Syntymäpäiväsankari Radek Kobližek antoi joukkueelleen lahjan, kauden avausmaali toi vierasvoiton KooKoolle

Radek Kobližek sai kaivatun onnistumisen.
Syksyn yllättäjäjoukkue KooKoo haki sarjapisteet Jyväskylästä viime minuuttien voittomaalilla. Tuore hankinta Radek Kobližek iski kauden ensimmäisensä maukkaalla tavalla.

Kautensa vaatimattomin tehoin avannut Radek Kobližek löysi keskiviikkona Jyväskylästä haluamansa. Oulun Kärppiä 15-vuotiaasta saakka edustanut tsekkihyökkääjä joutui Oulussa sivuraiteille kauden alussa ja siirtyi pari viikkoa sitten KooKoon riveihin loppukaudeksi.

Odotetut tehot eivät Kouvolassakaan löytyneet alkuun, kauden ensimmäiset kymmenen peliä toivat tilille neljä syöttöpistettä. JYPin vieraana Kobližek osui kuitenkin maukkaimmalla mahdollisella tavalla: 24-vuotissyntymäpäiväänsä viettänyt hyökkääjä iski 3–2 -voittomaalin tasaisen ottelun loppuhetkillä.

− Tämä oli todella vaikea peli, tasainen peli, jonka kumpi tahansa olisi voinut voittaa, onneksi saimme maalin lopussa, Kobližek iloitsi ottelun jälkeen CMoren haastattelussa.

Kaivattu osuma oli kovan työn ansaittu tulos. Kobližek alusti itse tilanteen kaivamalla kiekon kulmauksesta siniviivaan puolustajille. Peetro Seppälän laukaus ei maalille asti päätynyt, mutta maalin eteen rynninyt Kobližek pyörähti irti puolustajan vartioinnista ja sai lapioida onnekkaan pompun helposti ohi voimattoman JYP-vahti Markus Ruusun.

− Pelasin vain kiekon puolustajille, sieltä tuli laukaus ja onnekas rebound. Se tuntui todella hyvältä!

Vierasjoukkueen toinen sankari oli ykkösvitjan laitahyökkääjä Heikki Liedes, joka puolestaan juhli uransa 400. Liiga-ottelua. Juhlan kunniaksi Liedes paukutti toisessa erässä jo kauden kahdeksannen osumansa – tasoitusmaali oli sitäkin arvokkaampi, sillä se kuittasi toista erää selvästi hallinneen JYPin johdon nopeasti.

Maalinsa ohella Liedes kantoi muutenkin tuhdin korren yhteiseen kekoon yritteliään kotijoukkueen pysäyttämisessä. Hän kellotti peliaikaa parikymmentä minuuttia ja urakoi ansiokkaasti myös puolustuksen apuna.

Kobližekin tavoin pitkään kaivatun kauden avausosuman sai aikaiseksi JYPin Brad Lambert, joka viimeisteli huojentavan onnistumisen toisessa erässä rangaistuslaukauksesta. Isäntien ja koko ottelun avausmaali meni myös kaivattuun osoitteeseen, kun Reid Gardiner sai KooKoo-puolustuksen lahjana laukoa kauden kolmannen maalinsa jo ottelun avausminuutilla.

Koko ottelun kuvalle tyypillisesti KooKoo kuittasi myös avauserässä tappioaseman nopeasti tasatilanteeksi. Vieraiden avausmaalin jälkeen tunnelma oli myös korkealla, sillä toisen polven puolustaja Kalle Loposelle siniviivalta sisään sujahtanut maali oli koko Liiga-uran ensimmäinen.

Kotijäällään vahvaa tulosta tehneelle KooKoolle vierasvoitto oli vasta kauden toinen. Kolmen pisteen turvin kouvolaiset nousivat sarjataulukossa jo kolmanneksi.