Vitali Abramov nousi ratkaisijaksi heti debyytissään − Jukureille elintärkeä voitto

LIIGA / Raportti
Vitali Abramov taiteili kaksi maalia avausottelussaan jukuripaidassa.
Kuva © Oskari Mäkisarka / https://www.facebook.com/makisarkaphoto
Jukurit ja Ässät kohtasivat tiukassa väännössä Mikkelissä. Ottelu päättyi lopulta dramaattisten vaiheiden jälkeen Jukurien kauden ensimmäiseen voittoon jatkoajan jälkeen maalein 3−2.

Ottelu oli torstai-illan ainoa ottelu, johon etenkin Jukurien oli tultava nälkäisesti, sillä joukkue lähti peliin metsästämään ensimmäistä voittoaan tällä kaudella eikä pisteitäkään neljään ensimmäiseen otteluun ollut vielä kertynyt. Ässille ottelu oli jo toinen tällä viikolla.

Tiistaina joukkue kärsi tiukan tappion vasta jatkoajalla HIFK:ta vastaan Helsingissä maalein 3−4. Ässät on aloittanut kauden muutenkin pirteästi ollen viiden pelinsä jälkeen sarjassa kuudentena.

Illan yksi mielenkiintoisimmista seurattavista oli Ottawa Senatorsin organisaatiosta lainalla oleva Jukurien venäläishyökkääjä Vitali Abramov. Mies liittyi Jukurien vahvuuteen keskiviikkona ja pääsi heti debytoimaan kotiyleisön edessä Liigassa ja jukuripaidassa. Abramov antoi vakuuttavan näytön mikkeliläiselle yleisölle tekemällä ottelussa heti kaksi maalia.

Ottelu alkoi tasaisissa merkeissä. Alku meni hieman tunnustellen, mutta erän edetessä vauhti kiihtyi. Avauserässä kiekko saatiin kertaalleen maaliin kolmen minuutin kamppailun jälkeen Jukurien toimesta, kun Simon Stransky tuikkasi kiekon ohi Ässien maalivahti Sami Aittokallion. Maali hylättiin kuitenkin videotarkistuksen jälkeen maalivahdin häirinnän takia.

Edellisestä tilanteesta minuutti eteenpäin Jukurien Jesper Piitulainen sai kiekon hyvälle maalintekosektorille Ässien harhasyötön johdosta, mutta kiekko pomppi hieman maalin ohitse Aittokallion torjunnasta.

Myös Ässillä oli omat hyvät paikkansa. Etenkin porilaisten kolmosketju, jossa pelasi veljekset Miro Mäkinen ja Atte Mäkinen sekä Jasper Lindsten, loi muutamia hyviä paikkoja Jukurien maalille. Kolmikon vaarallisin paikka nähtiin lähellä erän puoliväliä, kun Atte Mäkinen tarjoili lättysyötöllä Lindstenille, mutta laukaus epäonnistui sen verran, että kiekko viuhui ohi maalin.

Ässät aloitti toisen erän vahvasti, ja hankkikin itselleen illan ensimmäisen ylivoiman erän alkuun, kun Jukurien Atte Mäkinen lähti istunnolle kiinnipitämisestä. Ylivoima ei tuottanut kuitenkaan tulosta, joka oli myös tiistaina porilaisten murheenkryyni.

Erän edetessä Ässät pääsi pelaamaan enemmän kiekon kanssa ja luomaan myös paikkoja Jukurien päätyyn. Kaikista vaarallisimmat paikat jäivät kuitenkin vähiin Jukurien puolustettua hyvin. Loput hoiti Jukurien maalivahti Sami Rajaniemi.

Toisessa erässä ajassa 31:04 nähtiin ottelun avausmaali, kun Jukurien puolustaja Aleksandr Jakovenko sai kiekon Stranskylta ja sijoitti sen tarkalla rannelaukauksella ohi maskin takana olleen Aittokallion. Maalin jälkeen Jukurien peli alkoi rakoilla enemmän, mutta Ässien yritykset pysähtyivät kerta toisensa jälkeen hyvin pelanneeseen Rajaniemeen.

Ässille avautui tilaisuus tasoitukseen kolme minuuttia ennen erän loppua, kun Mikko Kokkonen joutui rikkomaan läpiajossa ollutta Jouka Juholaa. Tästä tilanteesta tuomittiin rangaistuslaukaus, josta maalia ei syntynyt, kun rangaistuslaukausta suorittanut Sebastian Wännström ei onnistunut laittamaan kiekkoa sisään.

Kolmannessa erässä Ässät otti komennon ja Jukurit joutui puolustamaan paljon. Jukurit joutuivatkin ottamaan kaksi jäähyä. Jukurit taisteli kovasti omat alivoimansa kunnialla jättäen porilaiset vähille paikoille.

Jukurit siirtyi 2-0 johtoon ainoastaan kolme minuuttia ennen kolmannen erän loppua. Asialla oli ensimmäisen pelinsä pelannut Abramov. Taitava venäläishyökkääjä laittoi oman vahvan yksilösuorituksensa päätteeksi kiekon maaliin.

Ässät sai kolmannen erän loppuun palkinnon omasta painostuksestaan kavennuksen muodossa ilman maalivahtia, kun Otto Kivenmäki ohitti Rajaniemen ensimmäistä kertaa torstai-illassa Andreas Borgmanin tarjoilusta. Jännitystä riitti viimeiseen asti, kun Ässä-pakki Jakob Stenqvist laittoi kiekon maaliin ainoastaan kaksi sekuntia ennen päätössummeria. Maalia käytiin tarkistamassa videolta, ja pitkän videotarkistuksen päätteeksi maali lopulta hyväksyttiin, ja edessä oli jatkoaika.

Ottelun ratkaisijaksi nousi jatkoajalla kukapa muukaan kuin Abramov. Viimeisillä sekunneilla tuomari tuomitsi Jukureille rangaistuslaukauksen, josta Abramov ei erehtynyt ja varmisti Jukureille kauden ensimmäisen voiton.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo