HIFK puolusti Jukurit nurin − Niilo Haloselle ensimmäinen nollapeli Liigassa

LIIGA / Raportti
HIFK:n maalivahti Niilo Halonen oli ohittamaton Mikkelin tiistai-illassa.
Kuva © Oskari Mäkisarka / https://www.facebook.com/makisarkaphoto
Jukurit ja HIFK kohtasivat kolmannen kerran tällä kaudella Mikkelin tiistai-illassa. Mikkeliläiset lähtivät hakemaan revanssia joukkueiden edellisen kohtaamisen jälkeen. Jukurit ei siinä kuitenkaan onnistunut, vaan HIFK katkaisi mikkeliläisten kotivoittoputken ja korjasi pisteet maalein 0−2.

Joukkueiden edellinen kohtaaminen marraskuun puolivälissä Helsingissä päättyi HIFK:n murskajaisiin maalein 11−1. Jukurit on ollut kuitenkin hyvässä vireessä viime aikoina. Mikkeliläiset ovat voittaneet viimeiset viisi kotipeliään ja lauantaina joukkue nappasi kauden ensimmäisen kolmen pisteen arvoisen vierasvoiton Tapparan kustannuksella.

Myös HIFK on ollut vahva ja kuuluu tällä hetkellä kuntopuntarin kärkijoukkueisiin Liigassa. Helsinkiläiset olivat voittaneet viimeisistä kymmenestä pelistään seitsemän. HIFK palasi joulun jälkeen pelaamaan vasta viime viikolla, kun se kaatoi kotonaan JYPin maalein 3−2.

HIFK aloitti ottelun terävästi, ja Jukurit oli välillä hieman pulassa omassa päässä helsinkiläisten paineen alla. Avauserän edetessä peli oli katkonaista ja pitkien kiekkojen värittämä, joita etenkin kotijoukkue Jukurit viljeli runsaasti.

Maalipaikoilla ei ensimmäisessä erässä juhlittu joukkueiden puolustaessa hyvin. Etenkin Jukurien useat hyökkäykset pysähtyivät keskialueella HIFK:n puolustukseen. Aivan avauserän loppuun helsinkiläiset onnistuivat siirtymään johtoon pukukoppimaalilla vain minuutti ennen avauserän päätöstä, kun Tobias Winbergin laukaus upposi Sami Rajaniemen selän taakse. Maali oli Winbergille hänen liigauransa ensimmäinen.

Heti toisen erän alkuun Jukurit pääsi ylivoimalle, kun HIFK:n maalintekijä Winberg komennettiin jäähylle kampituksesta. Mikkeliläiset eivät kuitenkaan Simon Stranskyn ylärimaan osuvaa laukausta lähemmäksi Niilo Halosen vartioimaa maalia päässyt.

Toinen erä oli muuten tasainen ja molemmilla joukkueilla oli paikkansa maalintekoon. Paras paikka avautui helsinkiläisten Miro Väänäselle, joka pääsi miltei nokikkain jukurivahti Rajaniemen kanssa, mutta Väänänen nosti kuitenkin kiekon rystyltä maalin sivuverkkoon.

Päätöserä jatkui toisen erän tapaan tasaisena. HIFK jatkoi myös vahvaa puolustusta, eikä Jukurit päässyt takaa-ajoasemassa todellisille paraatipaikoille.

HIFK:lle tarjoutui mahdollisuus ylivoimalla mennä kahden maalin johtoon erän puolessavälissä siinä kuitenkaan onnistumatta, vaikka ylivoima jauhoi melkein koko kahden minuutin ajan. Ainoa potentiaalinen maalipaikka avautui Anton Lundellin Jukurien alivoimanelikon läpi löytäneestä poikittaissyötöstä, josta Sebastian Dyk pääsi laukomaan. Laukauksen blokkasi kuitenkin kädellään Jukurien puolustaja Samuli Piipponen.

HIFK pelasi johtoasemassa erittäin hyvin ja piti kiekkokontrollin itsellään. Helsinkiläisten vahvan pelaamisen ansiosta Jukurit ei saanut millään kunnon hyökkäyksiä aikaiseksi.

Lopussa mikkeliläisjoukkue yritti tasoitusta vielä ilman maalivahtia, mutta ei onnistunut ohittamaan liigauransa ensimmäisen nollapelinsä pelannutta Halosta. Loppulukemat tyhjään maaliin kävi iskemässä Anton Lundell.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo