Nättinen johti JYPin murskavoittoon − Lukon vahvistukset olivat vaisuja

LIIGA / Raportti
Julius Nättinen oli Hippoksen herra ja hidalgo.
Kuva © Valtteri Vainio www.valtterivainio.com
Lähtökohdat 

JYP lähti maajoukkuetauolle kolmen ottelun voittoputkessa. Kokoonpanon ainoa muutos taukoa edeltäneeseen KooKoo-otteluun oli Eetu Laurikaisen paluu maalin suulle.

Maalivahtipelaaminen 

Eetu Laurikainen oli maalillaan varma. Hiljaisen avauserän jälkeen laukauksia tuli melko tasaiseen tahtiin, ja mukaan mahtui muutama hyvä pelastus JYP-puolustuksen uinahduksien jälkeen.

Puolustuspelaaminen 

JYPin pelaamista läpi ottelun kuvasti railakas hyökkäyspelaaminen, joka heijastui myös puolustuspelaamiseen. Melko hajanaisessa viisikossa oli isohkojakin tiloja, joita Lukko ei onnistunut hyödyntämään kuin kahdesti. 

Hyökkäyspelaaminen 

Mainittu railakas hyökkäyspelaaminen oli JYPin selvin vahvuus ilan ottelussa. Hyvillä rakenteilla hyökkäyksiä vyörytettiin Lukko-alueelle ja maalipaikkoja tuli kuin liukuhihnalta. Hurrikaaniryhmän keihäänkärkenä oli Miska Siikosen johtama kolmikko.

Erikoistilanteet 

JYP sai illan ottelussa kuusi ylivoimamahdollisuutta ja hyödynsi niistä yhden. Kelvollista ylivoimaa täydensi alivoimapeli, jonka aikana JYP onnistui iskemään yhden maalin. 

Lähtökohdat 

Lukon tiukka sarjaohjelma juuri ennen taukoa näkyi myös tuloksissa, kun kuusi viimeisintä ottelua tuottivat kuusi pistettä, eikä yhtäkään kolmen pisteen voittoa. Maajoukkuetauko toi kokoonpanoon runsaasti liikehdintää, kun Ilkka Heikkinen ja Ville Heinola liittyivät raumalaisten vahvuuteen, kun taas Eero Elo palasi kokoonpanoon yli kuukauden tauon jälkeen. Olli Vainio siirtyi Ässien vahvuuteen.

Maalivahtipelaaminen 

Oskari Setänen esitti maalillaan melko akrobaattisia otteita, joiden seurauksena tuli pari uskomatonta torjuntaa. Vastapainoksi esimerkiksi 4−1-maali upposi vahdin selän taakse luvattoman helposti.

Puolustuspelaaminen 

Kun Lukko ei päässyt hallitsemaan ottelun virtausta, heikkoudet puolustussuuntaan paljastuivat. Viisikko ei pysynyt yhtenäisenä hyökkäys- tai keskialueella, mikä heijastui suoraan myös puolustusalueelle. 

Puolustuksesta löytyivät myös illan ennakkoon mielenkiintoisimmat hahmot, Heikkinen ja Heinola. Kummankin iltapuhde jäi kuitenkin vaisuksi, sillä kerrottavaksi jäivät vain lukuisat virheet puolustussuuntaan. Tarmo Reunanen puolestaan oli pahasti syypäänä JYPin kahteen ensimmäiseen osumaan epävarman kiekollisen tekemisen vuoksi. 

Hyökkäyspelaaminen 

Liekö maajoukkuetauko ja uusien pelaajien saapuminen myös vaikuttivat, mutta raumalaiset eivät päässeet vahvuuksiinsa kiinni. Vauhtierojen luonti keskialueelle ja pitkät hyökkäykset loistivat poissaolollaan, kun lähes poikkeuksetta vaihdot alkoivat puolustamisella. 

Erikoistilanteet 

Lukko onnistui maalinteossa kertaalleen, mutta se oli laiha lohtu ottelun laajan kuvan kannalta. Ylivoima jäi liian usein hieromiseksi pienissä tiloissa. 

Erikoista 

Nättisen vire ei hyytynyt maajoukkuetauon aikana, kun ilta tuotti kauden 15:n maalin lisäksi kolme syöttöpistettä. 

Ottelun ratkaisu 

JYP nappasi ottelun haltuunsa ensiminuuteista alkaen. Kun toisessa erässä Jarkko Immonen iski JYPin kolmen maalin johtoon, oli ottelu käytännössä pelattu. Lukko ei päässyt missään vaiheessa kiekolliseen peliinsä kiinni.

Pekka Virta summasi joukkueensa vaisuuden nöyryyden puutteeseen. 

− Puolustaminen on tuloksellisesti iso osa jääkiekkoa. Hyvässä vaiheessa päästimme huomattavasti vähemmän maaleja. Kertoo siitä, että joukkue rakentaa taloa väärästä suunnasta tällä hetkellä.

Juttua muokattu 21.27: Lisätty Pekka Virran kommentti.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo