Lukko vaimensi JYPin hyökkäysvirtuoosit, mutta huudatti Hippoksen yleisöä − syynä tšekkipakin taklaus

LIIGA / Raportti
Oskari Setänen antoi vakuuttavan näytteen vireestään.
Kuva © Valtteri Vainio www.valtterivainio.com
Lukko esitti yhden tylyimmistä vierasjoukkueen esityksistä joita Hippoksella on nähty ja haki pisteet Raumalle. Puhuttavimmaksi tilanteeksi jäi David Nemecekin taklaus Samuli Ratiseen.
Lähtökohdat 

JYP lähtee viikon ensimmäiseen otteluun vahvistuneella kokoonpanolla, kun Anttoni Honka liittyy joukkueen vahvuuteen. Kyseessä oli ensimmäinen ottelu, kun joukkueen kaikki ylivoimapyssyt olivat käytössä Antti Kalaputaan saapumisen jälkeen. 

Maalivahtipelaaminen 

Eetu Laurikaisen loukkaantumisen jälkeen Markus Ruusu on saanut runsaasti vastuuta, ja hän on vastannut huutoon mallikkaasti. Samat otteet jatkuivat myös Lukkoa vastaan. Ruusu otti lukuisia isoja torjuntoja, mutta ei onnistunut kantamaan joukkuettaan voittoon.

Puolustuspelaaminen 

Tunnustelevan alun jälkeen JYPin puolustuspelin jännettä testattiin tosissaan, eikä joukkueelle voi antaa millään puhtaita papereita. Vaikka viisikkotasolla keskustaa puolustettiin kiitettävästi, räikeät yksilövirheet näkyivät tulostaululla. Erityisesti Lukon 2−0-maalia edelsi kriittisten yksilövirheiden ketju.

Hyökkäyspelaaminen 

JYP esitteli rytmitettyä hyökkäyspeliä, joka johti aniharvoin vaarallisiin maalintekotilanteisiin. Lukon puolustavaa viisikkoa ei saatu murrettua syöttöketjuilla sen paremmin kuin nopeilla suunnanmuutoksillakaan.

Päätöserän kirivaiheessa kaiku askelten ei muuttunut.

Erikoistilanteet 

JYP oli ennen tätä iltaa epäonnistunut ylivoimamaalin tekemisessä kuudessa ottelussa peräkkäin. Ensimmäisessä ottelussa, jossa kaikki ylivoimapyssyt olivat käytössä nuorempi Honka oli se, jonka kohtalona oli jäädä ylivoimasta pois.

Neljästä ylivoimamahdollisuudesta huolimatta onnistumisia ei tullut. Toisaalta alivoima esitti tasapainoisia otteita.

Lähtökohdat 

Viime aikoina piristynyt Lukko lähtee otteluun kolmen ottelun voittoputkessa. Voitot tulivat alemman kastin joukkueita vastaan, joten JYPin kohdalla kyseessä oli hyvä mittari kuuden joukkoon mieliville raumalaisille. Lukko lähti taistoon ilman ykkösketjusta pelipaikkansa vakiinnuttanutta Kristian Pospisilia.

Maalivahtipelaaminen 

Oskari Setäsen alku illalle oli rauhallinen, sillä maalille asti kantaneet laukaukset olivat vähissä. Vähissä tilanteissakin Setänen oli pääsääntöisesti varma, vaikka yhtä lipsahdusta tarkisteltiinkin videolta.

Puolustuspelaaminen 

Lukko kävi Jyväskylässä heti marraskuun maajoukkuetauon jälkeen ja esitti puolustussuuntaan todella lepsun esityksen. Ero tämänpäiväseen oli silmiinpistävä: uhrautuva, kärsivällinen ja sitoutunut puolustuspelaaminen piti JYPin poissa ykkössektorin paikoilta lähes kympin arvoisesti.

Hyökkäyspelaaminen 

Lukon ottelun avauskymppi nostatti kysymysmerkkejä, kun kiekollinen peli oli täysin kateissa. Sen jälkeen peli alkoi kuitenkin rullata, ja raumalaiset olivat ottelussa niskan päällä. Eritoten näppärät sommitelmat vastahyökkäyksissä olivat myrkkyä JYPille.

Erikoistilanteet 

Ylivoimalla Lukon tekeminen oli hampaatonta, mutta tuttuun tapaan alivoimapelaaminen oli luotettavaa. 

Erikoista 

Ottelun kohahduttavin hetki nähtiin toisen erän loppupuolella, kun Lukon David Nemecek taklasi kovaotteisesti Samuli Ratista. Kontakti näytti osuvan kumartunutta Ratista päähän, mutta tšekkipakki selvisi taklauksestaan ilman rangaistusta.

Ottelun ratkaisu 

Tunnustelevan alun jälkeen ottelussa oli jopa šhakinomaisia piirteitä, kun joukkueet vuorollaan tekivät omia siirtojaan. Siirtoja laadukkaammin teki Lukko, joka karkasi toisessa erässä 2−0-johtoon.

Päätöserässä JYPin kiri jäi vaisuksi, mutta maalitilin aukaisu onnistui. Maalista vastasi kokoonpanoon palannut Honka uransa ensimmäisellä Hippoksella tehdyllä Liiga-maalilla.

Loppulukemat kirjattiin raumalaisvieraiden eduksi 3−1.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo