McIntyre löysi tehojaan − SaiPalle toinen peräkkäinen vierasvoitto

LIIGA / Raportti
Valtteri Lipiäinen sai maaliinsa hienon syötön David McIntyrelta.
Kuva © @PabloCassoSport
Alkukauden pettymyksiin lukeutunut David McIntyre nousi merkittävään rooliin, kun SaiPa haki 5−2-voitolla toistamiseen tällä kaudella vieraspisteet Jyväskylästä.

David McIntyre sai syötöt SaiPan kahteen ylivoimamaaliin. Ensimmäisestä niistä vastasi Valtteri Lipiäinen ja toisesta Ville Petman. SaiPan ylivoima oli takellellut aikaisemmin. Ennen tätä SaiPa oli tehnyt 11 ottelussa neljä ylivoimamaalia, mutta niistäkin kolme viidellä kolmea vastaan. Edellinen osuma viidellä neljää vastaan oli kauden avauksesta KooKoota vastaan.

− Aika paljon sitä on treenattu, että saadaan maaleja, itseluottamusta ja rentoutta normaaliin peliin, Tino Metsävainio totesi C Moren haastattelussa.

Viime lauantaista pelaamatta ollut SaiPa näytti saaneen hyvin varmuutta syöttöihinsä, ja Pekka Virran pelisysteemi on mennyt entistä paremmin perille. Avauserässä vierailija teki kaksi maalia. Ensin Veikko Loimaranta vei Jan Ščotkan kahville ja jatkotilanteesta Valtteri Ojantakanen osui, toisessa oli Mikko Juusolan vuoro nöyryyttää Niko Seppälää.

Alkukaudella vahvassa maalivireessä ollut tulokas Joakim Kemell joutui kahdesti Niclas Westerholmin pysäyttämäksi, mutta kolmannella kerralla hänkin onnistui. Sitä ennen Lipiäinen oli lisännyt SaiPan johdon kolmeen maaliin saatuaan syötön McIntyrelta, joka kirjautti ensimmäisen pisteensä sitten avausottelun.

JYPin mahdollinen momentum katosi kuitenkin Andrew O'Brienin erikoiseen ratkaisuun. Ilmeisesti hän ei huomioinut pakkipari Ville Ottavaisen olevan ilman mailaa, ja näin  Ottavaiselle tarkoitettu syöttö päätyi Metsävainiolle, joka otti kiekon ja vei SaiPan 4−1-johtoon.

− Edellinen ketju oli luonut hyvän pyörityksen. Syöttö tuli hyvin lapaan ja siitä oli helppo pistää maaliin, Metsävainio analysoi maaliaan.

Kolmannessa erässä molemmat tekivät yhden maalin. Petman vei SaiPan neljän maalin karkumatkalle, ja Ottavainen kavensi reilua minuuttia ennen loppua. JYP oli ottanut maalivahdin poikkeuksellisen aikaisin pois, jo ennen erän puoltaväliä.

JYPin viiden ottelun voittoputki tuli päätökseen. SaiPa on voittanut kaksi edellistä otteluaan ja lähtee hakemaan kolmatta voittoa lauantaina kotikentällään Sportia vastaan.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo