Kaksosten maalijuhla kääntyi Ässille − Sami Aittokallio jälleen vaihtoon

LIIGA / Raportti
Sami Aittokallio loisti Mikkelissä, mutta joutui jättämään ottelun kesken.
Kuva © Oskari Mäkisarka / https://facebook.com/makisarkaphoto
Jukurit pelaa enää kunniastaan, kun taas Ässät taistelee vielä viimeisesestä pudotuspelipaikasta. Ässien maalivahdit pelasivat molemmat hyvin, mutta silti Sami Aittokallio vaihdettiin Daniil Tarasoviin.
Lähtökohdat 

Marko Kauppisen alkuhetket Mikkelin Jukurien peräsimessä eivät ole olleet mahdollisimman helppoja. Jukurien kohtaloksi alkaa jälleen kerran varmistua kauden päättyminen runkosarjaan, vaikka teoreettinen mahdollisuus vielä on olemassa.

Eroa lasketaan juuri Ässiin, joten perjantain kohtaaminen oli aidosti pakkovoitto isännille.

Maalivahtipelaaminen 

Sami Rajaniemelle kertyi vain 12 torjuntaa, joten prosentit eivät mairittele. Ässien maaleista ensimmäinen jäi oudosti pyörimään Rajaniemen eteen, mutta silti tappiosta ei voi syyttää veräjänvartijaa.

Puolustuspelaaminen 

Jukurien puolustuksen pakka oli pahiten sekaisin ensimmäisessä vaihdossa, mikä kostautui heti ottelun avausmaalina. Sen jälkeen pahiten kotijoukkueen puolustajat olivat helisemässä Tylor Spinkin johtaman ketjun kanssa.

Kuten torjuntalukemasta 12 huomaa, Rajaniemi tai puolustus ei ollut jatkuvassa tulituksessa.

Hyökkäyspelaaminen 

Varsinkin toisessa erässä Jukurit loi paikkoja, mutta ennen loukkaantumistaan Sami Aittokallio pelasi Ässien maalilla hyvin ja koppasi vedot haltuunsa. Kokonaiskuva hyökkäyspelaamisesta oli tasapaksu, eikä Vadim Pereskokov saanut riittävästi taustatukea joukkuekavereiltaan.

Axel Rindell napautti Jukurien illan ainoan osuman, eikä lopun takaa-ajon vaiheissa toinenkaan maali jäänyt kauaksi.

Erikoistilanteet 

Jukurit kärsi itse yhden jäähyn ja pääsi pyörittämään ylivoimaa neljä kertaa. Alivoimansa mikkeliläiset selvittivät melko helposti, mutta vastaavasti omista ylivoimapyörityksistä jäi viimeinen teho puuttumaan.

Lähtökohdat 

Ässillä on kolmen pelin vieraskiertue, joka alkoi Mikkelistä. Panoksena on aika suoraan viimeinen pudotuspelipaikka, sillä kierroksen aikana patapaidat kohtaavat Jukurit ja kaksi kovaa samoista sijoituksista kilpailijaa, SaiPan ja KalPan.

Perjantain peli oli käytännössä pakkovoitto Ässille, jos tähtäin on pudotuspeleissä.

Maalivahtipelaaminen 

Sami Aittokallion vaikeudet jatkuivat tavallaan. Tappara-ottelun tyyliin menossa oli perjantainakin vahva peli ennen kuin hänet jälleen jouduttiin kutsumaan vaihtopenkin puolelle. Tällä kerralla Daniil Tarasov tuli maalille ajassa 43.40.

Aittokallio ei voinut Jukurien kavennusmaalille mitään, ja Tarasov ei päästänyt selkänsä taakse kiekkoakaan, mikä auttoi Ässät tärkeään voitoon. Maalivahtipeli oli kokonaisuudessaan joukkueen tuki ja turva.

Puolustuspelaaminen 

Jyri Marttinen otti isännän roolia ja nousi peliaikakuninkaaksi noin 24 ja puolen minuutin suorituksellaan. Ässien puolustus ei ollut erityisissä vaikeuksissa Jukurien kanssa, ja ajoittain pakkien onnistui nousuillaan tukea myös hyökkäyksiä.

Hyökkäyspelaaminen 

Tylor Spinkin johtama ketju sai eniten vaarallisia tilanteita aikaan Jukurien päädyssä. Spinkin kaksosten lisäksi myös Atte ja Miro Mäkinen olivat hyvin esillä ottelussa. Miro Mäkinen iski liigauransa avausmaalin ja Atte Mäkinen viimeisteli kauden toisen osumansa.

Erikoistilanteet 

Neljä alivoimaansa Ässät kesti vaivatta, mutta ainoa ylivoima jäi vaisuksi ja ilman tulosta.

Erikoista 

Ässien jokainen maali oli kaksosparin käsialaa. Tylor Spink teki ensimmäisen Tyson Spinkin syötöstä, kun taas Atte ja Miro Mäkinen tehtailivat kaksi seuraavaa molemmat tehoilla 1+1.

Ottelun ratkaisu 

Jukurien 1−2-kavennus antoi kotijoukkueelle toivoa paremmasta, mutta lopulta Mäkisen veljesten tehoilta katkaisi oljenkorren. Kumpikaan ei juhlinut maalipaikoilla, Ässät vain käytti omansa paremmin hyödykseen.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo