Viikonvaihteen ensimmäinen Järvi-Suomen derby KalPan nimiin – ottelussa mukana debytantti ja pörssikärki

Reid Gardinerin kaksi maalia eivät riittäneet voittoon.
Viikonvaihteen Järvi-Suomen derby 1/2 kääntyi vierasjoukkue KalPan voitoksi. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita tarjonnut ottelu päättyi kolmannen erän turvin kuopiolaisille luvuin 5–4.

Jyväskylässä JYPin ja KalPan kohtaaminen päättyi vierasjoukkueen voittoon luvuin 5–4. Viihdyttävässä ottelussa ei paljon peruuteltu ja tämän myötä tilanteita sekä maaleja syntyi.

Pelaajanostoja ottelusta: Liiga-debyytin KalPan paidassa tehnyt kokenut maalivahti Robin Rahm, JYPille näyttäviä torjuntoja esittänyt Veini Vehviläinen sekä maalipörssin kärkeen siirtynyt Reid Gardiner. Mainittava oli myös Juuso Könönen, joka tuntui olevan läsnä lähes jokaisessa "torikokouksessa" läpi ottelun.

Hippoksella avauserässä ei turhaan keskialueella pyöritty. Molemmat joukkueet saivat järjestään pitkiä hyökkäyksiä aikaiseksi ja niiden myötä myös hyviä maalipaikkoja.

JYP teki ottelun avausmaalin KalPa-puolustajan harhasyötön jälkitilanteesta. Juuso Puustisen tekemä osuma jäi lukuisista paikoista huolimatta ensimmäisen erän ainoaksi.

Hyökkäyshurmokseen lisättiin toisessa erässä maalintekotehokkuutta ja kamppailuja. Tunteet kuumenivat ja se näkyi jokaisessa kaksinkamppailutilanteessa. Etenkin vahvat maalille ajot lisäsivät hallissa paikallisväännön tuntua.

Kumpikin joukkue teki toiseen erään kolme maalia: JYPin onnistujat Eetu Peltola ja Reid Gardiner kahdesti. KalPalta puolestaan Aapeli Räsänen, Kai Kantola ja Lasse Lappalainen yhdet mieheen.

Heti päätöserän alussa maalipörssin kärkeen siirtynyt Gardiner karkasi läpiajoon, mutta Rahm oli kiekon tiellä. Myöhemmin Rahm torjui JYPin toisenkin läpiajon sekä yhden 2–0- hyökkäyksen.

Kun jyväskyläläiset eivät onnistuneet maalinteossa, KalPa käytti omat paikkansa. Kuopiolaiset tulivat takaa ja menivät ohi. Tämä johto pysyi aina loppuun saakka ja loppunumerot kääntyivät vierasjoukkueelle 5–4.

Järvi-Suomen derby 2/2 pelataan huomenna Kuopion Niiralassa. Ottelu alkaa kello 17.