Hippoksen perjantai-ilta täynnä tarinoita − Sportin taika katkesi vapautuneen JYPin käsittelyssä

LIIGA / Raportti
Rasmus Reijola todisti nollaputkensa katkeamista avauserässä.
Kuva © Valtteri Vainio www.valtterivainio.com
JYPin ja Sportin perjantai-illan kohtaamiseen oli latautunut runsaasti mielenkiintoa, eikä ottelu jäänyt tapahtumiltaan köyhäksi. Pisteet ottelusta nappasi JYP, jonka kolmas peräkkäinen voitto irtosi lukemin 4−0.

Urheilulla on tapana synnyttää tarinoita.

Tämä oli kupletin juoni myös perjantaina Hippoksella, kun yhteistoimintaneuvotteluiden ravistelema JYP sai vieraakseen Sportin, joka oli voittanut joukkueiden viisi edellistä kohtaamista Hippoksella. Myös viime aikainen vire oli vakuuttava, sillä Sportin verkkoon ei ollut isketty maaliakaan kolmessa edellisessä ottelussa.

Ennen ottelun avausmaalia sekä Rasmus Reijolan että Veini Vehviläisen vartioimien maalien kehikkoja kolisteltiin kahdesti. Lisää tarinoita syntyi, kun ensimmäisen erän lopulla Robert Rooba ohjasi kiekon taidokkaasti verkkoon. Tuolla osumalla katkesi niin Reijolan kuin JYPin ylivoimapelin nollaputki. Reijola tilkitsi maaliaan virheettömästi lopulta 201 minuuttia ja 23 sekuntia, kun taas JYP haki kauden ensimmäistä ylivoimaosumaa 39 minuuttia ja 31 sekuntia. Rooban osuma oli myös miehen Liiga-uran 50. sekä kauden ensimmäinen kerta, kun JYP teki ottelun ensimmäisen maalin.

Avausmaaliin johtanut rangaistus katkaisi Sportin etsikkoajan ja notkautti selkärankaa sen verran, ettei se onnistunut enää nousemaan rinnalle tai ohi. Jukka Varmasen, Jussi Tupamäen ja Jarkko Hyytiän valmennusryhmän ensimmäinen ottelu jyväskyläläisten penkin takana tuotti myös kauden ensimmäisen nollapelin.

Voittoon johtanut peli oli kohtalaisella tasolla ja uudella valmennusryhmällä on vielä työsarkaa edessä. 

− Viikko on ollut kaikille vaikea. Harjoituksissa on ollut hyvä meno, minkä takia pystyi aavistamaan hyvän pelin olevan tulossa. Tähän otteluun halusimme vain palleat täyteen ilmaa ja hypätä kaukaloon, Miska Siikonen viittasi valmennuksen muuttumiseen CMoren haastattelussa.

Kontrolli puuttui molemmilta

Sport tuli otteluun selvästi JYPin heikkoudet tiedostavana. Tavoitteena oli iskeä JYPin vaikeuksiin puolustusalueella, jossa se oli takerrellut niin hyökkäyksiinlähdöissä kuin oman maalin varjelussa.

Ykkösaseena oli rohkea karvauspelaaminen, josta vapautuneemman ja rohkeamman oloinen JYP onnistui kuitenkin useasti murtautumaan läpi. Maalipaikkojen juhlaa isännät eivät tästä huolimatta saaneet aikaiseksi, sillä Sport luisteli terävästi takaisin omalle puolustusalueelle ja täytti puolustusalueen hyvin.

Samaa ei voida sanoa JYP-viisikoista, jotka olisivat voineet tarjota apukättä Vehviläiselle useammin. Sport loi tukun laadukkaita maalipaikkoja niin suorista hyökkäyksistä kuin pidemmistä pyörityksistä, mutta tolppalaukauksia lähemmäs maalintekoa vaasalaiset eivät päässeet.

Kun hurrikaaniryhmä oli iskenyt 1−0-osuman avauserän lopussa, toiseen erään Sport ei enää saanut samaa laatua hyökkäyspeliinsä. Suorissa hyökkäyksissä kiekot hukkuivat ja päätykiekkojen ajoitukset eivät olleet kunnossa, mikä helpotti isäntien iltapuhdetta.

Ikäviä uutisia tuli myös loukkaantumissaralla, sillä Valtteri Viljasen iltapuhde jäi kesken.

Miska Siikonen vei toisessa erässä JYPin kahden maalin johtoon, eikä tämän jälkeen Sport onnistunut tosissaan haastamaan ottelun voitosta. Karvaustasoa ja riskikerrointa laskenut JYP onnistui puolustamaan päätöserän kurinalaisesti ja kärsivällisesti.

Tällä taktiikalla ottelu pysyi isäntien kontrollissa, mutta myös hyviä mahdollisuuksia vastahyökkäyksiin. Näistä JYP iski vielä kahdesti, kun Brad Lambert pääsi viimeistelemään Liiga-uransa ensimmäisen maalin Reijolan selän taakse ja Samuel Helenius loppulukemat 4−0 tyhjään maaliin.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo