JYP kukisti Pelicansin pienten marginaalien taistossa

LIIGA / Raportti
Hynek Zohornan kiemurat eivät riittäneet voittoon.
Kuva © Valtteri Vainio www.valtterivainio.com
JYP ja Pelicans taistelivat kummallekin tärkeistä pisteistä. Pelin tärkeys näkyi, sillä kumpikin joukkue pelasi tarkkaa pelikirjajääkiekkoa.
Lähtökohdat 

JYPin orastanut nousu kohti pudotuspeliviivaa tyssäsi viime viikonlopun vierasotteluihin Helsingissä ja Vaasassa. Pelitapahtumien hallinnasta huolimatta pisteet jäivät saavuttamatta, sillä alkukauden virhealttius nosti taas päätään.

Joukkueiden kauden ensimmäisen kohtaamisen voitti Pelicans marraskuun alussa Lahdessa maalein 3–1. JYP on saanut aikaa valmistautua otteluun, eikä hurrikaanipaidoilla ole muita otteluita tällä viikolla.

Maalivahtipelaaminen 

Koko kauden peliään parantanut Eetu Laurikainen torjui myös tänään varmin ottein. Viime kaudella ja vielä syyskuussa vaivannut epävarmuus ja ylipelaaminen ovat vähentyneet selvästi, joten myös joukkue voi luottaa maalivahtiinsa. Pelicansin lopun takaa-ajon Laurikainen selvitti viileän rennosti.

Puolustuspelaaminen 

Omassa päässä punapaidat hoitivat hommansa, eikä Pelicans päässyt parhaille paikoille. Mikko Mäenpään paluuta odotetaan jo varmasti, sillä hyökkäysten tukeminen ontuu. Mikko Kalteva on tosin parantanut otteitaan selvästi ja oli nytkin JYPin puolustuksen parhaita pelaajia.

Hyökkäyspelaaminen 

JYP onnistui hyökkäysten rakentelussa ja loi hyvän määrän vaarallisia maalipaikkoja. Kiekon saaminen rautojen väliin on silti edelleen tervanjuontia. Erityisesti Juha-Pekka HytöselläJanne Kolehmaisella ja Robert Rooballa oli paikkansa täysosumiin.

Jarkko Immonen ryhdistäytyi viime viikosta ja oli JYPin avauserän osumissa vahvassa roolissa. JYPin toisessa maalissa Immonen koulutti aloitukseen vaihdettua Niko Kivelää, jonka jälkeen Jani Tuppurainen ampui kiekon salamannopeasti maaliin.

Erikoistilanteet 

JYPin ottelun ensimmäinen ylivoima oli näyttävää kiekottelua. Palkintona tästä Immonen iski David Tomasekin taidokkaasta poikittaissyötöstä avausmaalin. Muuten Pelicans ei juuri päästänyt JYPiä ylivoimalle. Alivoimalla JYP oli erinomainen, eikä viiden jäähyn aikana soinut kertaakaan omissa.

Lähtökohdat 

Kuuden ottelun tappioputkessa ollut Pelicans pääsi pitkästä aikaa täyden pistepotin makuun keskiviikon kotiottelussa HPK:ta vastaan tehokkaan maalinteon ansiosta. Tappioista huolimatta etenkin viikon takainen Kärpät-ottelu oli vahva näytös lahtelaisilta. Toisin kuin JYP, Pelicans on parhaillaan tiukassa otteluruuhkassa.

Maalivahtipelaaminen 

Juho Olkinuora teki paluun viime kauden kotihalliinsa, joten näyttöhaluja riitti varmasti. Alkukaudella Jakub Skarekin varjoon jäänyt Olkinuora pelasi läpi ottelun vakuuttavasti. Olkinuora olikin ehdottomasti Pelicansin paras pelaaja.

Puolustuspelaaminen 

Pelicans pelasi JYPin tavoin vahvan ottelun omalla alueella. Tällä kaudella Pelicansin puolustukseen murtautunut oma kasvatti Jarkko Pynnönen esiintyi edukseen ja näytti kypsiä otteita kummassakin päässä kaukaloa.

Hyökkäyspelaaminen 

Parhaiten esiintyi edukseen kultakypäräinen Hynek Zohorna. JYPin puolustus oli ajoittain sormi suussa tšekkiläisen mailataiturin ollessa kentällä. Zohorna tekikin lahtelaisten illan ainoan maalin avauserässä maalin edestä. Muiden vierasjoukkueen hyökkääjien anti jäi vaisuhkoksi, sillä suoraviivaisuus ja röyhkeys puuttuivat.

Pelicansin A-nuorissa kovaa jälkeä takoneet Waltteri Merelä ja Sakke Hämäläinen osoittivat hetkittäin taitojaan, mutta pysyviin pelipaikkoihin Liigassa on vielä työtä edessä.

Erikoistilanteet 

Yksi ottelun ratkaisuista oli se, että Pelicans ei pystynyt hyödyntämään ylivoimiaan. Edellisen ottelun onnistumiset vaihtuivat hieromiseen kiekon kanssa. Alivoimalla tuli miinusta Immosen avausmaalista, jossa Pelicansin alivoimanelikko passivoitui liikaa.

Ottelun ratkaisu 

Kotijoukkueen jänne kesti tällä kertaa koko 60 minuutin ajan. Avauserän terävyys maalipaikoissa ja Laurikainen maalissa olivat jyväskyläläisten voiton tae.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo