HIFK jatkoi virheetöntä putkeaan Mikkelissä – Jukurien kauden ennätysyleisö näki kovan taistelun

Teemu Turunen oli isossa roolissa kaatamassa Jukureita.
HIFK kaatoi Jukurit Mikkelissä seitsemännen kerran putkeen. Kaikki joukkueiden väliset ottelut päämajakaupungissa ovat päättyneet helsinkiläisten juhliin. Mikkelin kauden ennätysyleisö näki viihdyttävän ottelun, jossa hurjasta lopun painostuksesta huolimatta kotijoukkue jäi pisteittä.
Lähtökohdat

Jukurit pääsi illan otteluun voitto takataskussaan, kun keskiviikkona mikkeliläiset nappasivat Savon derbyssä KalPaa vastaan voiton voittolaukauskilpailun jälkeen. Jukurit lähti otteluun lähestulkoon samalla kokoonpanolla kuin keskiviikkona. Ainoastaan flunssasta toipunut Mika Partanen teki paluun kokoonpanoon nelosketjuun Kalle Matikaisen tilalle.

Maalivahtipelaaminen

Jukurien maalilla illan ottelussa torjui totuttuun tapaan Sami Rajaniemi. Liiga-maalivahdeista eniten pelannut Rajaniemi esitti jälleen perusvarmaa pelaamista. Jukurivahti piti huolen siitä, että mikkeliläiset pysyivät pelissä mukana. Torjuntoja kertyi lopulta 20 kappaletta ja maaleista Rajaniemeä ei voi syyttää. Ensimmäisessä maalissa Mikko Kousa pääsi yllättämään maalivahdin tarkalla laukauksellaan kovan maskin takaa. Toisessa maalissa Rajaniemi sai torjunnan, mutta lopulta pitkän videotarkastuksen jälkeen maalivahdin räpylän todettiin olleen maalin sisällä ja näin maali hyväksyttiin. Kolmannessa maalissa Rajaniemi torjui jo muutaman kerran, mutta lopulta oli ajautunut maaliltaan kauaksi ja Teemu Turunen pääsi vapaasti laittamaan kiekon tyhjään maaliin.

Puolustuspelaaminen

Puolustuspäässään Jukurit pystyi pitämään HIFK:n hyökkäykset vaarallisimpien paikkojen ulkopuolella kaksi ensimmäistä erää. Vaikka HIFK sai ajoittain pitkiäkin pyörityksiä, mikkeliläiset pitivät miehensä kiinni tehokkaasti. Kolmannessa erässä merkkauspelaaminen tuotti ongelmia ja esimerkiksi kolmannessa maalissa HIFK:n hyökkääjät jäivät liian vapaiksi. Tänäkin iltana puolustuksen luottoratsuna toimi Jakub Galvas, joka pelasi lopulta lähes 21 minuuttia erittäin korkealla tasolla.

Hyökkäyspelaaminen

Jukurien hyökkäyspelaaminen ei päässyt illan ottelussa juurikaan loistamaan. Pääasiassa mikkeliläisten hyökkäykset olivat nopeita vastaiskuja, joista Jukurit sai kuitenkin luotua vaarallisia paikkoja. Yksilöistä varsinkin kapteeni Miika Roine pelasi energisen ottelun ja pystyi ajoittain aiheuttamaan ongelmia HIFK:n puolustukselle. Myös kovassa kunnossa oleva Vadim Pereskokov esiintyi pirteästi ja venäläisellä oli hyviä maalipaikkoja. Paras paikka siunaantui Pereskokoville aivan ottelun viime sekunneilla, mutta taitava hyökkääjä ei osunut kiekkoon.

