SaiPa kaatoi kylmää vettä haluttoman JYPin niskaan

LIIGA / Raportti
SaiPa oli JYPiä edellä keskiviikkoillan taistossa.
Kuva © Valtteri Vainio www.valtterivainio.com
JYP ja SaiPa väänsivät pienten marginaalien ottelussa tärkeistä pisteistä. Lopussa nälkäisempi vierasjoukkue korjasi täyden pistepotin matkaansa.
Lähtökohdat 

Risto Dufvan JYP koki tämän kauden ensimmäisen tappionsa viime pelissä Ilvestä vastaan. Jossiteltavaa ei jäänyt, sillä tamperelaiset olivat selvästi JYPiä edellä revanssiviikonlopun jälkimmäisessä osassa. Edellisen kerran JYP on hävinnyt kotonaan 21. joulukuuta ja ilman pisteitä se on jäänyt Hippoksella viimeksi marraskuun alussa.

Maalivahtipelaaminen 

Kotijoukkueen torjuntavuoron sai Eetu Laurikainen, jolle ottelun ensimmäinen maali upposi helpohkon näköisesti. Pyyhkeitä Laurikainen saa myös kolmannen erän typerästä jäähystään, kun hän napautti kiekon päätyverkkoihin. Laurikainen ei pelannut lähellekään parasta peliään, sillä kiekko pomppi liikaa torjunnoissa.

Puolustuspelaaminen 

Paineen purkaminen puolustuspäästä tuotti vaikeuksia hurrikaanipaidoille, mikä näkyi kiekon siirtelynä tyhjiin tiloihin. Pelin avaamiseen puolustukselta ei tullut apuvoimia, mikä aiheutti selvää tuskaa lähtöihin omalta alueelta.

Hyökkäyspelaaminen 

Vaikean ottelun alun jälkeen JYP sai otetta hyökkäyspelistä, ja se pystyi rakentamaan vaarallisiakin vastaiskuja SaiPan maalia kohden. Tolpat kilisivät ja maali oli välillä tyhjillään, mutta näin laadukkaista paikoista huolimatta maalinteko ontui. JYPille olisi tärkeää, että David Tomasek ja Jerry Turkulainen saisivat karistettua gorillat selästä, mutta viimeistely oli jälleen näille kahdelle pelaajalle tervanjuontia.

Erikoistilanteet 

JYPin hyvin viime ajat toiminut alivoima antautui nyt heti ensimmäisellä kerralla, kun Cody Kunyk avasi ottelun maaliteon. JYP kuitenkin paikkasi virheen heti omalla ylivoimallaan, kun Robert Rooba ampui terävästi jo kauden 14 maalinsa.

Lähtökohdat 

SaiPa joutui todelliseen testiin viikonlopun otteluissa tulikuumaa Pelicansia vastaan. Perjantain ottelussa SaiPa onnistuikin nujertamaan pussinokat, mutta seuraavana iltana Tallinnassa SaiPa joutui nöyrtymään rankkareilla. JYPin ja SaiPan tämän kauden aiemmat keskinäiset kohtaamiset ovat päättyneet kummankin kotivoittoihin.

Maalivahtipelaaminen 

Ykkösmaalivahti Frans Tuohimaa sai huilivuoron Tallinnan reissun jäljiltä ja maalille luisteli nuori Niclas Westerholm. Westerholm torjui vahvan ottelun, eikä virheitä esiintynyt. Tiukimmissa tilanteissa myös tuuri oli sopivasti matkassa.

Puolustuspelaaminen 

SaiPa ei saanut puolustuspelistään puhtaita papereita, sillä virhearviointeja syntyi liikaa. JYP pääsi ajoittain huippupaikoille vierasjoukkueen pahojen virheiden ansiosta. Johtoasemaan päästyään SaiPa puolusti tarkasti ja piti JYPin poissa tekopaikoilta.

Hyökkäyspelaaminen 

SaiPa ei hävinnyt isännilleen hyökkäyspelin vahvuudessa ja terävyydessä. Keltapaidat saivat usean otteeseen vahvoja pyörityksiä päälle, mutta parhaimmat paikat jäivät vähiin. Päätöserää hallinnut SaiPa kuitenkin onnistui viimein kuusi minuuttia ennen loppua, kun vapaaksi maalin edustalle jäänyt Tyler Morley ohjasi johto-osuman.

Erikoistilanteet 

Ylivoimalla SaiPan peli oli kuosissa, ja se onnistui luomaan reippaasti vetopaikkoja ja ohjurikiekkoja maalin eteen. Alivoimalla joukkue suoriutui hyvin alun takaiskua lukuun ottamatta.

Erikoista 

Toinen erätauko koitti Jyväskylässä yllättävän aikaisin, sillä ajassa 33.12 kaukalon pleksissä havaittiin vika, minkä johdosta joukkueet komennettiin pukukoppeihin. 

Ottelun ratkaisu 

SaiPa oli ottelussa nälkäisempi joukkue ja piti pään kylmänä ratkaisuhetkillä. JYP puolestaan kaatui pitkälti maalinteon tehottomuuteen ja taisteluilmeen puuttumiseen.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo