Ässille kaksi pistettä − 13. yritys onnistui

LIIGA / Raportti
Jarno Kärki oli ainut onnistuja voittomaalikilpailussa.
Kuva © Oskari Mäkisarka / https://www.facebook.com/makisarkaphoto
Mikkelissä Jukurit ja Ässät eivät meinanneet saada paremmuutta selville. Ratkaisu löytyi voittomaalikilpailun seitsemännestä parista, ja patapaidat juhlivat 4−3-voittoa.

Jukurit sai jatkoajan aikana kaksi ylivoimaa. Ensimmäinen oli peruja varsinaisen peliajan viimeiseltä minuutilta ja toinen tuli Ässien väärästä vaihdosta, kun jäälle tullut pelaaja hyppäsi kentälle liian aikaisin. Nämä mahdollisuudet neljällä kolmea vastaan eivät tuoneet ratkaisua, ja näin ratkaisu eteni voittomaalikilpailuun.

Kahdentoista epäonnistuneen yrityksen jälkeen seitsemännestä parista saatiin ratkaisu, kun toistamiseen yrittämässä käynyt Jarno Kärki onnistui ja Joachim Rohdin laukoi plekseihin. Näin Ässät vei kaksi pistettä ja Jukurien oli tyytyminen yhteen.

Linus Söderströmille kirjattiin 30 torjuntaa ja virkaveli Oskari Salmiselle 16.

− Olimme aika heikkoja, mutta onneksi löydettiin keinot voittaa, kauden ensimmäistä Liiga-otteluaan pelannut Jasper Lindsten kommentoi C Moren haastattelussa.

Sakari vie Salmisten ensimmäisen taiston

Edellisisssä otteluissaan molemmat olivat kärsineet tylyt tappiot, joten edessä oli kasvojenpesun aika.

Ässät aloitti ottelun vahvasti ja Sakari Salminen vei vieraat johtoon neljännellä minuutilla. Nopeassa hyökkäyksessä tulleen Ässät-rangaistuksen jälkeen Jukurit käytti nopeasti ylivoimansa ja Šimon Stránský teki tasoituksen Jani Tuppuraisen hienosta syötöstä.

Jukureilla oli ajoittain pahoja vaikeuksia kiekollisena omalla alueella, ja varsinkin maalin takana Ässät pääsi useisiin kiekonriistoihin.

Toisen erän alussa Axel Rindell esitti itseluottamustaan ja teki vanhan nousun, joka päättyi vanhanaikaisyritykseen. Maalitilannetta katsottiin pitkään videolta, mutta maaliin asti kiekon ei nähty menneen.

Ässien ylivoima oli päättynyt ensimmäisessä erässä hutilointiin ja Derek Barachin rangaistukseen, eikä toisen erän tilanne näyttänyt tarjoavan parempaa, sillä Jukurit sai kaksi maalipaikkaa. Aivan ylivoiman loppuun kuitenkin suora hyökkäys toi Jarno Kärjen tekemänä johtomaalin.

Ässien kolmannesta maalista vastasi Eemil Erholtz Teemu Lepauksen syötöstä. Tilanne lähti jälleen Jukurien huolimattomasta pelaamisesta puolustusalueelta. Jukurit kavensi puoli minuuttia ennen loppua, kun Söderströmin rohkea heittäytyminen meni pieleen ja Tuppurainen pääsi laittamaan kiekon maaliin. Osumaa voi tilanteiden valossa pitää ansaittuna, sillä Jukurit hallitsi toista erää selvästi.

Jukurit tuli tasoihin kolmannen erän alussa, kun Otto Mäkinen ampui kiekon maaliin blokatun laukauksen paluukiekosta. Kotijoukkue pääsi vielä varsinaisen peliajan loppuun ylivoiman, mutta ei onnistunut.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo