Jukurit jatkoi vakuuttavaa kotisaldoa kurittoman porilaisryhmän kustannuksella

Ässien maalilla oli ruuhkaa Jukurien hyökkääjien ansiosta.
Liigakierroksen ainoa ottelu miteltiin Mikkelissä, kun Ässät saapui Jukureiden vieraaksi. Ottelu eteni pitkään tasaisissa merkeissä, kunnes Jukureiden ahkera laukominen tuotti lopussa tulosta ja pisteet jäivät Mikkeliin lukemin 4–1.

Jukureille ottelu oli jo viikon toinen, sillä se kohtasi eilen HPK:n häviten ottelun lukemin 3–1. Ässät pelasi edellisen kerran viime viikolla kahdesti Ilvestä vastaan. Porilaisten voittoputki katkesi Ilves-otteluihin, joten illan ottelun teemana oli paluu voittokantaan.

Ensimmäisen erän avauspuoliskolla kummallekin tarjottiin ylivoimaa, kun jäähyt vihellettiin Jukureiden Kirill Maksimoville ja Ässien Rami Määtälle, mutta muutamista laukaisupaikoista huolimatta hyökkäysalueen pyöritykset jäivät vajaiksi. Paras paikka aukeni Ässien Jarno Kärjelle, jolla oli edessään puoliksi tyhjänä ammottanut maali.

Jukurit johti selkeästi laukaisutilastoa, mutta vierasjoukkue iski avausmaalin, kun Alexander Ruuttu antoi loistopassin Leevi Viitalalle, joka pääsi vastustamattomasti iskemään kiekon suoraan syötöstä Oskari Salmisen selän taakse.

Jälkimmäisellä puoliskolla Ässät pääsi pelaamaan neljä minuuttia ylivoimaa, mutta lisämaaleja ei syntynyt, joten erätauolle lähdettiin vieraiden johtaessa 1–0.

Erässä etenkin Jukureiden ykkösketju onnistui kiekonriistoissa hyökkäysalueella, mutta selkeät kontrolloidut hyökkäykset uupuivat. Ässät sai sen sijaan kiekonhallintaa itselleen selkeillä viivelähdöillä.

Ässien jäähypenkillä ruuhkaa

Toisen erän alkuun Jukurit onnistui pitämään kiekkoa ja luomaan painetta Linus Söderströmin maalille. Laukauksia sateli ensimmäisen erän tapaan, mutta tilanteissa oli vauhtia enemmän kuin johdonmukaisuutta. Alkuhetkillä oli kokonaisuudessaan odottavainen tunnelma, sillä kumpikaan joukkue ei saanut peliään toimimaan parhaimmalla mahdollisella tavalla.

Ässät puolusti tiiviisti keskialuetta, joten aivan ensimmäisen erän tapaan mikkeliläisjoukkueen laiturit eivät pystyneet murtautumaan hyökkäysalueelle. Lopulta ahkera laukominen tuotti tulosta, kun Joachim Rohdin tasoitti ottelun Söderströmin yrittäessä saada kiekkoa haltuunsa siinä kuitenkaan onnistumatta. Esityön maaliin tekivät päädyssä ketjukaverit Petrus Palmu ja Aatu Räty.

Kotijoukkueelle tarjottiin loistava mahdollisuus johtomaalin iskemiseen, sillä Jukurit pääsi pelaamaan kahden miehen ylivoimaa. Tilaisuutta ei jätetty käyttämättä, ja lopulta illan aikana kahdesti jäähypenkillä istunut Maksimov iski kauden kolmannen maalinsa Palmun jättösyötöstä.

Välittömästi maalin jälkeen Ässille oli aueta maalipaikka Salmisen antaessa huonon avaussyötön maalillaan. Tilanteesta vihellettiin kuitenkin Ässille rangaistus vaihtovirheestä. Jukurit ei onnistunut lyömään lisämaaleja, joten joukkueelle jäi minuutti ylivoimaa kolmannen erän alkuun.

Mikkeliläisten komealle kotisaldolle jatkoa

Kolmannessa erässä vihellettiin yhtäaikaiset jäähyt kummallekin joukkueelle ja mikkeliläisryhmä pyrki kaikin tavoin pitämään johtoasemastaan kiinni. Porilaisvieraat eivät saaneet kunnollista kiriä aikaiseksi, mutta Jukurit pystyi sen sijaan laukomaan ja luomaan paikkoja.

Avauserästä alkaen hyvin pelannut mikkeliläisten ykkösketju toimitti kiekkoa maalille, ja illan aikana ahkerasti maalia hakenut Jarkko Immonen iski kotijoukkueen 3–1-johtoon viitisen minuuttia ennen loppua. Kolmannen maalin jälkeen tunteet kuumenivat entisestään, ja Salminen sai maalillaan venyä moneen perättäiseen torjuntaan.

Ässät otti maalivahdin pois neljä minuuttia ennen loppua, mutta paremmat paikat oli Jukureilla. Šimon Stránský pääsikin iskemään tyhjään nuottaan loppulukemiksi 4–1. Jukurit on hävinnyt viimeksi kotonaan varsinaisella peliajalla lokakuussa.