Kangasniemi ratkaisi kissa-hiiri-leikin Mikkelissä

LIIGA / Raportti
Tyrväinen nosti HIFK:n tasoihin ottelussa.
Kuva © Sami Kemppainen
Jukurit ja HIFK väänsivät tasaisesti pisteistä Kalevankankaan lauantai-illassa. Kotijoukkue karkasi ottelussa johtoon neljästi, mutta yhtä monta kertaa vierailija nousi rinnalle. Jatkoajalla HIFK lopulta käänsi ottelun edukseen 5-4-numeroin Iikka Kangasniemen osumalla.
Lähtökohdat 

Jukurit pelasi perjantaina KalPaa vastaan. Joukkue onnistui nousemaan viime hetkillä tasoihin ja kääntämään pelin jatkoajalla edukseen, vaikka kuopiolaisryhmä peliä pitkälti hallitsikin.

Maalivahtipelaaminen 

Rajaniemi pelasi maalillaan viidestä takaiskusta huolimatta kohtalaisen pelin, eikä häntä voi päästetyistä maaleista syyttää.

Puolustuspelaaminen 

Maalinedustapelaaminen ei vakuuttanut, sillä HIFK teki kaikki osumansa maalin edestä. Paineen alla virheitä tuli myös edelleen jonkin verran, mutta parannusta KalPa-otteluun nähden oli tullut.

− Siinä pitää pystyä olemaan tylympi ja vähän huolellisempi tavallaan. Välillä ajatus karkaa jo hyökkäyksen suuntaan, vaikka tilanteet pitäisi lusia loppuun, ennen kuin lähtee hyökkäämään. Tyypillisiä maaleja tälläiseen otteluun tuli omiin, Jukureiden päävalmentaja Pekka Kangasalusta summasi.

Hyökkäyspelaaminen 

Jukurit pelasi hyökkäysalueella aktiivisesti ja sai hyvällä keskialueen karvauksella käännettyä peliä. Kääntöjen seurauksena syntyivät muun muassa 2-1- ja 4-3-maalit. 

Erikoistilanteet 

Ylivoimaa Jukurit ei pelissä päässyt yrittämään kertaakaan. Alivoimalla joukkuetta rokotettiin kahdesti.

Kaikki Liigan otteluvideot löydät kootusti osoitteesta jatkoaika.com/otteluvideot/liiga
Lähtökohdat 

HIFK nousi JYPiä vastaan kahden maalin takaa tasoihin päätöserän lopulla ja nappasi jatkoaikavoiton Joonas Raskin osumalla.

Maalivahtipelaaminen 

Vaikka HIFK:n puolustuskaan ei paljon apuja tarjonnut, Engrenilläkään ei ollut paras päivänsä. Varsinkin Jukureiden toinen ja neljäs maali menivät helpohkosti selän taakse.

Puolustuspelaaminen 

HIFK:n puolustuspään pelaamisessa oli havaittavissa passiviisuutta. Ratkaisut omassa päässä olivat monesti melko hitaita ja harhasyöttöjä tuli myös jonkin verran. Jukurit sai tämän vuoksi karvattua kiekon usein ja käännettyä pelin hyökkäyssuuntaan.

Hyökkäyspelaaminen 

HIFK pyrki hyökkäysalueella saamaan pidempiä hyökkäyksiä aikaan ja hyödynsi paljon myös puolustajia, jotka nousivat rohkeasti viivalta. He hakeutuivat suoraviivaisesti maalia kohti ja tekivätkin kaikki osumansa maalinedustalta.

Erikoistilanteet 

HIFK oli ylivoimallaan tehokas, sillä se onnistui illan molemmista ylivoimistaan. Pakkopeli pyöri myös melko mallikkaasti.

− Kaksi ylivoimamaalia lämmittää mieltä ja myös se, että pystyttiin pelaamaan ilman jäähyjä peli läpi, HIFK-luotsi Ari-Pekka Selin iloitsi.

Erikoista 

Ottelussa nähtiin kovaa kamppailua, mutta jäähyjä jaettiin vain kaksi, joista molemmat Jukureille.

− Omat jäähyt olivat vähän sellasia puolihölmöjä, mutta kun siellä on meidän pelaajista yhdellä nenä murtunut vastustajan mailaniskusta ja toisella poskiluu, niin luulisi nyt jonkun huomaavan sen, Kangasalusta sanaili.

Ottelun ratkaisu 

Jukurit haki rohkeasti ratkaisua heti jatkoerän alkuun. Markku Flinckin harhasyöttö hyökkäyspäässä käänsi kuitenkin pelin toiseen suuntaan ja Iikka Kangasniemi viimeisteli vastahyökkäyksen päätteeksi voittomaalin.

− Kova kamppailu, hyvä joukkue voitettiin. Se on ensimmäinen kuva tästä illasta. Hyvää oli se, että punnerrettin aina tasoihin ja saatiin sitten vielä bonus Kangasniemen maalilla, Selin kommentoi.

− Tultiin rohkeasti peliin ja lähdettiin haastamaan hienosti. Ei peliä voitettu, mutta uskon, että vastustajan kunnioitus voitettiin, Kangasalusta sanoi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo