille, mutta ei onnistunut nostamaan kiekkoa verkkoon. Mikkeliläiset pelasivat myös kahdesti ylivoimalla, mutta HPK esti hyvällä alivoimallaan Jukurien yritykset.

Ratkaisu venyi aina jatkoajalle asti. Jukurit onnistui katkaisemaan viiden ottelun tappioputkensa, kun Otto Mäkinen löi kiekon häkkiin tylysti Laurikaisen nenän edestä.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo