JYP taisteli, mutta Tappara luisteli rutiinivoittoon

LIIGA / Raportti
Kanstantsin Šostak teki maalilla mitä pystyi, mutta sekään ei tänään riittänyt.
Kuva © @PabloCassoSport
Pahoista poissaoloista kärsinyt JYP tippui Tapparan kyydistä toisessa erässä. Tapparan rutiini käänsi ottelun tamperelaisille. Tappara voitti lopulta ottelun 4−0.

Ottelun lähtökohdat olivat kotijoukkueen kannalta murheelliset, sillä joukkue ilmoitti aamulla useista poissaoloista. JYP lainasikin ottelua varten kolme pelaajaa KeuPasta ja kaksi pelaajaa JYPin U20-joukkueesta. 

JYPin ja Tapparan ottelu oli ennakko-odotusten mukaisesti varsin yksipuolinen. JYPin lainapelaajat esiintyivät mallikkaasti, mutta taistelu ei Tapparan rutiinia vastaan riittänyt. Tappara katkaisi rohkeasti peliin tulleen JYPin toiveet pisteistä toisen erän maaleillaan.

Tasainen avauserä

Kotijoukkue JYP tuli avauserään rohkeasti ja pyrki pelaamaan kiekolla. Varsinkin ottelun alussa kotijoukkue pystyi painamaan peliä Tapparan päätyyn ja aiheuttamaa hämmennystä. 

JYPin erän ja ehkäpä ottelun etsikkohetkiä olivat avauserän ylivoimat, jotka joukkue sai aktiivisella pelaamisellaan. JYPin ylivoima ei kuitenkaan lainamiehin ollut totutun tehokasta, vaan Tappara pystyi helposti purkamaan JYPin näennäisen paineen. 

Lainamiehistä avauserässä pirteimmin esiintyi Juho Koivusaari, joka ei kaihtanut kaksinkamppailuja, vaan oli liigassa kuin kotonaan. Tappara ei pystynyt muutamista pidemmistä painostusjaksoistaan huolimatta siirtymään johtoon, vaan toiseen erään lähdettiin 0−0-tilanteesta.

Torjunnat ensimmäisen 20 minuutin jälkeen olivat Kanstantsin Šostak, JYP 10, Kari Piiroinen, Tappara 5.

Tappara meni menojaan toisessa erässä 

Tappara tuli selvästi paremmalla asenteella toiseen erään ja pelinvirtaus oli enenevissä määrin JYPin päädyssä. Jyväskyläläisillä on läpi kauden ollut haasteita otteluiden toisissa erissä ja tämäkään peli ei tuohon tuonut poikkeusta. 

JYPillä ei olisi ollut varaa jäähyilyyn ja Tappara hyödynsikin heti ensimmäisen ylivoimatilanteensa, kun Braden Christoffer oli passitettu kaksiminuuttiselle kampituksesta. Kristian Kuusela siirsi Tapparan johtoon hieman onnekkaan pompun jälkeen.

Tappara jatkoi maalintekoaan vain reilu minuutti edellisestä, kun kesken JYP-hyökkäyksen Tappara pääsi riistämään kiekon ja lopulta Sami Moilanen viimeisteli kauniin syöttökuvion päätteeksi lukemiksi 2−0. Syöttäjinä Moilasen maalin toimivat Charles Bertrand ja Patrik Virta.

Joona Luoto kaunisteli lukemia vielä toisen erän viimeisellä minuutilla, tarkalla laukauksellaan ja näin Tappara johti 40 minuutin jälkeen 3−0. Syötöt Luodon maalin antoivat Tomas Hamara sekä vahvan pelin esittänyt Joni Tuulola

Kolmas erä pelailua

Kolmanteen erään kotijoukkue JYP tuli terävämmällä asenteella ja Tapparan pitkät painostusjaksot vähenivät selvästi. Kotijoukkueen taistelusta huolimatta tämä ei näkynyt tulostaululla ja JYPin vaaralliset maalipaikat myös kolmannessa erässä olivat vähissä.

JYPin erän ja ehkäpä ottelun parhaimman maalipaikan sai ottelussa aktiivisesti pelannut Justus Mikkonen. Mikkosen maalintekoyritys jäi kuitenkin heppoiseksi ja Tapparan oli helppo työ puhdistaa Piiroisen maalinedusta. 

Kyle Platzer viimeisteli ottelun loppulukemat 4−0, tarkalla rannelaukauksellaan. Ottelusta oli havaittavissa isät vastaan pojat -meininkiä, JYPin urhoollisesta taistelusta huolimatta. Materiaaliero oli murskaava Tapparan hyväksi ja pelkkä rutiini riitti tänään voittoon. 

Ottelun ilahduttavimmat JYP-asiat olivat yleisön pääseminen peliin ja Hurrikaanisydän kannustikin äänekkäästi koko ottelun. JYPin lainapelaajat esiintyivät kautta linjan mallikkaasti. Aleksi Malinen esitti ottelussa muutaman todella näyttävän kiekon ylös tuonnin ja Onni Boman oli JYPin ottelun paras aloittaja.

Tapparan paidasta parhaiten jäivät mieleen Joni Tuulolan varma peruspelaaminen ja Waltteri Merelän työmäärä.

Voitollaan Tappara paranteli asemiaan sarjan kärkipäässä. Joukkueet kohtaavat heti huomenna uudelleen uudessa Tampereen Nokia Arenalla. 

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo