Jukurien toinenkin kotipeli lässähti tappioksi − HPK:n ulkomaalaiset liekeissä

LIIGA / Raportti
Moses onnistui maalinteossa.
Mikkelissä mässäiltiin perjantai-illan maaleilla, kun kotijoukkueen peräpää vuoti Kerhoa vastaan.

HPK avasi kauden pistetilinsä kukistamalla Jukurit Mikkelissä lukemin 5−4. Tehokkaimpia kaukalossa olivat HPK:n ulkomaalaisvahvistukset, joista kaksi pistettä merkittiin Michael Jolylle (1+1), Steve Mosesille (2+0) ja Mathias Trettenesille (1+1). Rony Ahonen haali kaksi syöttöpistettä komeilla alustuksillaan. Tappio oli Jukureille toinen yhtä monessa kotiottelussa.

Avauserä oli tiukkaa ja tasapainottelevaa kiekottelua. Molemmat pyrkivät kaahailun sijaan säilyttämään kenttätasapainoa ja pelaajia kiekon alla, joten pelisuunnitelmana oli huolellisuus kiekon kanssa. Laukausyrityksiä ottelussa syntyi paljon, mutta HPK onnistui Jukureita paremmin pitämään vastustajan poissa parhaalta maalintekosektorilta. Patrik Puistolan avausmaalissa näin ei kuitenkaan ollut. Avauserän jälkeen molemmat olivat onnistuneet kerran maalinteossa.

Toinen erä oli ajoittain vankasti Jukurien hallussa, mutta maalit menivät lopulta silloinkin tasan. Moses vei erän alussa vieraat johtoon vain 38 sekunnin jälkeen, mutta Juhamatti Aaltosen (1+1) komea ylivoimamaali ja Jesper Piitulaisen osuma käänsivät pelin kotijoukkueelle. Moses iski kuitenkin illan toisensa kuin varkain tulleesta vastahyökkäyksestä ja maalit olivat kahden erän jälkeen 3−3.

Kerhon neljännen teki Joly, joka sai paikkaansa upean syötön Ahoselta. Muutamaa minuuttia myöhemmin Jukureille sattui omassa päässä ottelun pahin kiekonmenetys, joka johti HPK:n viidenteen osumaan. Kotijoukkue kavensi vielä ilman maalivahtia, mutta tasoihin se ei päässyt.

Aiempaan kotihalliinsa palannut Sami Rajaniemi torjui HPK:n maalilla 29 kertaa. HPK:n ottelut jatkuvat lauantaina kotona Sportia vastaan ja Jukureilla Kuopiossa KalPan vieraana.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo