Ketsuppipullo räjähti Jyväskylässä

LIIGA / Raportti
Merikiven tuska helpotti suuresti.
Kuva © Timo Savela
Hippoksella nähtiin kotijoukkueen vahva näytös raumalaisvieraita vastaan. Legendaarinen ketsuppipullo aukesi vakuuttavaan tyyliin.
Lähtökohdat 

Murheiden alhoon vajonnut Keski-Suomen ylpeys metsästää kadonnutta kunniaansa. JYPillä on nyt oiva sauma päästä voittojen tielle, sillä se pääsee kotikaukaloonsa tuoreemmin jaloin kuin edellisenä iltana Lappeenrannassa pelannut Lukko. Kauden ensimmäisen keskinäisen kohtaamisen Raumalla voitti Lukko maalein 5–3.

Maalivahtipelaaminen 

Eetu Laurikaisen otteista paistoi lievä epävarmuus, sillä kiekot jäivät välillä pyörimään maalialueelle. Pelasi kuitenkin riittävän hyvin. Mark Aukin maali toisessa erässä olisi ollut torjuttavissa.

Puolustuspelaaminen 

Viisikon tiiveys ei edelleenkään ole parhaalla mahdollisella tasolla, mutta suoritusvarmuus omassa päädyssä tyydyttää. Ensimmäisen erän käynnistymisvaikeuksien jälkeen puolustus hoiti ruutunsa. Kauden ensimmäisen ottelunsa pelannut Olli-Petteri Viinikainen suoriutui hyvin isojen poikien tanssissa.

Hyökkäyspelaaminen 

Avauserässä JYPin hyökkäämisestä näkyi selvä yliyrittäminen. Robert Rooban pukukoppimaali taisi kuitenkin avata joukkueen henkisiä lukkoja. Toisessa erässä Hippoksen isännät Jarkko Immonen ja Eric Perrin karistivat apinat selästään. Kuin taikaiskusta JYPin hyökkäyspelistä huokui vapautuneisuus ottelun loppua kohden. Maalinteon tuskasta ei ollut tietoakaan, kun maaleja syntyi peräti seitsemän.

Erikoistilanteet 

Ottelun alussa passiivinen alivoimapeli kostautui, sillä Eetu Koivistoinen avasi maalihanat Mikko Kaltevan jäähyn aikana. Muuten vajaalla pelatessa JYP ei ollut hätää kärsimässä. Ylivoimapeli oli täyttä rautaa kolmella täysosumalla.

Lähtökohdat 

Vahvan viime viikon pelannut Lukko saapuu suoraan Lappeenrannasta tappio niskassaan. LähiTapiola Areena on ollut tällä vuosikymmenellä raumalaisille hyvin ikävä vierailukohde. Haavoittuvaista kotijoukkuetta vastaan Lukolla on silti erinomainen mahdollisuus viedä täysi pistepotti kanaalikaupunkiin.

Maalivahtipelaaminen 

Kun ei kulje, ei kulje. Oskari Setäsen pelistä puuttuu kaikki voittavan maalivahdin piirteet. Ei esittänyt mitään sellaista, joista Lukko olisi saanut peliinsä lisää virtaa. JYP pääsi lyömään kiekkoja maaliin aivan Setäsen nenän edestä. Lukon kenttäpelaajien luotto Setäseen on aivan nollissa.

Puolustuspelaaminen 

Keltapaitojen puolustus päästi kotijoukkueen luvattoman helpoille maalipaikoille. Viisikon tasapaino horjui aika ajoin, kun puolustuksen hyökkäysinto kasvoi liikaa. Seitsemän päästettyä maalia kertovat katastrofaalisesta iltapuhteesta.

Hyökkäyspelaaminen 

Lukko kaipaa kipeästi lisää leveyttä hyökkäykseensä, sillä maalipaikat ovat aivan liikaa Arttu IlomäenJanne Keräsen ja Brandon DeFazion harteilla. Tapio Laakson kakkosketjun peli oli erittäin tehotonta puurtamista. Jenkkipakki Mark Aukin maali toisessa erässä kovalla lyöntilaukauksella oli komeaa katsottavaa. Kolmannessa erässä hyökkäyspeli tyrehtyi täydellisesti.

Erikoistilanteet 

Pelejä ei voiteta jäähyaitiosta. Lukko koki karulla tavalla JYPin tähtipelaajien heräämisen, sillä kiekko upposi alivoimalla maaliin kolmesti.

Ottelun ratkaisu 

JYP mursi Lukon selkärangan toisessa erässä tekemällä kolme maalia vajaaseen seitsemään minuuttiin. 3–2-maalin jälkeen Lukolla ei käytännössä ollut mitään mahdollisuutta nousta voittoon ohi hurmioituneen kotijoukkueen.

Lukon päävalmentajan Pekka Virran mukaan loppulukemat eivät kertoneet totuutta pelistä.

– Peli oli ehdottomasti voitettavissa. Oltiin tasakentällisin vahvasti niskan päällä. Kaveri oli lukenut läksynsä ja käytti momentuminsa toisessa erässä.

Helpottunut JYPin päävalmentaja Lauri Merikivi oli ylpeä joukkueensa suorituksesta.

– Ollaan pelattu parempia pelejä tänä syksynä, mutta tänään oltiin tässä hetkessä kiinni ja saatiin arvokas voitto. Tämä oli tosi iso voitto meille. Puolustettiin hyvin ja oltiin maalinteon tehokkuudessa loistavia.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo