JYP katkaisi Pelicansin 167 minuuttia kestäneen nollaputken − Jyväskyläläiset viilettävät nyt kolmen ottelun voittoputkessa

Kyle Platzer ujutti rystyltä voittomaalin.
Kuva © @PabloCassoSport
JYPin ja Pelicansin kauden ensimmäinen kohtaaminen torstai-iltana keräsi paikalle 2964 katsojaa. Pelicans raapi itselleen pisteen kahdella nopealla maalilla, mutta JYP vei lopulta ottelun nimiinsä jatkoajalla luvuin 3−2.

Avauserä Jyväskylän Hippoksella oli maaliton. JYPin ottelun toinen ylivoima erän lopulla oli tuoda avausosuman kapteeni Robert Rooban ohjatessa kiekon ylärimaan.

Ottelu viivästyi hieman toisen erän alkupuolella johtuen Josh Tevesin päätykiekkoyrityksestä, joka rikkoi vaihtoaition kulmassa olevan pleksin.

Tapahtuneen jälkeen Pelicansin harhasyötön seurauksena JYPin Joakim Kemell pääsi laukomaan hyvältä paikalta, mutta tälläkin kertaa maaliraudat olivat JYPin avausosuman esteenä.

Reilut kolme minuuttia ennen toisen erän loppua Sami Nikun toimitus lipui ohi maalivahti Patrik Bartošákin, josta Juuso Puustinen pääsi huudattamaan kotiyleisöä ja puttasi todennäköisesti uransa helpoimman täysosuman. Pelicans ei ollut tätä osumaa ennen päästänyt omiin maalia 167:01 minuuttiin.

Lahtelaiset heräsivät lopulta

Kolmannessa erässä Josh Tevesin 2−0 -maalin jälkeen näytti, että JYP ottaa kolmannen perättäisen voittonsa, mutta Pelicans tulikin ottelun lopulla kahden maalin takaa tasoihin Peter Anderssonin sekä Joni Ikosen maaleilla.

JYPin maalivahti Eetu Laurikainen joutui vielä venymään varsinaisen peliajan lopulla isoon torjuntaan ja ratkaisua lähdettiin hakemaan jatkoajalta.

Jatkoajalla JYPin toisen osuman tehnyt Josh Teves vapautti Kyle Platzerin oikealta laidalta ja tämä viimeisteli rystyltä voiton Keski-Suomeen.

Molemmat joukkueet pelaavat seuraavat ottelunsa kotikaukalossa tämän viikon lauantaina. Pelicansin vieraaksi saapuu TPS. Jyväskylään Éric Perrinin kirjanjulkaisuotteluun JYPille vastaan asettuu Jukurit.