Sisuuntunut sarjakärki TPS ei antanut JYPin nauttia johtoasemista: "Tehtiin ryhtiliike ja saatiin kunnon meininki päälle"

LIIGA / Raportti
TPS teki ryhtiliikkeen tiistain mahalaskun jälkeen.
Kuva © Valtteri Vainio WWW.VALTTERIVAINIO.COM
TPS:n nuoriso-osasto väänsi turkulaiset jälleen voittouralle Aarne Intosen ja Juuso Pärssisen johdolla.

JYP tarjosi kotiyleisölleen esityksen, jolla moni Liiga-joukkue olisi Hippoksella kaatunut, mutta jyväskyläläisten harmiksi keskiviikkona kyläilemässä oli poikkeuksellisen latautunut sarjakärki TPS.

Tiistaina mahalaskun Mikkelissä tehnyt turkulaisryhmä tuli taistoon kauden heikoimmasta pelistään sisuuntuneena, eikä antanut ahnaan kotijoukkueen viedä peliä. TPS käänsi ottelun lopulta Aarne Intosen kahdella päätöserän maalilla ja vei pisteet maalein 5−3.

− Kyllä oli todella tasainen peli loppiuun asti, tällaisia tiukkoja vääntöjä meillä ollut paljon tällö kaudella. Onneksi saatiin taas käännettyä. JYP oli tänään todella hyvä, saatiin ihan kaikki mitata ulos, tuumasi TPS-sankari Intonen.

− Tärkein juttu oli se, miten muutettiin pelaamista tiistain jälkeen. Ei käyty mitään taktisia asioita läpi, vaan tehtiin ryhtiliike ja saatiin kunnon meininki päälle alusta asti.

Tasaisen ja maalittoman avauserän jälkeen joukkueet tarjoilivat yleisölle pienimuotoisen ilotulituksen. Liiga-syksyn sensaatio Joakim Kemell avasi maalitalkoot näyttävästi toisen erän avausminuutilla ja kotijoukkue iski erän aikana kolmesti johto-osuman − ja joka kerta TPS kuittasi nopeasti.

Kemellin, Antti Kalapudaksen ja Jere-Matias Alasen maaleista huolimatta JYP sai johtaa ottelua yhteensä vain kolmisen minuuttia. Mikael Pyyhtiä ja Ville Lajunen kuittasivat isäntien ensimmäiset osumat kummallakin kerralla alle minuutissa, erän lopulla Filip Sandberg toi komealla ylivoimamaalilla turkulaiset taas tasoihin.

Päätöserässä esiin astui Aarne Intonen. Nuori TPS-hyökkääjä päätti vierasjoukkueen pitkän hyökkäyksen kauden toiseen maaliinsa tyylikkäällä ohjauksella. JYP pisti valkopaidat vielä useaan otteeseen ahtaalle, mutta TPS puolusti maltilla ja päätösminuutilla Intonen sinetöi lopputuloksen tyhjään maaliin Juuso Pärssisen (0+3) upeasta esityöstä.

Koko alkukauden tapaan TPS puolusti kolmesta päästetystä maalista huolimatta pääosin hyvin, mutta takaiskujen vastapainoksi poikkeuksellimpaa oli saada maaleja tehtyä normaalia tuhdimpi nippu.

− Oli se tosi tärkeää itsellekin saada onnistumisia, olen aina tykännyt tehdä maaleja. Joukkeella on ollut vähän vaikeaa maalinteko, vaikka ollaan paikkoja luotua, toivottavasti saadaan nyt vähän rentoutta.

− Ollaan puolustettu hyvin, hyökkääminen vaan vaatii vähän enemmän hinnan maksamista ja pieniä juttuja paremmiksi, Intonen pohti.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo