Jukurien tehohetki takasi voiton HIFK:sta − Abramov jatkoi tehoilua

LIIGA / Raportti
Vitali Abramov toimi myös HIFK:ta vastaan ratkaisijana kahdella maalillaan.
Kuva © Oskari Mäkisarka / https://www.facebook.com/makisarkaphoto
Jukurit ja HIFK kohtasivat lauantai-illan mittelössä Ikioma Areenalla Mikkelissä. Jukurien tehokas avauserän loppu toi mikkeliläisille kauden ensimmäisen kolmen pisteen voiton helsinkiläisten kustannuksella maalein 4−1.

Jukurit pelasi torstaina Ässiä vastaan, ja joukkue taisteli lopulta kauden ensimmäisen voiton itselleen jatkoajalla maalein 3−2. Loukkaantumisista kärsivälle HIFK:lle ottelu oli jo kolmas tällä viikolla. Aiemmin viikolla helsinkiläiset voitti kotonaan tiistaina Ässät, mutta perjantaina Lukko oli maalein 2−3 parempi.

HIFK tuli peliin vahvasti, ja välillä Jukurien puolustus oli vaikeuksissa helsinkiläisten paineen alla. Erän edetessä tilanne tasoittui ja Jukurit sai myös otetta pelistä.

Ottelun ensimmäinen erikoistilanne tuli Jukurien hyvän hyökkäyspaineen ansiosta, kun HIFK:n puolustaja Tobias Winberg komennettiin jäähyaitioon korkeasta mailasta. Ylivoimaa ei Jukurit jauhanut kuin puoli minuuttia, kun kiekko oli jo ensimmäisen kerran ohi HIFK:n maalivahti Niilo Halosen. Aleksandr Jakovenko syötti venäläistaituri Vitali Abramoville, joka jatkoi komealla laukauksella siitä, mihin torstaina Ässiä vastaan jäi.

Jukurit sai piristysruiskeen avausmaalista. Kaksi minuuttia avausmaalin jälkeen Jakub Galvas syötti kiekon Henri Nikkaselle, joka yritti vanhanaikaisella yllättää Halosta. HIFK-vahti kesti kuitenkin tämän, mutta irtokiekossa oli jälleen Abramov, joka laukoi kiekon sisään. Jukurit pöllytti verkkoja vielä kolmannen kerran vain puoli minuuttia edellisestä maalista, kun Teemu Pulkkinen sai tarvittavan onnistumisen. Täksi kaudeksi Mikkeliin siirtynyt hyökkääjä pääsi laukomaan parhaalta maalintekosektorilta mikkeliläiset jo 3−0 johtoon. Maali oli Pulkkiselle myös liigauran ensimmäinen.

Ottelun toinen erä mentiin helsinkiläisten komennossa. HIFK otti kiekonhallinnan itselleen ja pakotti Jukurit puolustamaan. Viikinkilauma ei päässyt rakentelemaan ensimmäiseen viiteen minuuttiin oikein ollenkaan järkevää hyökkäystä. Jukurit sai kuitenkin erän vaarallisimman paikan ensimmäisestä kunnon hyökkäyksestään, kun Heikki Huttuselle avautui hyvä paikka, mutta tällä kertaa Halonen venyi loistotorjuntaan.

Erä jatkui HIFK:n komennossa, mutta Jukurit puolusti omaa keskustaansa vahvasti ja piti HIFK:n pois vaarallisilta maalintekopaikoilta. Viimeisenä lukkona toimi jälleen varmasti pelannut maalivahti Sami Rajaniemi.

Erän puolivälin jälkeen Jukurit sai illan toisen ylivoimansa. HIFK-pakki Johan Motin taklasi Abramovia 2+10-minuutin arvoisesti. Jukurien päätä nostanut ylivoima oli pirteää ja kiekkoa liikutettiin nopeasti. Heti ylivoiman alussa Jukurit rakensi hyvän paikan maalitykki Abramoville, jonka laukaus kimposi kuitenkin tolpasta ulos.

Päätöserään HIFK lähti pelaamaan ylivoimaa, kun kolme sekuntia ennen toisen erän loppua Atte Mäkinen komennettiin jäähylle. Heti kolmannen erän alkuun myös Ville Hyvärinen sai rangaistuksen. Näin ollen HIFK pääsi pelaamaan melkein kaksi minuuttia kahden miehen ylivoimaa. Jukurit taisteli ja kesti Rajaniemen johdolla helsinkiläisten yritykset.

Päätöserässä Jukurit joutui pelaamaan paljon alivoimalla ottamalla kolme rangaistusta. Jukurien alivoima joutui kuitenkin antautumaan, kun Otto Koivula löi kavennuksen HIFK:lle. Maalia tarkistettiin myös videolta, mutta se lopulta hyväksyttiin.

Jukurit ei kuitenkaan HIFK:n kavennuksesta hätkähtänyt, vaan puolitoista minuuttia tämän jälkeen Jesper Piitulainen maalasi kiekon yläkulmaan ylivoimahyökkäyksen päätteeksi Ville Leskisen syötöstä ja samalla loppulukemiksi 4−1.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo