JYP jyräsi voittoon tarvittavat maalit kymmenessä minuutissa − Sport tuhri kahdeksan ylivoimaa

LIIGA / Raportti
Reid Gardiner vastasi kahdesta JYPin maalista.
JYP jatkoi vuoristorataansa, sillä voitot ja tappiot ovat vuorotelleet jo kuuden ottelun ajan. Tällä kertaa vuorossa oli voitto, kun Sport kaatui 3−1. JYP teki kaikki maalinsa ensimmäisen erän ensimmäisellä puoliskolla.

JYPillä oli sikäli hyvä lähtökohta, että se oli levännyt lauantaista asti ja Sport oli pelannut keskiviikkona HPK:ta vastaan. Vaikka monesti puhutaan edellisenä päivänä pelanneen saavan edun ottelun alkuun, tällä kertaa asia oli toisin ja JYP jyräsi Sportin yli avauserässä.

Reid Gardiner teki JYPin maaleista kaksi, kun Juuso Puustinen oli tehnyt ottelun avausmaalin. Sport sai kuparisensa rikki vasta päätöserässä, eikä se päässyt kunnolla iskuetäisyydelle lukuisista ylivoimistaan huolimatta.

Sport oli alkuhetkillä hallitsevampi päästyään minuutin jälkeen ylivoimalle. Avausmaalin iski sen jälkeen JYP. Jerry Turkulainen syötti vastahyökkäyksessä takatolpalle, josta Puustinen teki maalin. Lisää seurasi, kun Joshua Teves ja Gardiner hassuttelivat Valtteri Viljasen ulos tontiltaan ja Gardiner laukoi sen jälkeen ranteella tilanteeksi 2−0.

JYP sai perään vielä pitkän ylivoiman, kun Sport sai kaksi jäähyä peräkkäin, näistä kolme sekuntia meni päällekkäin. Toisen rangaistuksen aikana Gardiner teki illan toisensa. Se riitti Sport-valmennusjohdolle, joka vaihtoi Niko Hovisen tilalle maalille Rasmus Reijolan.

Maalivahdin vaihdosta ei pelillisesti ollut juurikaan apua Sportille, mutta lisämaaleja ei erän aikana nähty, joten ensimmäiselle tauolle lähdettiin kotijoukkueen kolmen maalin johdossa.

Sportin peli ei erityisesti parantunut toiseen erään, mutta JYP rauhoitti kuitenkin otettaan. Sport pääsi kolmesti erän aikana ylivoimalle, mutta ei saanut erityisen hyviä tilanteita luotua. Aivan erän lopulla Sport sai hyvän ylivoimahyökkäyksen, jossa Jesse Paukun laukaus jäi kuitenkin huonoksi.

Kolmatta erää ehdittiin pelata pari minuuttia ennen JYPin väärää vaihtoa ja joukkuerangaistusta. Sportin ylivoima jatkoi edellisten menoa, eikä vierailija onnistunut maalinteossa. Sport ehti tuhria vielä pelin seitsemännen ylivoimansa, ennen kuin Axel Holmström kiersi maalin ja laukoi kavennuksen, kun kellossa oli kuusi minuuttia ja seitsemän sekuntia.

JYP sai luotua sen verran painetta jatkossa, että Sport pääsi ottamaan maalivahdin pois vasta pari minuuttia ennen kolmannen erän päättymistä. Sport sai paineen JYP-päätyyn, mutta laukaukset jäivät vähiin. Ottelun erikoisuuksiin kuului se, että erän jälkimmäinen mainoskatko pidettiin vasta 35 sekuntia ennen pelin päättymistä, koska aikaisemmat pelikatkot johtuivat joko pitkistä kiekoista tai maalista.

JYP yrittää katkaista vuoristoratansa seuraavan kerran lauantaina Ilveksen vieraana. Sport pelaa puolestaan samana päivänä kotonaan Lukkoa vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo