Turkulainen hinasi JYPin pois KooKoon ansasta

LIIGA / Raportti
JYP näytti jälleen häviävän KooKoolle, mutta onnistui kirimään rinnalle ja ohi päätöserässä. Illan hahmo oli Jerry Turkulainen.
Lähtökohdat 

JYPin kauhukuvat kävivät toteen, kun kukaan keskiviikkona pelin kesken jättäneistä (Eric Perrin, Juuso Vainio, Eetu Laurikainen) ei ollut pelikunnossa. Jani Tuppurainen sen sijaan palasi kokoonpanoon. JYP on ollut viime aikoina kotona vaikea kaadatteva, mutta häntäpään joukkueita vastaan isännät ovat usein olleet vaikeuksissa. 12 ottelusta Jukureita, Sportia ja KooKoota vastan kasassa oli vain yhdeksän pistettä.

Maalivahtipelaaminen 

Yllättäen maalilla ollut Joona Voutilainen oli maalillaan epävarma. Kiekot pomppivat ja sijoittuminen oli pahasti pielessä avausmaalissa. Illan edetessä työmäärä oli pieni. Kahteen viimeiseen erään tuli yhteensä neljä torjuntaa.

Puolustuspelaaminen 

JYP rytmitti puolustuspeliään melko hyvin, mikä teki KooKoon pelistä vaikeaa erityisesti hyökkäyksiinlähtöjen osalta. Ajoittain nopeissa vastaiskuissa raskasjalkaisuus iski silmille. Pelin edetessä puolustusvelvoitteet jäivät vähemmälle, kun painopiste oli KooKoon puolustusalueella.

Hyökkäyspelaaminen 

JYP oli lisännyt kiekollisia elementtejä avauspelaamiseensa, kun myös hitaammat lähdöt olivat olennainen osa pelisapluunaa. Yhtenäisemmät viisikot ja paremmat ajoitukset mahdollistivat alueelle pääsemisen joko kiekon kanssa tai päätykiekolla.

Kamppailu tilasta ja ajasta hyökkäysalueella oli tiukkaa, ja useat paikat tyrehtyivät liialliseen miettimiseen. Jerry Turkulainen kuului jälleen JYPin valopilkkuihin muutenkin kuin iskemillään maaleilla.

Erikoistilanteet 

JYPin ylivoima oli melko tukkoisaa, kun KooKoon neliö sai ihailtavasti tukittua syöttö- ja laukaisulinjoja. Päätöserässä muutetut ylivoimakoostumukset toivat tulosta, kun voittomaali syntyi.

Lähtökohdat 

KooKoo oli ennen perjantaita hävinnyt kuusi kamppailua peräkkäin, minkä johdosta pudotuspelimahdollisuudet olivat enää teoreettiset. Malte Strömwallin poissaolo puolestaan teki ison loven hyökkäyspäähän. Kouvolalaiset ovat voittaneet molemmat kauden aiemmat kohtaamiset.

Maalivahtipelaaminen 

Oskari Salminen pelasi maalillaan melko hyvän ottelun. Kahden ensimmäisen erän aikana otteet olivat mallikkaita uhrautuvan puolustuksen takana. Nuori maalivahti vaikutti hitaalta poikittaisliikkeessä, mistä myös molemmat takaiskuosumat syntyivät. 

Puolustuspelaaminen 

Terävän alun jälkeen KooKoon taktiikka oli melko passiivinen. Erityisesti toisessa erässä nähtiin kauden limaisinta träppiä Hippoksella heikon kiekollisen pelin seurauksena. Myös omalla puolustusalueella ilme oli varsin uhrautuva, millä paikattiin laukaisupaikkoja hyvissäkin sektoreissa.

Hyökkäyspelaaminen 

KooKoo panosti alkuun, johon vierailijat tulivat suoraviivaisella ilmeellä. Nopeasti pystyyn pyrkineet kouvolalaiset toimittivat kiekkoa maalille ja olivat hanakasti irtokiekkojen perässä. Toni Kähköseltä nähtiin viileä viimeistely avauserän läpiajostaan, vaikka Voutilainen ojensi tilanteessa auttavan kätensä. 

Kun KooKoo oli vetäytynyt suojelemaan johtoaan, hyökkäyskoneet eivät lähteneet enää kunnolla käyntiin. Lopun kiri oli pitkälti kulmissa pyörimistä.

Erikoistilanteet 

KooKoo tuotti vain yhden ylivoimatilanteen, joka jäi ponnettomaksi. Strömwallin erikoisosaamista selvästi kaivattiin.

Erikoista 

Tämä oli JYPille kauden 13. ottelu 2010-uvulla Liigaan noussutta joukkuetta vastaan. Samalla tuli ensimmäinen kolmen pisteen potti näistä otteluista.

Ottelun ratkaisu 

KooKoo näytti salakavalasti hiipivän voittoon uhrautuvan puolustuspelinsä turvin, mutta päätöserässä vierailijat menettivät otteensa. JYP kiipesi Turkulaisen kahdella maalilla 2−1-voittoon.

− Tuttu kaava viime ajoilta. Toisesta erästä lähtien meni väärään suuntaan, eikä oikein mikään onnistunut, Mikko Heiskanen summaa.

» Lähetä palautetta toimitukselle

Otteluvideo