HIFK taivutti Jukurit maali-iloittelussa

LIIGA / Raportti
Teemu Eronen vietti ottelussa neljän tehopisteen iltaa.
Jukurit ja HIFK järjestivät Kalevankankaan perjantai-illassa todelliset maalikarkelot, kun verkot heiluivat peräti 12 kertaa. Helsinkiläisvierailija oli etenkin ottelun toisessa erässä vahva ja korjasi ottelusta voiton lopulta 7-5-numeroin.

Jukurit aloitti terävästi HIFK:ta vastaan ja siirtyi johtoon jo parin minuutin pelin jälkeen, kun Jimi Jalosen keskialueelta lähettämä roiskaisu yllätti Atte Engrenin.

Hieman ennen erän puoliväliä Mika Partanen lisäsi maalinedustalta mikkeliläisjohdon kahteen maaliin. HIFK kuitenkin kuittasi tämän nopeasti, kun kiekko päätyi maalinedusruuhkasta Sami Rajaniemen selän taakse Juha Jääskän röyhkeän nousun päätteeksi.

HIFK:n erikoistilannepelaaminen oli ottelussa vahvaa. Tommi Santala toi helsinkiläisryhmän tasoihin avauserän lopulla ja toisen erän alkuun puolustaja Teemu Eronen osui sekä tasavajaalla että ylivoimalla. 2+2-tehot ottelussa koonneen puolustajan iskemä 4-2-osuma oli yksi illan komeimmista, kun hän pääsi napauttamaan kiekon näyttävän syöttörallin päätteeksi lähes tyhjään maaliin.

− Ensimmäiseen erään saatiin taas mallikas lähtö ja pelattiin hyvä erä, mutta tuolle toiselle erälle pitäisi jotakin tehdä. Siinä ollaan vähän kuin aasinlakki päässä, että ne asiat mitä ollaan sovittu, niin ei siellä pelissä näy. Tehdään itse ne vaikeudet ja annetaan sitä kautta momemtum kaverille, Jukureiden päävalmentaja Pekka Kangasalusta harmitteli.

Helsinkiläisryhmä hallitsi toista erää lähes täysin ja erän puolivälin jälkeen Erik Thorell iski 5-2-maalin hienon yksilösuorituksen päätteeksi. Jukureiden puolustuspelaaminen oli erässä huolimatonta ja yksilövirheiden seurauksena HIFK:lle avautui paikkoja lisämaaleihinkin, mutta Rajaniemi otti maalillaan muutaman loistotorjunnan.

Jukuritkin sai hieman erän loppupuolella juonesta kiinni ja Teemu Suhonen onnistuikin kaventamaan viivalaukauksellaan pelin 5-3:een.

− Tuli kyllä halpoja maaleja omiin. Tehtiin henkilökohtaisella tasolla suurimmat virheet. Jollain ei ihan kärsivällisyys kestänyt tai hävitään joku yksykkönen. Tänään ei kaksinkamppailuissa kaverin maaleissa hirveän hyvin onnistuttu. Toki vastassa oli huippujoukkue, mutta ei ihan tuollaisia maaleja pitäisi päästää, Kangasalusta totesi.

Takaiskujen määrä huolestutti

Päätöserä oli jälleen tasaista kamppailua ja molemmat onnistuivat kahdesti maalinteossa. Jukureiden vahvan erän alun jälkeen vierailija onnistui rokottamaan, kun läpiajon irtokiekko pomppasi Juhani Tyrväisen luistimesta sisään.

Aleksi Salonen toi Jukurit vielä uudelleen maalin päähän pari minuuttia myöhemmin ylivoimalla, mutta heti seuraavassa vaihdossa pirteästi esiintynyt HIFK:n nelosketju vei joukkueen uudelleen kolmen maalin johtoon Jääskän illan toisella maalilla.

Minuuttia ennen päätössummeria Teemu Henritius onnistui vielä hyvän kuvion päätteeksi iskemään ylivoimalla 7-5-loppulukemat.

− Kyllä siellä harjoiteltuja asioita näkyi muutamissa kuvioiden kautta tehdyissä maaleissa, mutta edelleen kiekko vielä polttaa vähän liikaa. Liian helpolla luovutaan kiekosta, kun pitäisi vain pystyä pysymään siinä kiinni, Kangasalusta kommentoi.

− Eniten huolestuttaa se, että eka kotipeli ja päästetään seitsemän maalia omiin. Se ei ole missään nimessä hyväksyttävää. Vaikka viisi pystytään tekemään, niin sillä pitäisi kyllä jukurijoukkueen kotipeleissä voittaa joka kerta. Koko ajan opiskellaan kuitenkin sitä, että saadaan se viisaus sinne ja suhde kuntoon, koska kauden aikana niiden virheiden pitää olla kitkettynä pois.

» Lähetä palautetta toimitukselle