JYP löytää tällä hetkellä keinot voittoon tavalla tai toisella – Pelicansin esitys jätti jälkeensä taas kysymyksiä

LIIGA / Raportti
Julius Honka kamppaili uransa ensimmäisessä liigaottelussaan.
Kuva © Valtteri Vainio www.valtterivainio.com
JYPin ja Pelicansin kauden ensimmäisestä kohtaamisesta muodostui pienten marginaalien kamppailu. Lopulta JYPin voittoputki sai jatkoa.
Lähtökohdat 

JYP on esittänyt vahvaa piristymistä viimeisissä otteluissa, sillä viidestä edellisestä ottelusta se on hävinnyt vain yhden. Mielenkiintoa perjantain otteluun tuo Julius Honka, joka saapui hakemaan nostetta uralleen tutusta paikasta.

Maalivahtipelaaminen 

Eetu Laurikaisen melko epävarmat esitykset saivat jatkoa. Vaikka selän taakse upposi vain yksi laukaus, niin silti korkean torjuntaprosentin taustalla olivat Pelicansin melko köykäiset laukaisuyritykset, jotka Laurikainen selvitti rutiinilla.

Puolustuspelaaminen 

Julius Honka ei tuonut vielä avausottelussaan merkittävää lisäarvoa JYPin peliin. Pääasiassa ottelu meni Hongalla vielä totutteluun pitkän pelaamattomuuden jälkeen, mutta moitittavaa esityksestä ei juuri löytynyt. Kokonaisuutena JYPin puolustukselta säväyttämätön, mutta onnistunut ottelu.

Hyökkäyspelaaminen 

JYP oli ottelussa aloitteelisempi joukkue kontroillomaan kiekkoa, ja sitä kautta sen hyökkääminen oli laadukkaampaa kuin Pelicansilla. Tehottomuus kuitenkin nosti jälleen päätään, sillä paikat JYPillä olisi ollut suurempaan maalimäärään. Jarkko Immosen avauserän tasoitusmaali oli kuitenkin maalinteon mallisuoritus.

Erikoistilanteet 

Alkukauden äärimmäisen heikosti operoinut alivoima osoitti surkeutensa heti alussa. JYP suorastaan tarjoili Pelicansille helpon ylivoimaosuman ennen kuin kolme peliminuuttia oli tullut täyteen. Oma ylivoima naksahti kohdilleen toisen erän lopussa, kun Julius Nättinen niittasi voittomaalin b-pisteiden kaarien välistä.

Lähtökohdat 

Pelicans on tuskaillut pelinsä kanssa viime ajat. Edellisissä liigaotteluissaan viime viikonloppuna lahtelaiset ryhdistäytyivät pisteiden valossa, mutta toisaalta keskiviikon CHL-ottelu Junost Minskiä oli jälleen selvää matalalentoa pelikaaniparvelta.

Maalivahtipelaaminen 

Tomi Karhunen oli selvästi joukkueensa tärkein pelaaja Jyväskylässä. Vahvan alkukauden pelanneen maalivahdin iltapuhteeseen mahtui muutama todellinen huipputorjunta, joiden ansiosta Pelicans säilytti mahdollisuutensa pisteisiin hyvin pitkään.

Puolustuspelaaminen 

Pelicans onnistui puolustamaan keskustaa sen verran hyvin, että JYP ei suorahyökkäyksistä päässyt maalipaikkoihin. Sen sijaan ongelmia tuottivat kotijoukkueen pitkät pyöritykset, jotka maalivahti Karhunen joutui monesti itse nollaamaan.

Hyökkäyspelaaminen 

Pelicansin hyökkäämisestä puuttui tietynlainen raikkaus. Ratkaisut hyökkäysalueella olivat melko mielikuvituksettomia, eikä taisteluilmekään ollut erityisen raivokas. Laurikaista lahtelaiset eivät tasakentällisin päässeet juurikaan testamaan. Päätöserän kiri jäi myös vaisuksi.

Erikoistilanteet 

Pelicans onnistui heti ottelun alussa ylivoimapelissä, kun Topi Jaakolapommi löysi tiensä tolppien väliin. Alivoimalla joukkue antautui kertaalleen, mikä oli myös ottelun voittomaali.

Ottelun ratkaisu 

JYP oli ottelussa kärsivällisempi ja hyydytti tehokkaasti Pelicansin yritykset. Joukkueen molemmat maalit erien lopuissa nakersivat vieraiden itseluottamusta.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo