KooKoo laittoi jäät hattuun kuuman avauserän jälkeen ja vei jälleen pisteet Jyväskylästä – JYPille kahdeksas perättäinen tappio

KooKoo kuritti jälleen JYPiä.
KooKoo haki kahden viikon sisään toisen voittonsa JYPin vieraana. Karmeaan tappioputkeen vajonneen JYPin esitys oli jälleen tahmea ja sekava.
Lähtökohdat

JYP on vaarassa tehdä kyseenalaista seurahistoriaa, sillä se ei ole aiemmin Liiga-historiassaan hävinnyt kahdeksaa ottelua perättäin, mutta tänään siihen on mahdollisuus. JYPin katastrofimainen tammikuu on kerryttänyt sen pistepottia vain kolmen pisteen verran, ja pisteettömän ajanjakson pituus on jo 23 päivää.

Maalivahtipelaaminen

JYP reagoi orastavaan maalivahtipelin ongelmaansa antamalla mahdollisuuden pääasiassa Mestiksessä pelanneelle Niko Parkkiselle. Parkkinen ei kuitenkaan onnistunut hyödyntämään etsikkoaikaansa. Nuori torjuja oli jatkuvasti hermostuneen oloinen, mikä konkretisoitui maaleja maksaneiden sijoittumisvirheiden myötä.

Puolustuspelaaminen

JYP sortui jälleen virheisiin puolustuspelissään, mikä avasi KooKoolle väylät pitkiin hyökkäysralleihin. Varsinkin Mikko Mäenpää oli jälleen suurissa vaikeuksissa, ja konkaripuolustajan ratkaisut olivat järjestäen erittäin huonoja. JYPille illan parastia antia puolustuspelissä oli Olli-Petteri Viinikaisen fyysinen pelaaminen.

Hyökkäyspelaaminen

JYP tuli sisuuntunena ja näytönhaluisena otteluun ja avauserässä oli nähtävissä paljon syksyltä tuttua raikasta hyökkäämistä, mikä toi tukun maalipaikkoja. Toisesta erästä lähtien JYPin hyökkäys hyytyi aiemman KooKoo-kohtaamisen tavoin. Yleisesti ottaen JYPille suuria vaikeuksia tuotti parhaalle laukaisusektorille pääseminen.

Erikoistilanteet

Tuttu kaava sai jatkoa – JYPin erikoistilannepelaaminen oli todella huonoa. Ylivoimilla laukaisu-uhat puuttuivat täysin ja kiekottelu oli näpertelyä. Alivoimalla passiivisuus kostautui kahtena takaiskuna.

Lähtökohdat

Siinä missä JYP on tarponut tappiosta tappioon, KooKoo on jatkanut vakuuttavaa voittokulkuaan. Seitsemän ottelun voittoputki tosin katkesi viime viikolla Ässiä vastaan, mutta pisteputken pituus on uskomattomat 14 ottelua. KooKoolla on tuoreessa muistissa edellinen kohtaaminen JYPiä vastaan, joka oli niin ikään Jyväskylässä vain kaksi viikkoa sitten. Tuolloin KooKoo oli JYPiä selvästi parempi ja vei voiton maalein 4–0.

Henrik Haukeland ei tällä kertaa kuulunut KooKoon parhaimmistoon, mutta rutiininomaisesti norjalainen kairasi jälleen yhden voiton tililleen. Nappasi päätöserässä johtoasematilanteessa muutaman tärkeän torjunnan.

KooKoo ei ollut valmistautunut otteluun parhaalla mahdollisella tavalla, sillä ensimmäiset 20 minuuttia se oli JYPiä jäljessä. Tämän jälkeen KooKoo rauhoitti pelaamistaan, minkä ansiosta JYP ei saanut enää kunnollisia maalipaikkoja. Puolustuspelin onnistuminen näkyi etenkin siinä, että KooKoolla ei ollut mitään hätää JYPin kirin kanssa.

KooKoo sai unelmalähdön otteluun, kun Trevor Mingoian kuti upposi maaliin vain reilun minuutin pelin jälkeen. Avauserässä KooKoo ei saanut tuttua rumputulihyökkäystään kunnolla käyntiin, mutta vähitellen ottelun edetessä oranssipaidat ottivat pelin määräysvallan itselleen.

KooKoo teki ratkaisevat maalinsa ylivoimilla, kun ensin Juha-Pekka Haataja vei vierailijat johtoon avauserässä napakalla vedollaan ja Mingoia iski illan toisen osumansa toisessa erässä. Avauserässä jäähyillyt KooKoo selvisi alivoimistaan ilman ongelmia.

Erikoista

JYPin tappio tiesi sitä, että se sivuaa seurahistoriansa pisintä tappioputkea, mikä on kahdeksan ottelua.

Ottelun ratkaisu

Vaikka KooKoo oli avauserässä heikompi joukkue, se onnistui silti voittamaan erän. Tämä puolestaan selvästi vaikutti negatiivisesti JYPin itseluottamukseen, sillä sen peli hyytyi ottelun edetessä. Johtoasemassa KooKoo pelasi jälleen erittäin järkevästi.

Muokattu kello 22.37: Korjattu erikoista -kohdan lausetta.