TPS löysi voiton avaimet Hippoksen kaukalon kulmista – "Ei välttämättä mikään paras peli"

LIIGA / Raportti
Mikael Pyyhtiän raiteet veivät voittomaalin tekoon.
Kuva © Tiia Mahkonen
Yritteliäs JYP piti kotijäällään turkulaisvieraita ahtaalla, mutta TPS-maalin edessä oli liian hiljaista. TPS rokotti pisteiden arvoiset osumat virheistä armottomasti.

TPS:n tuore päävalmentaja Jussi Ahokas lupasi Turkuun saapuessaan tuovansa Palloseuraan tiiviiseen kollektiiviin nojaavan pelitavan. Turkulaisten reilusti uusiutunut ryhmä on alkukaudesta vielä hakenut yhteisiä askelmerkkejä, mutta JYPin vieraana nähtiin jo viitteitä joukkueen voittavien tekojen voimasta.

TPS vei sarjapisteet mukanaan toisen erän maaleillaan pisteet lukemin 2–1.

Vierasjoukkueen sankariksi nousi nuori kolmosketjun laitahyökkääjä Mikael Pyyhtiä, joka pyyhälsi sivaltamaan voittomaalin toisen erän lopulla. Avopaikan hänelle tarjoili maukkaalla syötöllä Kalle Väisänen.

– Ei ollut välttämättä mikään paras peli, mutta ei sen tarvi ollakaan, kun saadaan kolme pistettä kotiin, Pyyhtiä tunnelmoi C Moren haastattelussa taiston tauottua.

– Hyppäsin vaihdosta kentälle ja huomasin, että Kallella on kiekko, niin raiteita pitkin kohti takatolppaa vaan. Siihen tuli kivasti syöttö, sai putata vähän epäonnistuneen kudin sisään, mutta kaikki lasketaan, Pyyhtiä summasi.

Ottelun kaikki maalit nähtiin toisen 20-minuuttisen aikana. TPS avasi erän väkevästi, kun Jack Rodewald sivalsi ensimmäisen liigamaalinsa jo puolen minuutin kohdalla. Kotijoukkue puolestaan tasasi tilanteen kolme minuuttia myöhemmin Patrik Siikasen viivalaukauksella, joka sujahti läpi maalinedustamaskin ja ohi Andrei Karejevin.

JYPin kohtaloksi koituivat pienet hajanaisuuden hetket oman alueen pelaamisessa. Yritteliäs kotijoukkue ei päästänyt turkulaisia helpolla kummassakaan kenttäpäädyssä, mutta TPS rokotti armotta, kun JYP-viisikko rakoili oman maalin lähettyvillä. Kumpaakin TPS-osumaa edelsi hyvä kulmapelaaminen, jonka seurauksena hurrikaanipaitojen roolit sotkeutuivat ja vapaalle jäälle kaartaneet kiekolliset hyökkääjät löysivät maalintekijän helposti.

Isännät eivät saaneet sitkeästä työnteostaan palkintoa, sillä turkulaisten maalinedustalle oli vastaavasti heikonlaisesti asiaa. JYP sai ylipäätään 60 minuutin kuluessa aikaiseksi vain niukan kourallisen laukauksia hyvältä maalintekosektorilta – TPS-puolustus oli kotijoukkuetta tiiviimmin liikkeellä.

Lopusta huolehti TPS-maalivahti Karejev. Päätöserässä JYP sai takaa-ajollaan peliä hieman enemmän hyökkäyspäätyyn, mutta vähät maalintekoyritykset kilpistyivät venäläistorjujaan. Tasoitusta JYP haki vetämällä maalivahti Markus Ruusun pois jäältä jo kolmisen minuuttia ennen päätössummeria, mutta kovin pahaa painetta ei ylivoimallakaan saatu aikaiseksi.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo