JYP herpaantui jälleen täysin päätöserässä – Sport taisteli komean voiton Dufvan Hippokselle paluun kunniaksi

LIIGA / Raportti
Sport oli nälkäisempi joukkue Jyväskylässä.
Kuva © Valtteri Vainio www.valtterivainio.com
JYPin ja Sportin kauden toisessa kohtaamisessa katseet kääntyivät Risto Dufvan paluuseen tuttuun halliin. Dufva maistatti JYPille omaa lääkettään, sillä Sport ryöväsi voiton sitkeän esityksen päätteeksi.
Lähtökohdat 

JYP palaa kotikaukaloon kahden vierasottelun jälkeen. Kouvolassa JYPin ote pelistä herpaantui päätöserässä, mutta torstain ottelu Lahdessa oli jämäkkä 60 minuutin esitys. Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa Sportia vastaan JYP haki täyden pistepotin Vaasasta.

Maalivahtipelaaminen 

Pian maajoukkueen matkaan suuntaavan Eetu Laurikaisen ajatukset saattoivat vaeltaa jo ensi viikon tapahtumissa, sillä ottelu Sportia vastaan ei lukeutunut miehen uran parhaisiin. Kuitenkin päätöserässä Laurikainen paransi otteitaan ja otti muutaman huipputorjunnan.

Puolustuspelaaminen 

Tasakentällisin pelatessa JYPin puolustus joutui testiin vasta päätöserässä, jolloin Sport haki hanakasti johtomaalia. Yksi ottelun ratkaisuista oli lopulta se, että JYP passivoitui liikaa, ja tyytyi heittelemään siirtokiekkoja ulos puolustusalueeltaan.

Hyökkäyspelaaminen 

JYP oli ottelun alkupuoliskolla aloitteellisempi joukkue pelaamaan kiekolla ja se loi runsaasti laukaisupaikkoja parhaalta maalintekosektorilta. Paremmalla viimeistelyllä JYP olisi voinut iskeä useammankin osuman kahden ensimmäisen erän aikana, mutta toisaalta Sportin puolustuksen uhrautuvuus saattoi tulla yllätyksenä.

Erikoistilanteet 

Runsasjäähyisessä ottelussa JYP pääsi pyörittämään runsaasti ylivoimaa, mutta syksyltä tuttu raikkaus puuttui. Sen sijaan Juha-Pekka Hytönen onnistui iskemään JYPin ottelun ensimmäisen maalin alivoimalla, ja vanhalla kapteenilla oli myös muitakin paikkoja vajaamiehisenä.

Lähtökohdat 

Ottelun ehdottomasti mielenkiintoisin yksityiskohta on viime kevään JYP-valmentajan Risto Dufvan paluu Hippokselle. Neljässä Dufvan valmentamassa ottelussa Sport on piristynyt selvästi. Hyvä osoitus tästä oli hieno voitto torstaina Tapparasta jatkoajalla.

Maalivahtipelaaminen 

Niko Hovinen pelasi vaasalaisten maalilla hyvin onnistuneen ottelun ja oli voiton avainpelaaja. Hovinen ei tarjonnut JYPille paljoa mahdollisuuksia irtokiekkoihin ja työskentely tolppien välissä oli rauhallista.

Puolustuspelaaminen 

Hippoksen lauantaiehtoossa lähempänä traktorilätkää oli ehdottomasti Sport. Dufvan kädenjälki kotkapaitojen puolustuksessa näkyi vahvasti. Sport piti viisikon etäisyydet tiiviinä läpi ottelun ja kenttäpelaajat heittäytyivät uhrautuvasti JYPin laukausten tielle.

Hyökkäyspelaaminen 

Sport ei saanut hyökkäyspeliään kunnolla käyntiin kahden ensimmäisen erän aikana, mutta Valtteri Viljasen pukukoppimaali neljä sekuntia ennen toista erätaukoa vapautti vaasalaiset hurjaan rynnistykseen. Päätöserässä Sport löi painetta todella aktiivisesti JYPin alueelle, minkä ansiosta vieraille aukesi mahdollisuuksia ylivoimapeliin.

Erikoistilanteet 

Sport piti JYPin vaarallisen ylivoiman erinomaisesti aisoissa, mutta omalla alivoimalla liian monta kertaa vastustaja pääsi jopa parempiin maalipaikkoihin. Kuitenkin päätöserässä Sportin ylivoima vihdoin onnistui, minkä ansiosta pisteet matkasivat Vaasaan.

Ottelun ratkaisu 

JYPin peli levisi tiistain KooKoo-ottelun tavoin päätöserässä. Huolimattoman vaihtovirherangaistuksen aikana Sportin Antti Erkinjuntti onnistui siirtämään vieraat ensi kertaa ottelussa johtoon. Lopulta Sportilla ei ollut vaikeuksia säilyttää johtoa, sillä JYP tunaroi kirinsä hölmöihin rangaistuksiin.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo