Suvereeni esitys toi JYPille tärkeät pisteet – Veini Vehviläinen torjui nollapelin Sportia vastaan

Tärkeät pisteet raapinut JYP kiitti yleisöään ottelun jälkeen.
Jyväskyläläiset ottivat pudotuspelihaaveiden kannalta elintärkeän kotivoiton Vaasan Sportista. Hippoksella 3072 silmäparin edessä vierasjoukkue kaatui luvuin 4–0.

JYP kukisti vahvalla esityksellä kotiyleisönsä edessä Sportin. Vierailijat Vaasasta olivat melko vaisuja läpi ottelun ja pisteet menivät oikeutetusti Jyväskylään.

Molempien joukkueiden maalivahdit olivat mainioita: Veini Vehviläinen otti kiinni yksittäiset vaikeat tilanteet, Rasmus Reijola puolestaan piti lukuisilla torjunnoilla lukemat siedettävinä.

Jyväskylässä avauserä mentiin kotijoukkueen komennossa. Virtaa täynnä ollut JYP hyökkäsi vahvasti alusta lähtien kohti Reijolan vartioimaa maalia.

Ensimmäisen erän lopulla JYPin vahva 3-minuuttinen erikoistilanteiden parissa tuotti avausosuman. Kotijoukkue piti ensin alivoimalla Sportin ilman laukauksia ja karkasi myös vajaalukuisena kaksi kertaa puolittaiseen läpiajoon. Vahvan pätkän viimeisteli Reid Gardiner, joka laukoi ylivoimalla ottelun avausosuman.

Vierasjoukkue oli puolustuskannalla myös toisessa erässä. JYPin vahvassa pyörityksessä yksi näkyvimmistä hahmoista oli Joakim Kemell, joka löysi itsensä monelta huipputontilta ja onnistuikin loppuen lopuksi viemään irtokiekosta JYPin 2–0-johtoon.

Mainittavaa toisessa erässä oli myös Patrik Siikanen, joka karkasi läpiajoon erän alussa sekä lopussa. Maalivahti Reijola piti torjunnoillaan Sportin pinnalla.

Päätöserä oli Sportilta hieman parempaa pelaamista, mutta siltikään tekeminen ei riittänyt ohittamaan JYPin puolustusta, saatikka Vehviläistä.

Sami Niku laukoi ylivoimalla JYPin kolmannen maalin ja teki vielä myöhemmin tyhjään maaliin illan toisensa laittaen ottelun loppunumeroiksi 4–0. Suvereeni esitys katkaisi jyväskyläläisten kahden ottelun tappioputken.

Molemmat joukkueet jatkavat optimistista pudotuspelijahtiaan huomenna lauantaina. JYP haastaa Lahdessa Pelicansin kello 17 alkavassa kamppailussa. Sport puolestaan kiekkoilee HIFK:ta vastaan kotiyleisönsä edessä kello 18.30.