Erikoistilanteet

Jukurit pääsi pelaamaan ottelussa ylivoimaa kuusi kertaa. Heti ensimmäinen ylivoima oli tehokas, kun Tapparasta lainalle saapunut Patrik Puistola pääsi viimeistelemään liigauransa ensimmäisen osuman Charles Saraultin erinomaisesta syötöstä. Myös kavennusmaali ottelun loppupuolella tuli ylivoimalla, kun kahden miehen ylivoimatilanteessa Pereskokov pääsi lataamaan kiekon maalin perukoille Axel Rindellin hyvästä syötöstä. Myös muilla ylivoimakerroillaan Jukurit sai pyörityksen aikaiseksi, mutta tehot jäivät uupumaan.

Alivoimalle Jukurit joutui ottelussa kaksi kertaa, kun ensimmäisessä erässä lähestulkoon samaan aikaan Jakub Galvas sekä Ville Hyvärinen ottivat kaksiminuuttiset. HIFK:n kahden miehen ylivoima toimi ja Jukurien alivoimakolmikko oli voimaton nopeasta ratkaisusta. Maalin jälkeisen 5–4 alivoimatilanteen jukurinelikko puolusti tehokkaasti.

Lähtökohdat

Illan vierasjoukkue HIFK pelasi viimeeksi eilen perjantaina vaihderikkaan ottelun kotonaan SaiPaa vastaan. Lopulta helsinkiläiset nappasivat maalirikkaassa ottelussa voiton voittomaalikilpailun jälkeen 7–6 lukemin. Perjantai-iltaan verrattuna ainoastaan pelaava maalivahti oli vaihtunut Atte Engrenistä Frans Tuohimaahan.

HIFK:n maalilla pelannut Tuohimaa oli virkaveljensä tapaan tasaisen varma. Hyvin liikkuva ja peliä lukeva kookas maalivahti torjui ottelussa 20 kertaa. Varsinkin lopun painostuksessa Tuohimaa joutui venymään muutaman kerran kunnon pelastukseen. Jukurien maaleille helsinkiläisvahti ei voinut mitään.

HIFK:n puolustuspelaaminen oli ajoittain hieman passiivista, kun Jukurit pääsi hyökkäämään nopeasti vastaiskuilla. Vastaiskujen jälkeen helsinkiläisten puolustuspäässä lähti käyntiin pyöritys, jossa HIFK:n pelaajat hieman kadottivat omia miehiään. Vaaralliset paikat kuitenkin HIFK sai puolustettua tehokkaasti pois.

Kaksi ensimmäistä erää HIFK:n hyökkäys pyöri Jukurien hyvän puolustuksen takia kulmissa ja parhaat maalipaikat jäivät uupumaan. Kolmannessa erässä HIFK tuli kovemmalla paineella ja hyökkääjät pääsivät irti varjostajistaan. Tästä hyvänä esimerkkinä voittomaaliksi jäänyt kolmas osuma, jossa HIFK:n hyökkääjät pääsivät murtautumaan maalinedustalle ja Teemu Turunen viimeisteli osuman. Yksilöistä myös Iikka Kangasniemi erottui ajoittain positiivisesti. Erittäin nopea hyökkääjä karkasi heti ensimmäisessä erässä läpiajoon, mutta Rajaniemi pysäytti yrityksen.

Ylivoimaansa HIFK pääsi käyttämään ainoastaan ensimmäisessä erässä ja heti tuloksena oli ylivoimamaali. Kahden miehen ylivoimalla helsinkiläiset pyöräyttivät nopeasti kuvion kuntoon ja siniviivasta löytynyt Mikko Kousa käytti tarkkaa laukaustaan tehokkaasti.

HIFK otti ottelussa kuusi jäähyä ja kaksi kertaa jäähyt kostautuivat. Alivoimalla HIFK:n pelaaminen oli välillä todella passiivista ja neliö meni pieneksi, jonka ansiosta Jukurit pääsi pyörittämään pakkopeliään rauhassa.

Ottelun ratkaisu

Kolmannessa erässä HIFK lisäsi hyökkäyspäässä agressiivisuutta, jonka myötä syntyivät kaksi ratkaisevaa osumaa. Lisäksi Jukurien lopun kova painostus jäi tuloksettomaksi ja pisteet lähtivät Helsinkiin.